De beveiliging van je e-mails checken

Waar mogelijk beschermt Gmail je informatie door je e-mails automatisch te versleutelen. Ze worden dan tijdens de bezorging omgezet in een code. Deze beveiligingstool heet Transport Layer Security (TLS) en voorkomt dat anderen je e-mails kunnen lezen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Berichten checken

Je ziet op je computer of Android-apparaat het icoon Geen TLS Geen TLS bij e-mails die niet worden beveiligd met deze beveiligingstool. Het icoon ziet eruit als een geopend rood hangslot en geeft aan dat iemand anders de e-mail mogelijk kan lezen. Je ziet het TLS-hangslot alleen als berichten worden uitgewisseld tussen Enterprise-abonnementen en @gmail.com-accounts.

Beveiligd berichten sturen en ontvangen

Op je iPhone en iPad zie je Geen TLS Geen TLS niet bij e-mails. Volg deze beveiligingstips om berichten beveiligd te sturen en te ontvangen.

Waarom sommige e-mails mogelijk niet zijn versleuteld

Deze beveiligingstool werkt alleen als de e-mailproviders van de afzender en de ontvanger altijd TLS gebruiken. Meer informatie over e-mailbezorging met TLS.

De waarschuwing 'Geen TLS' voor berichten die ik beantwoord

Some email providers send messages to Gmail addresses using TLS but can't receive encrypted messages.

If you reply to these messages, this icon could show up even though you're sending from Gmail.

De waarschuwing 'Geen TLS' is onjuist

Soms ontvang je de waarschuwing 'Geen TLS' zelfs als een bericht wel is beveiligd via versleuteling, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Versleuteling heeft in het verleden niet gewerkt voor een bepaalde e-mailprovider.
  • Gmail stuurt het bericht niet rechtstreeks. Dit icoon kan bijvoorbeeld worden weergegeven als je een aangepaste domeinnaam hebt ingesteld, zoals naam@jedomein.com.