Beveiligingstips voor Gmail

Volg de onderstaande stappen om je Gmail-account te beveiligen.

Als je denkt dat iemand zonder je toestemming toegang heeft tot je account, reset je onmiddellijk je wachtwoord.

Stap 1: Voer een beveiligingscheck uit

Ga eerst naar de pagina voor de beveiligingscheck om bijvoorbeeld opties voor accountherstel toe te voegen, authenticatie in twee stappen in te stellen voor extra beveiliging voor je account en de accountrechten te controleren.

Begin mijn beveiligingscheck

Stap 2: Volg deze beveiligingstips voor Gmail

Een sterk wachtwoord kiezen

Neem eerst meer informatie door over hoe je een sterk wachtwoord instelt.

Wijzig vervolgens je wachtwoord.

1. Ga naar de pagina Inloggen en beveiliging.
  2. Tik op Wachtwoord.
  3. Volg de instructies op het scherm.
Je Gmail-instellingen controleren

Er zijn een aantal instellingen die je kunt controleren om te zorgen dat niemand anders toegang heeft tot je e-mails.

1. Open Gmail in een browser. Je kunt deze instellingen niet via de Gmail-app controleren.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op de onderstaande tabbladen om je instellingen te controleren.

Het tabblad Algemeen

• Controleer je handtekening om te zorgen dat de tekst er naar wens uitziet.
  • Controleer je automatische antwoord om te zorgen dat de tekst er naar wens uitziet en dat het antwoord niet is ingeschakeld als dit niet nodig is.

Het tabblad 'Accounts en import'

• Controleer 'Mail verzenden als' om te zorgen dat alle weergegeven e-mailadressen van jou zijn.
  • Controleer 'Toegang verlenen tot je account' om te kijken of er geen onbekenden toegang hebben tot je account.
  • Controleer 'Mail van andere accounts (met POP3) controleren' om te zorgen dat alle weergegeven e-mailadressen van jou zijn.

Het tabblad 'Filters en geblokkeerde adressen'

• Controleer of er geen e-mails automatisch worden doorgestuurd naar een onbekend account met een 'Doorsturen naar'-filter.
  • Controleer of alle filters voor automatische verwijdering van berichten (Verwijderen) door jou zijn ingesteld.

Het tabblad 'Doorsturen en POP/IMAP'

• Controleer of je berichten niet worden doorgestuurd naar een onbekend account.
  • Controleer of je POP- en IMAP-instellingen correct zijn.
De Gmail-app updaten

Wanneer je je app updatet, ontvang je de nieuwste beveiligingsupdates.

1. Ga naar de Gmail-app in de Google Play Store.
  2. Tik op Updaten. Als alleen Openen wordt weergegeven, beschik je al over de nieuwste versie.
Scams, spam en phishing melden

Als je een verdachte e-mail ontvangt waarin om persoonlijke of financiële gegevens wordt gevraagd, moet je de e-mail niet beantwoorden en niet op links in de e-mail klikken.

Meer informatie over hoe je ongewenste e-mails kunt blokkeren of scams kunt voorkomen en melden.