Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Se og finn e-poster

Med Gmail kan du velge om e-poster skal grupperes i tråder, eller om de skal vises hver for seg i innboksen. I tillegg får du kraftige AI- og søkefunksjoner som gjør det enklere å finne e-poster raskt.

På denne siden

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få informasjon om hvordan du bytter e-posttjeneste på mobilenheter

Expand all  |  Skjul alle

Se e-poster enkeltvis eller i samtaletråder

• I Outlook: Sorter etter tråd eller avsender. Rull for å se alle meldinger eller tråder (datamaskinvisning). I Outlook vises den nyeste e-posten øverst i samtaletrådene.
  • I Gmail: Bruk hurtiginnstillingene til å endre trådvisningen. Se opptil 100 meldinger eller tråder per skjerm (nettvisning). I Gmail vises den nyeste e-posten nederst i samtaletrådene.

Finn ut hvordan
  1. Åpne Gmail.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Se alle innstillinger.
  3. Rull til Samtalevisning.
  4. Velg Samtalevisning på eller Samtalevisning av.

Tips: Innstillingene er også tilgjengelige i Hurtiginnstillinger-sidefeltet. Klikk på Innstillinger og rull ned til «E-posttråder» nederst i sidefeltet for hurtiginnstillinger.

Endre rekkefølgen på e-poster

• I Outlook: Bruk Filtrer- eller Sorter-menyen i innboksen.
  • I Gmail: Konfigurer innboksen slik at e-poster eller samtaletråder vises i rekkefølgen de blir mottatt (standard). Eller velg å se stjernemerkede, uleste eller viktige meldinger først. Du kan også endre rekkefølgen fra nyest til eldst.

Finn ut hvordan

Velg innbokstype

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Under «Innbokstype» velger du
    • Standard
    • Viktige først
    • Uleste først
    • Stjernemerkede først
    • Prioritert innboks
    • Flere innbokser

Tips: Innstillingene er også tilgjengelige i Hurtiginnstillinger-sidefeltet.  Klikk på Innstillinger og rull ned til «Innbokstype» i sidefeltet for hurtiginnstillinger.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Endre rekkefølgen fra nyest til eldst

1. Åpne Gmail.
  2. Hold markøren over tallene ovenfor innboksen. Disse tallene viser hvor mange e-poster det er på siden og i innboksen. Eksempel: 1–42 av 42 betyr at du ser e-post 1–42 på siden, og at det er 42 e-poster i innboksen.
  3. For å se de eldste e-postene først, klikk på Eldst.
  4. For å se de nyeste e-postene først, klikk på Nyest.
  5. Hvis du har mer enn 100 e-poster, klikker du påog deretterfor å gå til neste side.

Søk etter e-poster

• I Outlook: Bruk søkefeltet eller filtermenyen i innboksen.
  • I Gmail: Søk med avanserte søkekriterier, brikker og appoverlegg.

Finn ut hvordan
  1. Open Gmail.
  2. At the top, in the search box, enter your search criteria.
  3. Press Enter.
  4. (Chat in Gmail enabled only) Choose where to search by clicking Mail, Conversations, or Spaces:
    • Mail searches your email.
    • Conversations searches existing messages in chats and spaces.
    • Spaces searches the names of spaces that you have joined and spaces that you can join.

Avgrens e-postsøk

Øverst i innboksen din kan du søke etter ett eller flere ord fra hvor som helst i e-posten – emnet, brødteksten eller navnet på avsenderen.

Hvis du ser etter noe spesifikt, kan du klikke på nedoverpilen  for å bruke avansert søk.

Eksempel: Du kan søke etter dette:

• Avsendere – eksempel: From:(tor@bedrift.no)
  • Datoperioder – eksempel: after:2019/3/29 before:2019/4/5
  • Søkeord – eksempel: Konfidensiell bedriftsinformasjon
  • Meldingsattributter, for eksempel vedlegg – eksempel: has:attachment

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Bli varslet om nye e-poster

• I Outlook: Konfigurer skrivebordvarslinger.
  • I Gmail: Konfigurer varsler i nettleseren.
Finn ut hvordan
  1. Open Gmail.
  2. At the top right, click Settings og deretterSee all settings.
  3. Scroll down to Desktop notifications and select New mail notifications on or Important mail notifications on (if you use Priority Inbox).
  4. Click Save Changes.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Se arkiverte e-poster

• I Outlook: Søk i Arkiv-mappen. Hvis du bruker automatisk arkivering, kan du også åpne PST-filer.
  • I Gmail: Søk i All e-post.
Finn ut hvordan

Viktig: Når du søker i Gmail, omfatter resultatene arkiverte e-poster. Finn ut mer om søk i Gmail.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Mer på venstre side.
  3. Klikk på All e-post.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Se slettede e-poster

• I Outlook: Gå til Slettede elementer-mappen. Hvorvidt du kan flytte eller gjenopprette slettede elementer, avhenger av innstillingene dine.
  • I Gmail: Søk i Papirkurv. Hvis du har slettet e-postene i løpet av de siste 30 dagene, kan du flytte dem ut av papirkurven.
Finn ut hvordan

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. På venstre side klikker du på Mer og så Papirkurv.
  3. Merk av i boksen til venstre for hver e-post du vil gjenopprette.
  4. Øverst klikker du på Flytt til .
  5. I «Flytt til»-menyen velger du hvor du vil flytte e-postene.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Relaterte emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.