Luottamuksellisten sähköpostien lähettäminen ja avaaminen

Voit suojata arkaluonteiset tiedot luvattomalta käytöltä käyttämällä Gmailin luottamukselliset-asetusta lähettäessäsi viestejä ja liitteitä. Luottamukselliset-asetuksen avulla voit määrittää viesteille viimeisen voimassaolopäivän tai peruuttaa käyttöoikeuden milloin tahansa. Luottamuksellisen viestin vastaanottajat eivät voi lähettää viestiä edelleen eivätkä kopioida, tulostaa tai ladata sitä.

Huom. Vaikka luottamukselliset-asetus estää vastaanottajia jakamasta sähköpostiviestiäsi vahingossa, se ei estä vastaanottajia ottamasta kuvakaappauksia tai valokuvia viesteistä tai liitteistä. Jos vastaanottaja käyttää haittaohjelmaa, hän saattaa silti pystyä kopioimaan tai lataamaan viestin tai liitteet.

Näin luottamukselliset sähköpostit toimivat

How locker works
Huom. Animaation sisältö on tällä hetkellä vain englanniksi.

Viestien ja liitteiden lähettäminen luottamuksellisesti

Huom. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamukselliset-asetusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse ikkunan oikeasta alakulmasta Ota luottamukselliset-asetus käyttöön Ota luottamuksellinen tila käyttöön.
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamuksellisen tilan käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset "Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi", tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestitse. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  5. Valitse Tallenna.

Käyttöoikeuden poistaminen aiemmin

Voit poistaa vastaanottajan käyttöoikeuden myös ennen viimeistä voimassaolopäivää, jolloin hän ei voi enää nähdä viestiä.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lähetetyt.
  3. Avaa luottamuksellinen sähköposti.
  4. Valitse Poista käyttöoikeus.

Luottamukselliset-asetuksella lähetetyn sähköpostin avaaminen

Jos sähköposti on lähetetty luottamukselliset-asetuksella

• viesti ja liitteet ovat katsottavissa viimeiseen voimassaolopäivään saakka tai siihen saakka, kunnes lähettäjä poistaa käyttöoikeuden
  • viestin tekstin ja liitteiden kopiointi, liittäminen, lataaminen, tulostaminen ja edelleenlähettäminen poistetaan käytöstä
  • sähköpostin avaamiseen saatetaan tarvita tunnuskoodi.

Käytän Gmail-tiliä

1. Avaa sähköpostiviesti.
  2. Jos lähettäjä ei vaadi tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Jos sinulla on uusin Gmail-sovellus (verkko tai mobiili), näet sähköpostin heti avatessasi sen.
    • Jos käytät jotain toista sähköpostiohjelmaa, avaa sähköposti, klikkaa Näytä sähköposti ‑linkkiä ja kirjaudu sisään Google-tunnuksilla, jotta voit tarkastella viestiä.
  3. Jos lähettäjä vaatii tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Katso tunnuskoodi tekstiviestistä.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Käytän toista sähköpostiohjelmaa

1. Avaa sähköpostiviesti. Valitse Avaa sähköposti ‑linkki.
  2. Uusi sivu avautuu. Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Saat tunnuskoodin tekstiviestitse tai sähköpostitse.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Virheilmoitukset

Sähköposti on vanhentunut

Lähettäjä on voinut poistaa sähköpostin tai käyttöoikeuden ennen viimeistä voimassaolopäivää. Pyydä, että lähettäjä jatkaa voimassaoloaikaa tai lähettää sähköpostin uudelleen.

Antamasi puhelinnumero on maassa, jota ei tueta

Tunnuskoodin voi lähettää tekstiviestitse ainoastaan näillä alueilla oleviin puhelinnumeroihin:

• Pohjois-Amerikka
  • Etelä-Amerikka
  • Eurooppa
  • Australia
  • Aasia: Intia, Korea ja Japani