Blokkér og rapportér rom

Hvis du oppdager uriktig bruk eller støtende atferd i et Google Chat-rom, kan du blokkere og rapportere rommet. Du kan også ta en forhåndskikk på et rom som er merket som nettsøppel, og deretter velge å blokkere eller bli med i rommet.

Finn ut hva som skjer når du blokkerer rom

Når du blokkerer et rom, skjer dette:

• Innlegg du har lagt ut i rommet, forblir synlige for andre.
  • Du får ikke oppdateringer fra rommet lenger.
  • Rommet vises ikke i «Rom»-listen din eller når du søker etter rom.
  • Du får ikke fremtidige varsler om invitasjoner til rommet, men navnet ditt vises som et invitert medlem.

Hvis du får en invitasjon til et rom du har blokkert, skjer dette:

• Du vises som et invitert medlem, men du får ingen varsler, og du blir ikke lagt til i rommet.
  • Romadministratoren eller andre medlemmer får ikke vite at du har blokkert rommet.

Tips:

• Blokkerte brukere kan ikke legge deg til i rom, og du kan heller ikke legge til blokkerte brukere i rom.
  • Når du opphever blokkeringen av et rom, kan du bare bli med i rommet igjen hvis Legg til Legg til vises i «Bla gjennom rom».

Blokkér rom

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
  2. Utfør en av disse handlingene:
    • Under «Rom» til venstre går du til romnavnet og klikker på Flere alternativer  og deretter Blokkér rommet.
    • Velg rommet du vil blokkere og deretter Klikk på rullegardinmenyen for romdetaljer og deretter Blokker rom.
  3. Klikk på Blokkér.

Tips:

• For å rapportere rommet som nettsøppel eller uriktig bruk, merk av i boksen ved siden av Rapportér dette rommet som nettsøppel eller uriktig bruk.
  • Hvis du rapporterer et rom for uriktig bruk, sendes en kopi av de siste 50 meldingene i rommet til Google for gjennomgang.
  • Hvis du vil bli med i et rom du har blokkert, må et annet medlem av rommet invitere deg eller legge deg til på nytt.

Opphev blokkeringen av et rom

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
  2. Velg et alternativ:
    • Øverst i Chat klikker du på Innstillinger og så Administrer blokkerte rom.
    • Øverst i Gmail klikker du på Innstillinger og så Se alle innstillinger  og så Chat og Meet  og så Administrer chatinnstillingene  og så Administrer blokkerte rom.
  3. Klikk på Opphev blokkering ved siden av rommet.

Blokkér rom som er merket som nettsøppel

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
  2. I Chat klikker du på Ny chatog såBla gjennom rom.
  3. Klikk på menyelementet og deretter Nettsøppelinvitasjoner ,
  4. Klikk på Forhåndsvisning ved siden av rommet.
    • Av hensyn til din egen sikkerhet kan du ikke laste ned linker eller se bilder i forhåndsvisningen av rommet.
  5. For å blokkere rommet og fremtidige invitasjoner, klikk på Blokkér.

Valgfritt: For å rapportere rommet, klikk på boksen ved siden av «Rapportér dette rommet som nettsøppel eller uriktig bruk» og så Blokkér.

Bli med i rom som er merket som nettsøppel

1. I Chat klikker du på Ny chatog såBla gjennom rom.
  2. Klikk på menyelementet   og så Nettsøppelinvitasjoner ,
  3. Klikk på Forhåndsvisning ved siden av rommet.
    • Av hensyn til din egen sikkerhet kan du ikke laste ned linker eller se bilder i forhåndsvisningen av rommet.
  4. Klikk på Bli med.

Tips: Når du blir med i et rom som er merket som nettsøppel, fjernes nettsøppeletiketten, og rommet legges til i listen over rom du er med i.

Administrer rominvitasjoner som er nettsøppel

Rominvitasjoner som ser ut til å være nettsøppel, filtreres inn i en egen del. Du kan velge å bli med i eller blokkere rommet.

Du kan forhindre fremtidige invitasjoner til rom merket som nettsøppel, ved å blokkere rommene. Hvis du mener at Google feilaktig har filtrert et rom som nettsøppel, kan du fortsatt bli med i rommet.