Handhaving van gegevenskwaliteit

Kwaliteitsnormen

De productgegevens die u aan Google levert, moeten uw artikelen nauwkeurig beschrijven. Alleen zo waarborgt u de hoogwaardige gebruikerservaring. Als uw productgegevens niet voldoen aan onze kwaliteitsnormen, worden uw gegevens niet geëxporteerd naar Shopping-advertenties. Soms zijn de bestaande productgegevens die Google heeft van hogere kwaliteit dan de ingediende gegevens. In dat geval worden uw geüploade gegevens niet gebruikt. Neem zoveel mogelijk beschrijvende content op om de kwaliteit van uw productgegevens te helpen verbeteren.

Handhaving van kwaliteit

Onze handhaving voor gegevenskwaliteit is van toepassing op onjuiste of onvolledige productgegevens. Als we bepalen of een artikel geschikt is voor weergave in Shopping-advertenties, passen we bovendien een strenge handhaving van het beleid voor Shopping-advertenties toe.

Producten die binnen hetzelfde tijdsbestek van een of twee dagen worden ingediend, worden op basis van een steekproef beoordeeld op kwaliteit. Van elk kenmerk uit de steekproef wordt onafhankelijk handmatig beoordeeld of het voldoet aan onze normen die zijn omschreven in de productspecificaties. Alle gegevens die binnen het tijdsbestek zijn ingediend, worden in hun geheel goedgekeurd of afgekeurd per kenmerk, afhankelijk van de kwaliteit van de gegevens uit de steekproef. Als u niet voldoet aan de minimale niveaus van gegevenskwaliteit binnen de steekproefselectie, worden alle gegevens met specifieke kenmerken afgekeurd.

In de tabel Producten ziet u welke producten en productkenmerken zijn verwerkt.