Upprätthållande av datakvalitet

Kvalitetsstandarder

För att du ska kunna tillhandahålla en upplevelse av hög kvalitet för kunderna måste den produktdata du skickar till Google beskriva varorna på rätt sätt. Om din produktdata inte uppfyller våra kvalitetsstandarder exporteras inte informationen till Shopping-annonser. Ibland håller den befintliga produktdata som Google har högre kvalitet än inskickad data. I det fallet används inte den inskickade informationen. Ange så mycket beskrivande innehåll som möjligt för att förbättra produkternas datakvalitet.

Upprätthållande av kvalitet

Vi ser till att upprätthålla datakvaliteten för felaktig eller ofullständig produktdata. För att avgöra om en vara uppfyller kraven för att visas i Shopping-annonser ser vi även till att policyerna för Shopping-annonser upprätthålls.

Produkter som skickas in inom samma tidsram på en eller ett par dagar utvärderas för kvalitet utifrån ett stickprov. Varje attribut i stickprovet utvärderas oberoende genom att vi manuellt bedömer om det uppfyller våra standarder som beskrivs i produktdataspecifikationen. All data som skickats in inom tidsramen godkänns eller avvisas per attribut beroende på datakvaliteten. Om datakvaliteten i stickprovet inte håller en viss nivå underkänns all data som är associerad med specifika attribut.

Du kan se vilka produkter och produktattribut som har behandlats genom att titta på produkttabellen.