Få information från Google Maps om områden med mycket aktivitet

Med Google Maps kan du ta reda på när det förekommer mer aktivitet än vanligt i vissa områden, till exempel specifika kvarter eller en viss uppsättning gator. Med den här informationen kan du undvika eller utforska områden där det är många människor.

När ser jag områden med mycket aktivitet?

När du öppnar Google Maps-appen visas information om när det är som mest aktivitet på en plats. När du trycker på etiketten Område med mycket aktivitet visas ett diagram över aktivitetsnivåerna under olika tider på dagen, samt en förteckning över restauranger, butiker och rekreationsplatser (som museer) i området. Du kan behöva zooma in ett område för att se information om besöksfrekvens.

Så här beräknar vi aktivitetsnivåer

Vi kombinerar livetrender för besök från platser i ett område, till exempel butiker, restauranger, parker och kaféer, för att avgöra dess totala aktivitetsnivå. Dessa trender visar hur välbesökt ett område vanligtvis är – och när det närmar sig eller har uppnått sin högsta aktivitetsnivå markerar vi området som ett område med mycket aktivitet på Google Maps. För att skydda våra användares integritet räknar inte våra system ut information om besöksfrekvens för områden med bostäder, som hus eller lägenheter.

Google fastställer populära tider, väntetider och besökslängd med hjälp av sammanställd och anonymiserad data från användare som har aktiverat Google Platshistorik, en funktion som är inaktiverad som standard. Information om populära tider, väntetider och besökslängd visas för företaget om det får tillräckligt många besök från dessa användare. Du kan inte lägga till denna information till din plats manuellt och den visas bara om Google har tillräckligt med besöksdata för företaget.

Vi använder differentiell integritet som ser till att informationen om besöksfrekvens inte kan användas för att identifiera dig. Om våra system inte har tillräckligt med information för att kunna ge korrekt, anonym information om besöksfrekvens publicerar vi den inte. Därför ser du ibland ingen information alls om besöksfrekvens i ett område.

Så definierar vi ett område

Google Maps visar redan intresseområden på kartan – kommersiella områden där det förekommer mycket aktivitet och saker att göra. För att beräkna områdets aktivitetsnivåer kan vi kombinera livetrender för besök från platser som butiker, restauranger, parker och kaféer för att avgöra den totala aktivitetsnivån för området. När området närmar sig eller har uppnått sin högsta aktivitetsnivå markerar vi det som ett område med mycket aktivitet på Google Maps.

Obs!

Vi har ett antal åtgärder på plats för att skydda människors integritet, bland annat följande:

• Aktivitetsnivån för ett område avslöjar aldrig en enskild persons exakta position. Vi använder avancerad teknik, så kallad differentiell integritet, för att säkerställa att all data förblir anonym, skyddad och privat.
  • Vi visar aldrig det totala antalet personer i ett område. I stället markerar vi ett område när det är mycket aktivitet där, i förhållande till dess tidigare aktivitetsnivåer.
  • Vi visar aktivitetsnivå för ett helt fördefinierat intresseområde. I dessa områden kan du aldrig se exakt var folkmassan befinner sig.
  • Utöver detta beräknar vi inte data om aktivitetsnivåer för områden med bostäder, som hus eller lägenheter.