Undgå og rapportér phishingmails

Et phishingangreb sker, når nogen forsøger at narre dig til at dele personlige oplysninger på nettet.

Hvad phishing er

Phishing finder normalt sted via mails, annoncer eller websites, der ligner de websites, du allerede bruger. En person, der udfører phishingangreb, kan f.eks. sende dig en mail, der ligner en meddelelse fra din bank, så du giver dem oplysninger om din bankkonto.

Phishingmails eller -websites kan bede dig om at udlevere følgende oplysninger:

• Brugernavne og adgangskoder, inklusive ændringer af din adgangskode
  • Cpr-numre
  • Bankkontonumre
  • Pinkoder
  • Kreditkortnumre
  • Din mors pigenavn
  • Din fødselsdato

Vigtigt! Google eller Gmail beder dig aldrig om at udlevere sådanne oplysninger i en mail.

Rapportér phishingmails

Når vi identificerer en mail som phishing eller mistænkelig, får du muligvis vist en advarsel, eller også flyttes mailen måske til Spam. Hvis en mail ikke er markeret korrekt, kan du følge nedenstående vejledning for at markere den eller fjerne markeringen af den som phishing.

Bemærk! Når du manuelt flytter en mail til mappen Spam, modtager Google en kopi af den pågældende mail, som muligvis analyseres for at beskytte brugerne mod spam og misbrug.

Rapportér en phishingmail

1. Gå til Gmail på en computer.
  2. Åbn meddelelsen.
  3. Klik på Mere Mere ud for Svar Svar.
  4. Klik på Rapportér phishing.

En mail er ved en fejl blevet markeret som phishing

1. Gå til Gmail på en computer.
  2. Åbn meddelelsen.
  3. Klik på Mere Mere ud for Svar Svar.
  4. Klik på Rapportér ikke phishing.

Undgå phishingangreb

Vær forsigtig, når du modtager en mail fra et website, som beder dig om at udlevere personlige oplysninger. Hvis du modtager denne type mail:

1. Bør du ikke klikke på links eller udlevere personlige oplysninger, før du har bekræftet, at mailen er reel.
  2. Bør du, hvis afsenderen har en Gmail-adresse, rapportere misbrug af Gmail til Google.

Bemærk! Gmail beder dig aldrig om at udlevere personlige oplysninger som f.eks. din adgangskode via mail.

Når du modtager en mail, der ser mistænkelig ud, er det en god idé at tjekke følgende:

• Tjek, om mailadressen stemmer overens med afsenderens navn.
  • Tjek, om mailen er godkendt.
  • Hold markøren over links for at se webadressen, før du klikker på dem. Hvis webadressen på linket ikke stemmer overens med beskrivelsen af linket, fører det muligvis hen til et phishing-website.
  • Tjek meddelelsens headere for at være sikker på, at headeren "fra" ikke viser et forkert navn.

Vigtigt! Hvis du har mistanke om, at din Gmail-adresse er blevet overtaget, bør du gendanne din kompromitterede Gmail-konto, før du sender eller åbner andre mails.