Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Blockera och rapportera någon i Chat

Du kan blockera chattmeddelanden från specifika personer i Gmail och Google Chat. Personer som du blockerar utesluts från vissa Google-tjänster.

När du blockerar en person kan du fortfarande

• öppna länkar eller bilagor i konversationen
  • återaktivera dem.

När du har blockerat en person kan du inte

• redigera gamla meddelanden i konversationen
  • dölja din onlinestatus för dem
  • dölja att du har blockerat dem.

Du kan även godkänna eller ignorera meddelandebegäranden från personer du inte känner. Läs mer om hur du svarar på en begäran i Google Chat.

Du kan blockera och rapportera någon i Gmail eller Google Chat.
Gmail
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Ange Google-kontots e-postadress eller telefonnummer och lösenordet.
  3. Peka på namnet på en person som du vill blockera till vänster.
  4. Klicka på Fler alternativ Mer följt av Blockera och rapportera "" bredvid namnet.
    • Om personen finns i din organisation visas detta alternativ som Blockera.
  5. Valfritt: Om du bara vill blockera någon avmarkerar du rutan bredvid Rapportera även.
  6. Klicka på Blockera.

När du rapporterar någon skickas en kopia av de 50 senaste meddelandena i konversationen till Google för granskning.

Google Chat
  1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Ange Google-kontots e-postadress eller telefonnummer och lösenordet.
  3. Välj namnet på en person som du vill blockera.
  4. Klicka på nedåtpilen Show search options högst upp.
  5. Klicka på Blockera och rapportera "".
    • Om personen finns i din organisation visas detta alternativ som Blockera.
  6. Valfritt: Om du bara vill blockera avmarkerar du rutan bredvid Rapportera till Google.
  7. Klicka på Blockera.

När du rapporterar någon skickas en kopia av de 50 senaste meddelandena i konversationen till Google för granskning.

Du kan även återaktivera någon som du har blockerat i Gmail eller Google Chat.
återaktivera
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Ange Google-kontots e-postadress eller telefonnummer och lösenordet.
  3. Högst upp klickar du på Inställningar "" följt av Visa alla inställningar följt av Chat och Meet följt av Hantera chattinställningar följt av Hantera blockerade konton.
  4. Välj namnet på en person som du vill återaktivera.
  5. Klicka på Återaktivera "".
Läs mer om hur du blockerar eller återaktiverar personers konton i Maps, Foto och andra produkter från Google.