Takaisin palautuvien tai estettyjen viestien korjaaminen

Vastaanottajien sähköpostipalvelimet saattavat estää lähettämäsi viestit eri syistä. Gmail palauttaa estetyn viestin sinulle ja kertoo, millaisen vastauksen vastaanottajan palvelin antoi.

Alla on esimerkkejä yleisistä virheilmoituksista. Ne auttavat ymmärtämään, miksi viestisi palautui takaisin ja miten voit korjata ongelman.

Yleisten takaisinpalautusvastausten tulkinta

"Sähköpostiosoitetta, johon yritit lähettää viestin, ei ole"

Viestin palautumisen syitä

Vastaanottajan sähköpostiosoite ei ehkä toimi tai se ei ole enää käytössä. Sähköpostiosoitteessa saattaa olla kirjoitusvirhe.

Mitä sinä voit tehdä

1. Tarkista, ettei vastaanottajan osoitteessa ole jotakin näistä yleisimmistä virheistä:
    • kysymysmerkit
    • pisteet osoitteen lopussa
    • välilyönnit osoitteen edessä tai sen jälkeen
    • kirjoitusvirheet.
  2. Tarkista hakemalla yhteystiedoista, käyttääkö kyseinen henkilö jotakin toista sähköpostiosoitetta.

Jos näet virheilmoituksen, kun lähetät sähköpostia oman työpaikkasi, oppilaitoksesi tai muun organisaatiosi osoitteeseen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

"Viesti on merkitty roskapostiksi" tai "Viesti hylättiin väliaikaisesti"

Viestin palautumisen syitä

• Viestin teksti tai linkit vaikuttavat epäilyttäviltä.
  • Lisäsit suuren määrän vastaanottajia Kopio- tai Piilokopio-kenttään.

Mitä sinä voit tehdä

1. Poista linkit sellaisille verkkosivustoille, joilla pyydetään henkilötietoja.
  2. Jos lähetät viestejä suurelle joukolle, luo Google Ryhmä ja lähetä viesti kyseiselle ryhmälle.
    Katso, miten voit luoda ryhmän.

"Vastaanottajan palvelin ei hyväksynyt yhteyspyyntöjämme"

Viestin palautumisen syitä

Saat tämän virheilmoituksen, jos Gmail ei pysty yhdistämään vastaanottajan sähköpostipalvelimelle.

Mitä sinä voit tehdä

Ongelma poistuu yleensä nopeasti ilman erillisiä toimenpiteitä. Yritä lähettää sähköposti myöhemmin uudelleen.

Jos virhe ilmenee toistuvasti, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.
  2. Ota yhteyttä vastaanottajan sähköpostipalvelun asiakastukeen.

Jos näet virheilmoituksen, kun lähetät sähköpostia oman työpaikkasi, oppilaitoksesi tai muun organisaatiosi osoitteeseen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Muita lähteitä