Send og åpne konfidensielle e-poster

Du kan sende e-poster og vedlegg med modus for konfidensielt innhold i Gmail for å beskytte sensitiv informasjon mot uautorisert tilgang. Du kan når som helst bruke modus for konfidensielt innhold til å angi en utløpsdato for e-poster eller oppheve tilgangen. Mottakerne av den konfidensielle e-posten kan ikke videresende, kopiere eller skrive ut e-posten eller laste den ned.

Merk: Selv om modus for konfidensielt innhold kan forhindre mottakerne fra å dele e-posten din ved et uhell, er de ikke forhindret fra å ta skjermdumper eller bilder av e-postene og vedleggene dine. Det er fortsatt mulig at mottakere med skadelige programmer på datamaskinene sine kan kopiere eller laste ned e-postene eller vedleggene dine.

Se hvordan konfidensielle e-poster fungerer

In this animation for confidential mode in Gmail, Lisa clicks the confidential mode icon at the bottom of the message, then sends a confidential message to Sam
Merk: Innholdet i denne animasjonen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Send e-poster og vedlegg konfidensielt

Viktig: Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du, kontakte administratoren din for å sjekke om du kan bruke modus for konfidensielt innhold.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Klikk på Slå på modus for konfidensielt innhold nederst til høyre i vinduet.
    Tips: Hvis du allerede har slått på modus for konfidensielt innhold for en e-post, kan du klikke på Endrenederst i e-posten.
  4. Angi utløpsdato og adgangskode. Disse innstillingene gjelder for både meldingsteksten og eventuelle vedlegg.
    • Hvis du velger «Ingen SMS-adgangskode», kan mottakere som bruker Gmail-appen, åpne den direkte. Mottakere som ikke bruker Gmail, får en adgangskode via e-post.
    • Hvis du velger «Adgangskode via SMS», får mottakerne en adgangskode via SMS. Husk å oppgi mottakerens telefonnummer – ikke ditt eget.
  5. Klikk på Lagre.

Fjern tilgangen tidlig

Du kan forhindre mottakeren fra å lese e-posten før utløpsdatoen.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Sendt på venstre side.
  3. Åpne den konfidensielle e-posten.
  4. Klikk på Fjern tilgangen.

Åpne e-poster sendt med modus for konfidensielt innhold

Hvis avsenderen har brukt modus for konfidensielt innhold til å sende e-posten, gjelder følgende:

• Du kan se meldingen og vedleggene frem til utløpsdatoen eller til avsenderen fjerner tilgangen.
  • Alternativene for å kopiere, lime inn, laste ned eller videresende teksten og vedleggene blir slått av.
  • Du må kanskje skrive inn en adgangskode for å åpne e-posten.

Jeg bruker en Gmail-konto

1. Åpne e-posten.
  2. Hvis avsenderen ikke krever SMS-adgangskode:
    • Hvis du bruker de nyeste Gmail-appene (for nett eller mobil), ser du e-posten direkte når du åpner den.
    • Hvis du bruker et annet e-postprogram, åpner du e-posten, klikker på linken Se e-posten og logger på med Google-legitimasjonen din for å se e-posten.
  3. Hvis avsenderen krever SMS-adgangskode:
    • Velg Send adgangskode.
    • Se etter adgangskoden i tekstmeldingene dine.
    • Skriv inn adgangskoden, og velg deretter Send.

Jeg bruker en annen e-postkonto

1. Åpne e-posten. Velg linken Se e-posten.
  2. Dette åpner en ny side. Velg Send adgangskode.
    • Se etter adgangskoden i tekstmeldingene eller e-postene dine.
    • Skriv inn adgangskoden, og velg deretter Send.

Jeg får en feilmelding

E-posten er utløpt

Avsenderen kan ha slettet e-posten eller fjernet tilgangen din før utløpsdatoen. Ta kontakt med avsenderen om å gi deg mer tid eller sende e-posten på nytt.

Det oppgitte nummeret er i et land som ikke støttes

Du kan bare legge til SMS-adgangskode for telefonnumre fra disse regionene:

• Nord-Amerika
  • Sør-Amerika
  • Europa
  • Australia
  • Asia: India, Korea og Japan
Bytt konto
Sørg for at du er logget på riktig Google-konto – den som er tilknyttet mottaker-e-postadressen. Deretter prøver du å åpne e-posten på nytt.