Over het terugroepen van producten

Manufacturer Center biedt de mogelijkheid om producten terug te roepen die verplicht of vrijwillig teruggeroepen moeten worden. Verplichte terugroepacties zijn terugroepacties die rechtstreeks van de overheid afkomstig zijn (zie de lokale regelgeving voor aanvullende informatie). Vrijwillige terugroepacties zijn gestart door de fabrikant zelf.

Hoe roep ik een product terug?

Producten bevatten soms defecten. Deze vormen een risico voor gebruikers of voldoen niet aan sommige beleidsregels. In Manufacturer Center kunt u een product preventief terugroepen door uw productfeed rechtstreeks via het platform te updaten.

Neem contact op met ons supportteam als u een product wilt terugroepen. Zodra ons team heeft geverifieerd dat uw verzoek voldoet aan de vereisten voor terugroepen, sturen we u de benodigde instructies.

Impact van het terugroepen van producten

Deze functie is bedoeld voor het terugroepen van producten (bijvoorbeeld een product dat een defect bevat en moet worden verwijderd van de marktplaats). Hierdoor kan het GTIN niet meer verkocht worden door verkopers op Google en worden er mogelijk waarschuwingen weergegeven op bepaalde property's. De fabrikant moet een openbaar toegankelijke referentie-URL verstrekken waarin wordt aangegeven wat eindgebruikers en verkopers met het product moeten doen. Dit omvat meestal contactgegevens en instructies voor de retourzending van het product.