Gmail-viestejä puuttuu

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Tältä sivulta löydät ohjeet sähköpostiviestien etsimiseen, jos:

• jotkin sähköpostit ovat kadonneet
  • sähköposteja ei ohjata postilaatikkoosi
  • postilaatikkosi on tyhjä ja kaikki sähköpostisi ovat kadonneet.

Jos et löydä sähköpostejasi yllä olevien ohjeiden avulla, viestit on saatettu poistaa tai ohjata roskapostiin.

Kokeile ensin näitä ohjeita

Suorita ohjeiden vaiheet tietokoneella, koska kaikkia toimintoja ei voi tehdä Gmail-sovelluksella.

Tarkista, onko sähköposti arkistoitu, poistettu tai merkitty roskapostiksi

Sähköpostit eivät ole postilaatikossasi, jos ne on vahingossa arkistoitu, poistettu tai merkitty roskapostiksi.

Näiden ohjeiden avulla voit etsiä kaikista sähköposteistasi, myös muualla kuin postilaatikossa olevista viesteistä:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa hakukentässä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa avattavaa Kaikki viestit ‑valikkoa ja valitse Posti, roskaposti ja roskakori.
  4. Kirjoita jokin kadoksissa olleessa viestissä oleva tieto. Jos et tiedä tarkkaa sanavalintaa tai tarkkoja tietoja, jätä kenttä tyhjäksi.
  5. Valitse kentän alareunasta Haku Hae.

Vinkki: Voit suodattaa hakutuloksia vieläkin tarkemmin hakuoperaattoreilla.

Tarkista, onko sähköposti suodatettu

Olet saattanut luoda suodattimen, joka arkistoi tai poistaa tietyt viestit automaattisesti.

Voit tarkistaa suodattimet seuraavasti:

1. Avaa Gmail selaimella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Suodattimet ja estetyt osoitteet ‑välilehteä.
  4. Etsi suodattimia, joissa on sanat "Poista se" tai "Ohita postilaatikko".
  5. Valitse oikealta Muokkaa tai Poista.
  6. Seuraa näytön ohjeita.
Tarkista, edelleenlähetetäänkö sähköpostisi toiselle tilille

Kun otat sähköpostin edelleenlähetyksen käyttöön Gmailissa, voit valita, arkistoidaanko vai poistetaanko alkuperäiset viestit.

Voit tarkistaa edelleenlähetysasetukset seuraavasti:

1. Avaa Gmail selaimella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  4. Tarkista Edelleenlähetys-osiosta, oletko valinnut saapuvien viestien kopioiden edelleenlähetyksen käyttöön. Jos asetus on käytössä, valitse Säilytä Gmail-kopio postilaatikossa tai Merkitse Gmail-kopio luetuksi.
  5. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Tärkeää: Jos sähköpostisi edelleenlähetetään tuntemattomaan osoitteeseen, valitse "Poista välitys käytöstä" ja tutustu sitten Gmailin turvallisuusvinkkeihin. Jos edelleenlähetysosoite ei ole sinulle tuttu, joku on voinut päästä luvatta tilillesi.

Jos edelleenlähetät viestejä toiselta tililtä Gmailiin, sähköpostit saatetaan ohjata roskapostikansioon, jos viestejä ei ole todennettu. Tutustu viestien edelleenlähetyksen parhaisiin käytäntöihin Gmailissa.

Tarkista asetukset, jos luet Gmail-viestejäsi muulla sähköpostiohjelmalla

Jos luet Gmail-sähköpostejasi muulla sähköpostiohjelmalla, kuten Apple Maililla tai Microsoft Outlookilla, seuraa alla olevia ohjeita käyttämäsi edelleenlähetystyypin mukaan.

Luen sähköpostit IMAP-protokollan avulla muilla sähköpostiohjelmilla, kuten Microsoft Outlookilla tai Apple Maililla

Kun olet määrittänyt IMAP-asetukset, voit valita toiminnot, jotka koskevat Gmailissa olevia sähköpostejasi. Voit esimerkiksi valita, poistetaanko Apple Mailissa poistamasi viesti myös Gmailista.

