Luottamuksellisten sähköpostien lähettäminen ja avaaminen

Voit suojata arkaluonteiset tiedot lähettämällä viestit ja liitteet luottamuksellisen tilan avulla. Voit rajoittaa sitä, mitä vastaanottaja voi sähköpostillasi tehdä. Voit esimerkiksi määrittää viimeisen voimassaolopäivän, vaatia tunnuskoodin tai estää edelleenlähettämisen. Kun lähetät sähköpostin, vastaanottaja saa ilmoituksen valitsemistasi rajoituksista.

Huom. Rajoitusten ansiosta vastaanottajat eivät voi vahingossa jakaa sähköpostiasi muille. Ne eivät välttämättä kuitenkaan estä kaapattuja sähköpostiosoitteita tai haittaohjelmia käyttäviä vastaanottajia kopioimasta viestiä tai liitteitä.

Näin luottamukselliset sähköpostit toimivat

How locker works
Huom. Animaation sisältö on tällä hetkellä vain englanniksi.

Viestien ja liitteiden lähettäminen luottamuksellisesti

Huom. Luottamuksellinen tila ei ole käytettävissä perinteisessä Gmailissa. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, varmista järjestelmänvalvojalta, että voit käyttää luottamuksellista tilaa.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse ikkunan oikeasta alakulmasta Ota luottamukselliset-asetus käyttöön Ota luottamuksellinen tila käyttöön.
    Vinkki: Jos olet jo ottanut luottamuksellisen tilan käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Määritä viimeinen voimassaolopäivä ja tunnuskoodi. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset "Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi", tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestitse. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  5. Valitse Tallenna.

Käyttöoikeuden poistaminen aiemmin

Voit poistaa vastaanottajan käyttöoikeuden myös ennen viimeistä voimassaolopäivää, jolloin hän ei voi enää avata viestiä.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Lähetetyt.
  3. Avaa luottamuksellinen sähköposti.
  4. Valitse Poista käyttöoikeus.

Luottamukselliset-asetuksella lähetetyn sähköpostin avaaminen

Jos sähköposti on lähetetty luottamuksellisen tilan avulla,

• viesti ja liitteet ovat katsottavissa viimeiseen voimassaolopäivään saakka tai siihen saakka, kunnes lähettäjä poistaa käyttöoikeuden
  • viestin tekstin ja liitteiden kopiointi, liittäminen, lataaminen, tulostaminen ja edelleenlähettäminen poistetaan käytöstä
  • sähköpostin avaamiseen saatetaan tarvita tunnuskoodi.

Käytän Gmail-tiliä

1. Avaa sähköpostiviesti.
  2. Jos lähettäjä ei vaadi tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Jos sinulla on uusin Gmail-sovellus (verkko tai mobiili), näet sähköpostin heti avatessasi sen.
    • Jos käytät jotain toista sähköpostiohjelmaa, avaa sähköposti, klikkaa Näytä sähköposti ‑linkkiä ja kirjaudu sisään Google-tunnuksilla, jotta voit tarkastella viestiä.
  3. Jos lähettäjä vaatii tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Klikkaa Lähetä tunnuskoodi.
    • Katso tunnuskoodi tekstiviestistä.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja klikkaa Lähetä.

Käytän toista sähköpostiohjelmaa

1. Avaa sähköpostiviesti. Klikkaa Näytä sähköposti ‑linkkiä.
  2. Uusi sivu avautuu. Klikkaa Lähetä tunnuskoodi.
    • Saat tunnuskoodin tekstiviestitse tai sähköpostitse.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja klikkaa Lähetä.

Viestien haku Gmailin luottamuksellisessa tilassa

• Voit etsiä luottamuksellisessa tilassa lähettämiäsi viestejä kirjoittamalla I:^irm_outbound Gmailin hakukenttään.
  • Voit etsiä luottamuksellisessa tilassa vastaanottamiasi viestejä kirjoittamalla I^irm_inbound Gmailin hakukenttään.

Virheilmoitukset

Sähköposti on vanhentunut

Lähettäjä on voinut poistaa sähköpostin tai käyttöoikeuden ennen viimeistä voimassaolopäivää. Pyydä, että lähettäjä jatkaa voimassaoloaikaa tai lähettää sähköpostin uudelleen.

Antamasi puhelinnumero on maassa, jota ei tueta

Tunnuskoodin voi lähettää tekstiviestitse ainoastaan näillä alueilla oleviin puhelinnumeroihin:

• Pohjois-Amerikka
  • Etelä-Amerikka
  • Eurooppa
  • Aasia: Intia ja Japani.