Les sales de Google Chat han passat a dir-se "espais". És possible que el canvi de nom tardi a mostrar-se a tot arreu. Obteniu més informació.

Evitar els correus electrònics de pesca de credencials i informar-ne

Es considera un atac de pesca de credencials quan algú prova d'enganyar-vos perquè compartiu informació personal en línia.

Què és la pesca de credencials

La pesca de credencials sol recórrer a correus electrònics, anuncis o llocs web que s'assemblen a d'altres que ja feu servir. Per exemple, algú que intenti dur a terme un atac de pesca de credencials us pot enviar un correu electrònic que sembli procedir del vostre banc perquè li doneu informació del compte bancari.

Els correus electrònics o els llocs web de pesca de credencials us poden demanar, per exemple:

• noms d'usuari i contrasenyes, inclosos canvis de contrasenyes
  • números de la seguretat social
  • números de comptes bancaris
  • PIN (números d'identificació personal)
  • números de targetes de crèdit
  • el cognom de la vostra mare
  • la vostra data de naixement

Important: ni Google ni Gmail no us demanaran mai que els faciliteu aquest tipus d'informació per correu electrònic.

Informar de correus electrònics de pesca de credencials

Quan detectem que un correu electrònic és sospitós o que pot ser de pesca de credencials, és possible que us mostrem un advertiment o que moguem el missatge a Correu brossa. Si un correu electrònic no s'ha marcat correctament, seguiu aquests passos per marcar-lo o desmarcar-lo com a missatge de pesca de credencials.

Nota: quan moveu manualment un correu electrònic a la carpeta Correu brossa, Google en rep una còpia per poder analitzar-la a fi de protegir els nostres usuaris contra el correu brossa i l'ús abusiu.

Informar d'un correu electrònic de pesca de credencials

1. A l'ordinador, aneu a Gmail
  2. Obriu el missatge.
  3. Al costat de Respon Respon, feu clic a Més Més.
  4. Feu clic a Marca com a pesca de credencials.

Un correu electrònic s'ha marcat incorrectament com a pesca de credencials

1. A l'ordinador, aneu a Gmail
  2. Obriu el missatge.
  3. Al costat de Respon Respon, feu clic a Més Més.
  4. Feu clic a Informa que no és pesca de credencials.

Evitar els atacs de pesca de credencials

Aneu amb compte quan rebeu un correu electrònic d'un lloc web en què se us demani informació personal. Seguiu aquests passos:

1. No feu clic en cap enllaç ni faciliteu informació personal fins que verifiqueu que el correu electrònic és autèntic.
  2. Si el remitent té una adreça de Gmail, informeu Google de l'ús abusiu de Gmail.

Nota: Gmail no us demanarà mai informació personal per correu electrònic, com ara la contrasenya.

Quan rebeu un correu electrònic que sembli sospitós, feu el següent:

• Comproveu que l'adreça electrònica i el nom del remitent coincideixin.
  • Comproveu que el correu electrònic estigui autenticat.
  • Passeu el cursor per sobre dels enllaços abans de fer-hi clic. Si l'URL no coincideix amb la descripció de l'enllaç, pot ser que us dirigeixi a un lloc web de pesca de credencials.
  • Comproveu les capçaleres dels missatges per assegurar-vos que no es mostri un nom incorrecte a "De".

Important: si creieu que algú ha pres el control de la vostra adreça de Gmail, recupereu el compte de Gmail en perill abans d'enviar o obrir cap altre correu electrònic.