De beveiliging van je e-mails controleren

Waar mogelijk beschermt Gmail je informatie door je e-mails automatisch te versleutelen. Hierdoor worden ze tijdens de bezorging omgezet in een code. Deze beveiligingstool heet Transport Layer Security (TLS) en voorkomt dat anderen je e-mails kunnen lezen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school?  Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite

Berichten controleren

Als je een computer of Android-apparaat gebruikt, wordt Geen TLS Geen TLS weergegeven bij e-mails die niet worden beveiligd met deze beveiligingstool. Dit icoon ziet eruit als een geopend rood hangslot en geeft aan dat iemand anders de e-mail mogelijk kan lezen. Het TLS-hangslot wordt alleen weergegeven als berichten worden uitgewisseld tussen Enterprise-abonnementen en @gmail.com-accounts.

Berichten die je verzendt

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Opstellen Opstellen.
  3. Geef het e-mailadres van de ontvanger op in het veld Aan, Cc of Bcc.
  4. Kijk of Geen TLS Geen TLS wordt weergegeven rechts van het veld Onderwerp.

Als het pictogram wordt weergegeven, is het bericht dat je gaat verzenden, mogelijk niet versleuteld. Verzend geen vertrouwelijke documenten, zoals belastingformulieren of contracten, naar dat e-mailadres.

Berichten die je hebt ontvangen

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een bericht.
  3. Kijk of Geen TLS Geen TLS wordt weergegeven onder de naam van de afzender.

Als het pictogram wordt weergegeven, wordt het bericht mogelijk niet beveiligd via versleuteling.

Waarom sommige e-mails mogelijk niet zijn versleuteld

Deze beveiligingstool werkt alleen als de e-mailproviders van de afzender en de ontvanger altijd TLS gebruiken. Meer informatie over e-mailbezorging met TLS.

De waarschuwing 'Geen TLS' voor berichten die ik beantwoord

Sommige e-mailproviders sturen berichten naar Gmail-adressen via TLS, maar kunnen geen versleutelde berichten ontvangen.

Als je deze berichten beantwoordt, kan dit icoon worden weergegeven, ook al stuur je de berichten vanuit Gmail.

De waarschuwing 'Geen TLS' is onjuist

Soms ontvang je de waarschuwing 'Geen TLS' zelfs als een bericht wel is beveiligd via versleuteling, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Versleuteling heeft in het verleden niet gewerkt voor een bepaalde e-mailprovider.
  • Gmail stuurt het bericht niet rechtstreeks. Dit icoon kan bijvoorbeeld worden weergegeven als je een aangepaste domeinnaam hebt ingesteld, zoals naam@jedomein.com.