Send vedlegg med Gmail-e-posten din

Legg til vedlegg, som filer eller bilder, i e-postene dine. Hvis du vil sende filer som er for store til å sendes som vedlegg, for eksempel videoer, kan du bruke Google Disk.

Legg ved en fil

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Klikk på Legg ved Legg ved nederst.
  4. Velg filene du vil laste opp.
  5. Klikk på Åpne.
Tips: Legg til et bilde ved å dra det direkte inn i skrivevinduet.

Fjern vedlegg

Du kan fjerne et vedlegg etter at du har lagt det til. Trykk på Lukk Lukk til høyre for navnet på vedlegget.

Send vedlegg i modus for konfidensielt innhold

Tips: Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du, kontakte administratoren din for å sjekke om du kan bruke modus for konfidensielt innhold.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Klikk på Legg ved Legg ved.
  4. Velg filene du vil laste opp.
  5. Klikk på Slå på modus for konfidensielt innhold nederst til høyre i vinduet.
    Tips: Hvis du allerede har slått på modus for konfidensielt innhold for en e-post, kan du klikke på Endrenederst i e-posten.
  6. Angi utløpsdato og adgangskode. Disse innstillingene gjelder for både meldingsteksten og eventuelle vedlegg.
    • Hvis du velger «Ingen SMS-adgangskode», kan mottakere som bruker Gmail-appen, åpne den direkte. Mottakere som ikke bruker Gmail, får en adgangskode via e-post.
    • Hvis du velger «Adgangskode via SMS», får mottakerne en adgangskode via SMS. Husk å oppgi mottakerens telefonnummer – ikke ditt eget.
  7. Klikk på Lagre.

Feilsøk problemer

Størrelsesgrense for vedlegg

Du kan sende vedlegg på opptil 25 MB. Hvis du har flere vedlegg, kan de ikke være på mer enn 25 MB til sammen.

Hvis filen din er større enn 25 MB, legger Gmail automatisk til en Google Disk-link i e-posten i stedet for å legge ved filen som vedlegg. Finn ut mer om delingsinnstillinger for vedlegg i Google Disk.

Det er ikke mulig å laste opp vedlegg (datamaskin)

1. Sjekk at du bruker en nettleser som støttes.
  2. Prøv å legge til vedlegget i en annen nettleser.
  3. Hvis du har konfigurert en proxy i nettleseren, kan du prøve å deaktivere den.

Vedlegg er kanskje utilgjengelige

Det kan være fordi nettverksadministratoren eller nettleverandøren din har valgt å blokkere «mail-attachment.googleusercontent.com», som er domenet Google bruker som vert for vedlegg.

Kontakt Internett-leverandøren din hvis du trenger mer hjelp.

Blokkert av sikkerhetshensyn

For å hindre spredning av virus tillater ikke Gmail at du legger ved kjørbare filer, for eksempel filer som slutter på .exe.