Blijf op de hoogte van alles wat belangrijk is met de nieuwe interface van Gmail. Meer informatie over de nieuwe indeling

Experimentele functies uitproberen in Gmail

Experimentele functies zijn pre-releases die je kunt aanzetten om te testen en feedback over te geven. Je kunt experimentele functies toestaan in je Gmail-instellingen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Toegang krijgen tot experimentele functies

Je kunt de toegang tot experimentele functies alleen op je computer aanzetten via het nieuwe Gmail.

Opmerking: Google biedt geen support voor experimentele functies. Google behoudt zich het recht voor deze services op elk gewenst moment te wijzigen of zelfs te verwijderen.

Als je experimentele toegang wilt inschakelen, moet je een computer gebruiken.

1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken. Als je de nieuwe versie van Gmail nog niet gebruikt, klik je op De nieuwe versie van Gmail gebruiken
  2. Scroll onder Algemeen naar Experimentele toegang.
  3. Vink het vakje aan naast Experimentele toegang inschakelen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Je hebt nu toegang tot experimentele functies.

Instellingen voor experimentele functies wijzigen

Als je toegang hebt tot experimentele functies, kun je de instellingen aanpassen via Instellingen. Je kunt als volgt de instellingen voor experimentele functies wijzigen:

1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken. Als je de nieuwe versie van Gmail nog niet gebruikt, klik je op De nieuwe versie van Gmail gebruiken
  2. Scrol onder Algemeen omlaag en ga op zoek naar de functies met het experimentenpictogram Experiment.
  3. Klik naast elke functie op het vakje om de functie aan of uit te zetten.

Beschikbare experimenten

We hebben op dit moment geen actieve experimenten. Laat Experimentele toegang aanstaan om nieuwe functies te proberen zodra ze beschikbaar komen.