Beveiligingstips voor Gmail

Volg de onderstaande stappen om je Gmail-account te beveiligen.

Als je denkt dat iemand zonder je toestemming toegang heeft tot je account, reset je onmiddellijk je wachtwoord.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Stap 1: Voer een beveiligingscheck uit

Ga eerst naar de pagina voor de beveiligingscheck om bijvoorbeeld opties voor accountherstel toe te voegen, verificatie in 2 stappen in te stellen voor extra beveiliging voor je account en de accountrechten te checken.

Begin mijn beveiligingscheck

Stap 2: Volg deze beveiligingstips voor Gmail

Een sterk wachtwoord kiezen

Bekijk eerst hoe je een sterk wachtwoord instelt.

Wijzig vervolgens je wachtwoord.

1. Ga naar de pagina Accountbeveiliging.
  2. Klik op Wachtwoord.
  3. Volg de instructies op het scherm.
Je Gmail-instellingen checken

Er zijn een aantal instellingen die je kunt nalopen om te zorgen dat niemand anders toegang heeft tot je e-mails.

1. Open Gmail in een browser.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op de tabbladen daaronder om je instellingen te checken.

Het tabblad Algemeen

• Check je handtekening om te zorgen dat de tekst er naar wens uitziet.
  • Check je automatische antwoord om te zorgen dat de tekst er naar wens uitziet en dat het antwoord niet aanstaat als dit niet nodig is.

Het tabblad Accounts en import

• Check 'Mail verzenden als' om er zeker van te zijn dat alle weergegeven e-mailadressen van jou zijn.
  • Controleer 'Toegang verlenen tot je account' om te kijken of er geen onbekenden toegang hebben tot je account.
  • Check 'Mail van andere accounts (met POP3) controleren' om er zeker van te zijn dat alle weergegeven e-mailadressen van jou zijn.

Het tabblad Filters en geblokkeerde adressen

• Check of er geen e-mails automatisch worden doorgestuurd naar een onbekend account met een Doorsturen naar-filter.
  • Ga na of alle filters voor automatische verwijdering van berichten (Verwijderen) door jou zijn ingesteld.

Het tabblad Doorsturen en POP/IMAP

• Ga na of je berichten niet worden doorgestuurd naar een onbekend account.
  • Check of je POP- en IMAP-instellingen juist zijn.
Op updates checken en de huidige browserversie op je computer bekijken
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Klik op Help en dan Over Google Chrome.

Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop Google Chrome. Chrome checkt op updates als je deze pagina opent.

Klik op Opnieuw starten om beschikbare updates toe te passen.

Scams, spam en phishing melden

Als je een verdachte e-mail krijgt waarin om persoonlijke informatie of financiële gegevens wordt gevraagd, moet je de e-mail niet beantwoorden en niet op links in de e-mail klikken.

Bekijk meer informatie over hoe je ongewenste e-mails blokkeert of scams voorkomt en meldt.