GTIN [gtin]

Använd attributet GTIN [gtin] för att skicka in GTIN-nummer (Global Trade Item Numbers). Ett GTIN identifierar din unika produkt. GTIN krävs för alla produkter som skickas in via Manufacturer Center.
gTin Attribute

Användningsområde

Obligatoriskt för alla produkter.

Flera olika typer av id-nummer kan utgöra ett GTIN. Använd attributet GTIN [gtin] för att skicka in något av följande nummer:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): 12-siffrigt nummer (konvertera 8-siffriga UPC-E-koder till 12-siffriga koder)
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-siffrigt nummer
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-siffrigt nummer
  • ISBN (för böcker): 13-siffrigt nummer (konvertera ISBN-10 till ISBN-13). Om du har båda anger du endast det 13-siffriga numret.
  • ITF-14 (för flerpack/GTIN-14): 14-siffrigt nummer

Ta reda på var du hittar ett GTIN-nummer.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Typ

Nummer (mellanslag och streck accepteras, men ignoreras)

Begränsningar 8, 12, 13 eller 14 siffror (UPC, EAN, JAN eller ISBN)
Upprepat fält Ja, upp till 10

Filformat Exempelvärde
Text

3234567890126

• Exempel på flera GTIN:

468013579357, 680246913579

XML-flöden <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Riktlinjer

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt på Google. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Manufacturer Center-kontot.

• Skicka in alla relevanta unika produktkoder. När du skickar in produktkoderna får vi en bättre förståelse för dina produkter. När vi förstår vad du säljer kan vi hjälpa till att ansluta kunder till dina annonser och förbättra annonserna. Läs mer om produktkodsattribut.
  • Skicka in ett GTIN-nummer enligt definitionen i den officiella GS1-valideringsguiden. Mer specifikt behöver du göra följande för att uppfylla kraven nedan:
    • Kontrollera att kontrollsiffran är med och är korrekt med hjälp av verktyget för beräkning av GS1-kontrollsiffra.
    • Skicka inte in ett GTIN-nummer i de begränsade intervallen. Begränsade intervall har följande prefix: 02, 04 eller 2.
    • Skicka inte in ett GTIN-nummer i intervallet för kuponger. Kuponger har följande GS1-prefixintervall: 98–99.
    • Skicka inte in ett GTIN-nummer för en produkt som inte har ett GTIN. Om du är den enda säljaren av en produkt eller om produkten är en butikvarumärkesprodukt har den oftast inte ett GTIN. Dessa produkter är inte kvalificerade för Manufacturer Center.
  • Använd rätt GTIN för varje produkt, inklusive varianter. Varje produkt och alla varianter av en produkt (olika färger eller storlekar) har ett unikt GTIN-nummer, så se till att lämna korrekt värde. Dubbla GTIN kommer att få avslag.
  • Skicka inte in paket eller flerpack som inte har egna GTIN.
  • Inkludera bara produktens faktiska GTIN för alla giltiga produkter. Skicka inte GTIN för en kompatibel eller liknande produkt.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Manufacturer Center-kontot.

Böcker och media

• Använd ISBN-13 som värde för attributet GTIN [gtin] för böcker.
  • För en produkt som har ett UPC och ett ISBN-13 skickar du in attributet GTIN [gtin] två gånger; en gång för varje värde.
  • För en produkt som endast har ett SBN (9 siffror, användes i Storbritannien fram till 1974) kan numret konverteras till ett ISBN-10-nummer genom att en nolla läggs till längst fram. Om du till exempel vill konvertera 123456789 skickar du in 0123456789.

Exempel

Kläder

Produktdata för en ärmlös Little Black Dress i storlek L
Attribut Värde
titel [title] Little Black Dress – Ärmlös A-linjeformad klänning – svart – storlek L
varumärke [brand] Little Black Dress
GTIN [gtin] 3234567890126

Mat och dryck

Produktdata för ekologisk getmjölk från Evas getgård
Attribut Värde
titel [title] Evas getgård ekologisk getmjölk
varumärke [brand] Evas getgård
GTIN [gtin] 3234567890126

Media och böcker

Använd ISBN-13 som värde för attributet GTIN [gtin] för media och böcker.
Produktdata för boken Google från insidan
Attribut Värde
titel [title] Google från insidan
GTIN [gtin] 9781455582341

Kompatibla produkter

Produktdata för en ny Acme kompatibel kamerabatteriladdare för en Google Kamera ANG123

med ett pris på 100 SEK

Attribut Värde
titel [title] Acme kompatibel kamerabatteriladdare för Google Kamera ANG123
pris [price] 100 SEK
varumärke [brand] Acme
GTIN [gtin] 0061414100734
artikelnummer [mpn] ANG123
skick [condition] ny [new]

Elektronik

gTin Attribute

Produktdata för en svart Google Chromecast 2
Attribut Värde
titel [title] Google Chromecast 2 – 1080p – wifi – svart
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 7894892017139
artikelnummer [mpn] H2G2-42

Produktdata för en restaurerad svart Google Chromecast 2 med garanti
Attribut Värde
titel [title] Google Chromecast 2, restaurerad med garanti – 1080p – wifi – svart
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 3234567890126
artikelnummer [mpn] RFGC-42

Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha unika produktkoder för de olika varianterna. Exempel:

Ett exempel på annonser utan platshållarbilder
Produktdata för grön Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – grön – small
färg [color] grön
storlek [size] S
id [id] 9876-S-GRN
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059437
artikelnummer [mpn] 00638HAY

Produktdata för blå Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – blå – small
färg [color] blå
storlek [size] S
id [id] 9876-S-BLU
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059422
artikelnummer [mpn] 00638NIC

Produktdata för gul Google-t-shirt i storlek small
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – gul – small
färg [color] gul
storlek [size] S
id [id] 9876-S-YELLOW
varugrupp-id [item_group_id] 9876
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059446
artikelnummer [mpn] 00638ANG

Telefon eller surfplatta

Produktdata för en olåst, midnattsblå Google Nexus 6 – 32 GB
Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst
pris [price] 1 990 SEK
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
artikelnummer [mpn] 00638NAGPE