Els punts no afecten les adreces electròniques de Gmail

Si algú afegeix punts a la vostra adreça electrònica per error en escriure-us, rebreu el correu igualment. Per exemple, si la vostra adreça electrònica és joanferrer@gmail.com, sou el propietari de totes les versions amb punts d'aquesta adreça:

• joan.ferrer@gmail.com
  • jo.an.fe.rrer@gmail.com
  • j.o.a.n.f.e.r.r.e.r@gmail.com

Nota: si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització (amb dominis com ara elvostredomini.com o elvostrecentreeducatiu.edu), els punts sí que canvien l'adreça. Per canviar els punts del nom d'usuari, contacteu amb l'administrador.

Ningú no pot accedir als vostres correus electrònics

Ningú no pot utilitzar el vostre nom d'usuari

Les adreces de Gmail són úniques. Si algú intenta crear un compte de Gmail amb una versió amb punts del vostre nom d'usuari, es mostra un error en què s'informa que el nom ja està agafat.

Per exemple, si la vostra adreça és joanferrer@gmail.com, ningú no pot registrar-se amb l'adreça j.o.a.n.f.e.r.r.e.r@gmail.com.

Ningú no pot veure els vostres correus electrònics

El vostre compte és privat i segur. Els correus electrònics que s'enviïn a qualsevol de les versions amb punts de la vostra adreça electrònica només els rebreu al vostre compte.

Per exemple, joanferrer@gmail.com i j.o.a.n.f.e.r.r.e.r@gmail.com són una mateixa adreça i els missatges que s'hi enviïn arribaran a la mateixa safata d'entrada.

Què heu de fer si rebeu correus adreçats a algú altre

El fet d'afegir-hi punts no canvia l'adreça; per tant, aquest no pot ser el motiu pel qual rebeu correu adreçat a algú altre. En canvi, és possible que el remitent hagi escrit malament l'adreça.

Per exemple, si algú volia enviar un correu a joan.43.ferrer@gmail.com, però ha escrit joan.ferrer@gmail.com, heu rebut el missatge perquè sou el propietari de joanferrer@gmail.com.

Avisar el remitent

Si el correu electrònic sembla irrellevant però no sospitós, responeu al remitent i informeu-lo que s'ha equivocat d'adreça.

Informar d'un correu electrònic sospitós

No feu clic en cap enllaç ni compartiu informació personal. Informeu del correu electrònic per indicar que es tracta de correu brossa o pesca de credencials.

Cancel·lar la subscripció a un butlletí d'informació per al qual no us heu registrat

Contacteu amb l'administrador del lloc web perquè suprimeixi la vostra adreça de la llista de distribució. Obteniu informació sobre com podeu cancel·lar la subscripció a correus electrònics.

Nota: no podem impedir que algú utilitzi accidentalment o maliciosament una versió amb punts de la vostra adreça en registrar-se per rebre correus electrònics de subscripcions.