Varmista, että IMAP-suositusasetukset ovat käytössä. Tarkista, löytyykö viestien poistamisen syy asetuksista.

Käytän Gmail-viestien lukemiseen verkkosovellusta, laajennusta tai lisäosaa

Varmista asetuksista, ettei viestejä poisteta tai arkistoida.

1. Siirry Liitetyt sivustot ja sovellukset ‑sivulle.
  2. Valitse Tilillesi liitetyt sovellukset ‑osiosta Hallinnoi sovelluksia.
  3. Jos asetuksista löytyy jotakin epäilyttävää, valitse käytetty palvelu ja sitten Poista.

Luen sähköpostit POP-protokollan avulla muilla sähköpostiohjelmilla, kuten Microsoft Outlookilla

Kun olet määrittänyt POP-asetukset, voit valita toiminnot, jotka koskevat Gmailissa olevia sähköpostejasi. Voit esimerkiksi valita, poistetaanko Microsoft Outlookissa poistamasi viesti myös Gmailista.

1. Siirry Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑asetussivulle.
  2. Varmista, että POP on käytössä.
  3. Jos näet Poista Gmail-kopio- tai Arkistoi Gmail-kopio ‑asetuksen, valitse uudeksi asetukseksi Säilytä Gmail-kopio postilaatikossa.
  4. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Huom. Jos käytät viimeisimmät viestit säilyttävää tilaa POP-protokollan kanssa, määritä sähköpostiohjelmasi POP-asetukset jättämään sähköpostit palvelimelle.

Yllä olevista vaiheista ei ollut apua

Jos et edelleenkään löydä sähköpostejasi yllä olevien ohjeiden avulla, valitse ongelmasi alla olevista aiheista.

Tiettyjä sähköposteja ei edelleenkään löydy

Jos et löydä sähköpostejasi yllä olevien ohjeiden avulla, viestit on saatettu poistaa tai ohjata roskapostiin.

Huomioitavaa poistetuista sähköposteista

• Poistettuja sähköposteja säilytetään roskakorissa 30 päivää. Kaikki sähköpostit poistetaan pysyvästi roskakorista 30 päivän kuluttua.
  • Yhdestä Gmail-sähköpostista on olemassa vain yksi versio. Jos poistat sähköpostin yhdestä paikasta, esim. tunnisteesta tai laitteelta, se poistetaan kokonaan Gmailista.
  • Gmail ryhmittelee kaikki alkuperäisen viestin vastaukset yhdeksi keskusteluksi. Kun valitset poistamisen, koko keskustelu, mukaan lukien alkuperäinen sähköposti ja kaikki sen vastaukset, poistetaan.

Huomioitavaa roskaposteista

• Roskapostiksi merkittyjä sähköposteja säilytetään roskapostikansiossa 30 päivää. Kaikki sähköpostit poistetaan pysyvästi roskapostista 30 päivän kuluttua.
  • Jos sähköpostit on mielestäsi ohjattu virheellisesti roskapostikansioon, tutustu sähköpostien poistamiseen roskapostista.
Useimmat sähköpostini ovat kadonneet

Jos tililtäsi on kadonnut viestejä, joku saattaa käyttää tiliäsi luvatta. Voimme auttaa sinua löytämään kadonneet viestit ja suojaamaan tilisi.

Tärkeää

• Jos käytät Gmailia työpaikan, oppilaitoksen tai organisaation tilillä, ota yhteys järjestelmänvalvojaan.
  • Jos Gmailin tallennustila loppuu, et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautetaan lähettäjälle.
  • Jos 1.6.2021 jälkeen tilisi on käyttämätön tai tallennustilakiintiö ylittyy vähintään 24 kuukauden ajan, kaikki sähköpostiviestisi saatetaan poistaa 1.6.2023 alkaen. Lue lisää Googlen tallennustilasta.