Gebruikers en e-mailcontacten beheren

Gebruikers kunnen toegang hebben tot hetzelfde Manufacturer Center-account en er zijn verschillende toegangsniveaus. Voor toegang tot een Manufacturer Center-account moet de accountbeheerder u als gebruiker toevoegen. Alle gebruikers en contacten kunnen hun eigen voorkeuren kiezen.

• Standaard: U kunt inloggen op Google Manufacturer Center en alles in het account bewerken (behalve andere gebruikers toevoegen, bewerken of verwijderen).
  • Beheerder: Standaard accounttoegang, plus de mogelijkheid om gebruikers en contacten toe te voegen, te verwijderen of te bewerken op het tabblad Gebruikers en contacten.
  • E-mailcontacten: Deze gebruikers hebben geen toegang tot het account, maar ontvangen e-mails op basis van voorkeuren.

Nieuwe gebruikers en contacten uitnodigen

Als u een beheerder bent, kunt u anderen toegang geven tot uw Manufacturer Center-account via het tabblad Gebruikers en contacten onder het instellingenicoon. Deze uitgenodigde gebruikers en contacten loggen met hun eigen inloggegevens in op het account. Zo blijven uw inloggegevens beveiligd.

Beheerder:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik rechtsboven op het instellingenicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik op Gebruikers en contacten.
  4. Klik onder Gebruikers op Gebruiker toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  6. Selecteer het toegangsniveau dat u aan de gebruiker of het contact wilt verlenen.
  7. Klik op Opslaan.

E-mailcontact:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik rechtsboven op het instellingenicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik op Gebruikers en contacten.
  4. Klik onder E-mailcontacten op E-mailcontact toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  6. Selecteer de typen e-mailmeldingen die de gebruiker moet krijgen.
  7. Klik op Opslaan.

E-mailadressen voor nieuwe gebruikers moeten aan een Google-account zijn gekoppeld.

Als u een e-mailcontact aan uw Manufacturer Center-account toevoegt, moet Google mogelijk het nieuwe e-mailadres verifiëren. De eigenaar van het nieuwe e-mailadres moet de link in de e-mail van Google selecteren om het e-mailadres te verifiëren.

Opmerking: Google stuurt pas berichten naar een e-mailadres als dit is geverifieerd.

E-mailvoorkeuren wijzigen

Alle gebruikers en contacten kunnen hun eigen e-mailvoorkeuren selecteren. Ze kunnen kiezen uit verplichte belangrijke mededelingen, advies en best practices, uitnodigingen voor enquêtes en bètatests en meldingen over feedverwerking. Alle gebruikers kunnen hun eigen e-mailvoorkeuren bewerken.

Zo wijzigt u de e-mailvoorkeuren voor een gebruiker of contact:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik rechtsboven op het instellingenicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Selecteer Persoonlijke voorkeuren.
  4. Zet de schakelaar voor elk type e-mail aan of uit.
  5. Klik op Opslaan.

Gebruikerstoegang bewerken

Als u een beheerder bent, kunt u de gebruikersrollen bewerken:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Selecteer het menu Instellingen Google Ads | Moersleutel [icoon] in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Gebruikers en contacten.
  4. Selecteer de persoon van wie u de toegang wilt aanpassen.
  5. Selecteer de toegang die u aan de gebruiker wilt toewijzen.

Opmerking: Als u een gebruiker bewerkt, is het gedeelte Voorkeuren voor e-mailmeldingen verborgen.

Rollen van gebruikers en contacten intrekken

Als u een beheerder bent, kunt u gebruikers en contacten verwijderen uit het Manufacturer Center-account. De gebruikers en contacten kunnen niet meer inloggen op het account en krijgen geen e-mails meer als u ze heeft verwijderd.

Volg deze stappen om gebruikers en contacten te verwijderen:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Selecteer rechtsboven het instellingenicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik op Gebruikers en contacten.
  4. Selecteer de gebruikers of contacten van wie u de rollen wilt verwijderen.
  5. Klik op Gebruiker verwijderen of Contact verwijderen.
  6. Bevestig de verwijdering als hierom wordt gevraagd.
Opmerking: Alle gebruikers en contacten kunnen door iemand met beheerderstoegang worden verwijderd, behalve de laatst overgebleven gebruiker met beheerderstoegang.

Uw eigen accounttoegang verwijderen

Als u niet langer wilt dat uw Google-account aan een Manufacturer Center-account gekoppeld is, kunt u uw eigen toegang verwijderen. Nadat u uzelf uit een Manufacturer Center-account heeft verwijderd, wordt uw toegang ingetrokken, kunt u het account niet meer bekijken en kunt u er geen wijzigingen meer in aanbrengen. U moet contact opnemen met een beheerder van het Manufacturer Center-account om opnieuw toegang te krijgen.

Opmerking: Als u een Manufacturer Center-beheerder bent, kunt u uw Google-account alleen verwijderen als er nog een andere beheerder toegang heeft tot Manufacturer Center.

Zo verwijdert u uw eigen account:

1. Log in op uw Manufacturer Center-account.
  2. Klik rechtsboven op het instellingenicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Selecteer uzelf in de lijst met gebruikerstoegang.
  4. Klik op Toegang intrekken.
  5. Klik nogmaals op Toegang intrekken om de verwijdering van uw account te bevestigen.

Toegangsproblemen oplossen

Als het u niet lukt om op uw Manufacturer Center-account in te loggen, controleer dan of u op het juiste Google-account ingelogd bent. Als de gebruikersnaam en het wachtwoord kloppen, verwijdert u uw cookies en cachegeheugen en probeert u Manufacturer Center opnieuw te openen. Schakel ook SSL 2.0 en cookies in en controleer of de cookies niet worden uitgezet door een automatisch configuratiescript of een proxy. Meer informatie over het inschakelen van cookies