Blockera och rapportera rum

Om du utsätts för olämpligt beteende i ett Google Chat-rum går det att blockera och anmäla rummet. Det går även att förhandsgranska rum markerade som spam och sedan välja att blockera eller gå med i rummet.

Läs om vad som händer när du blockerar ett rum

När du blockerar ett rum:

• Är dina inlägg i rummet synliga för andra.
  • Får du inte längre uppdateringar från rummet.
  • Visas rummet inte på listan Rum eller i rumssökningar.
  • Får du inga framtida inbjudningar till rummet, men ditt namn visas som en inbjuden medlem.

Om du får en inbjudan till ett rum som du har blockerat:

• Du visas som en inbjuden medlem, men du får inga aviseringar och läggs inte till i rummet.
  • Rummets organisatör eller andra medlemmar vet inte att du har blockerat rummet.

Tips

• Blockerade användare kan inte lägga till dig i ett rum och du kan inte lägga till blockerade användare i ett rum.
  • När du återaktiverar ett rum kan du bara gå med i rummet igen om Lägg till visas i Bläddra bland rum.

Blockera rum

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
  2. Välj en:
    • Klicka på Fler alternativ följt av Blockera rum intill rummets namn till vänster under Rum.
    • Välj rummet som du vill blockera följt av Klicka på rullgardinsmenyn med information om utrymmet följt av Blockera rum.
  3. Klicka på Blockera.

Tips!

• Markera kryssrutan intill Rapportera det här rummet som spam eller missbruk om du vill anmäla rummet som spam eller missbruk.
  • Om du anmäler ett rum för otillåten användning skickas en kopia av de 50 senaste meddelandena i rummet till Google för granskning.
  • Om du på nytt vill gå med i ett rum som du har blockerat måste en annan medlem i rummet bjuda in eller lägga till dig.

Återaktivera rum

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
  2. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Inställningar följt av Hantera blockerade rum högst upp i Chat.
    • Klicka på Inställningar högst upp i Gmail följt av Visa alla inställningar  följt av Chat och Meet  följt av Hantera chattinställningar  följt av Hantera blockerade rum.
  3. Klicka på Återaktivera intill rummet.

Blockera rum markerade som spam

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
  2. I Chat klickar du på Ny chattföljt avBläddra bland rum.
  3. Klicka på menyalternativen Bläddra bland rum följt av Spaminbjudningar.
  4. Klicka på Förhandsgranska intill rummet.
    • Av säkerhetsskäl går det inte att ladda ned länkar eller visa bilder när du förhandsgranskar rummet.
  5. Klicka på Blockera om du vill blockera rummet och framtida inbjudningar.

Valfritt: Anmäl rummet genom att klicka på rutan intill Rapportera det här rummet som spam eller missbruk följt av Blockera.

Gå med i rum markerat som spam

1. I Chat klickar du på Ny chattföljt avBläddra bland rum.
  2. Klicka på menyalternativen Bläddra bland rum   följt av Spaminbjudningar.
  3. Klicka på Förhandsgranska intill rummet.
    • Av säkerhetsskäl går det inte att ladda ned länkar eller visa bilder när du förhandsgranskar rummet.
  4. Klicka på Delta.

Tips! När du går med i ett rum markerat som spam tas etiketten bort från rummet och det läggs till på listan med anslutna rum.

Hantera spaminbjudningar till rum

Rumsinbjudningar som verkar vara spam filtreras bort till ett separat avsnitt. Välj att gå med i eller blockera det här rummet.

Förhindra framtida inbjudningar från rum markerade som skräppost genom att blockera rummet. Det går fortfarande att gå med i ett rum som du tycker att Google felaktigt har filtrerat som spam.