Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht

Je kunt bijlagen, zoals bestanden of foto's, toevoegen aan je e-mails. Gebruik Google Drive om bestanden die de limiet voor bestandsgrootte overschrijden, zoals video's, te versturen.

Een bestand als bijlage toevoegen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik op Bijvoegen Bijlage toevoegen.
  4. Kies de bestanden die je wilt uploaden.
  5. Klik op Openen.
Tip: Voeg een afbeelding toe door deze rechtstreeks naar het opstelvenster te slepen.

Een bijlage verwijderen

Klik rechts van de naam van de bijlage op Sluiten Sluiten.

Bijlagen verzenden via de vertrouwelijke modus

Opmerking: Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, neem je contact op met je beheerder om ervoor te zorgen dat je de vertrouwelijke modus kunt gebruiken.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Opstellen.
  3. Klik op Bijvoegen Bijlage toevoegen.
  4. Kies de bestanden die je wilt uploaden.
  5. Klik rechtsonder in het venster op De vertrouwelijke modus inschakelen De vertrouwelijke modus inschakelen.
    Tip: Als je de vertrouwelijke modus al hebt ingeschakeld voor een e-mail, klik je onderaan de e-mail op Bewerken.
  6. Stel een vervaldatum en toegangscode in. Deze instellingen gelden voor zowel de e-mailtekst als eventuele bijlagen.
    • Als je 'Geen sms-toegangscode' kiest, kunnen ontvangers die de Gmail-app gebruiken het bericht rechtstreeks openen. Ontvangers die geen Gmail gebruiken, krijgen een toegangscode via e-mail.
    • Als je 'Sms-toegangscode' kiest, krijgen ontvangers een toegangscode via sms. Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van de ontvanger invoert, niet je eigen telefoonnummer.
  7. Klik op Opslaan.

Maximale grootte van bijlagen

Je kunt tot 25 MB aan bijlagen verzenden. Als je meerdere bestanden hebt, mogen ze gezamenlijk niet groter dan 25 MB zijn.

Als je bestand groter is dan 25 MB, voegt Gmail automatisch een Google Drive-link aan de e-mail toe en wordt het bestand niet opgenomen als bijlage. Je ontvanger kan het bestand openen, zelfs wanneer je het verwijdert uit Drive. Meer informatie over de instellingen voor het delen van bijlagen via Google Drive.

Problemen oplossen

Bijlagen worden niet geüpload (computer)

1. Controleer of je een ondersteunde browser gebruikt.
  2. Probeer de bijlage toe te voegen in een andere browser.
  3. Als je een browserproxy hebt ingesteld, kun je deze uitschakelen.

Bijlagen zijn mogelijk niet beschikbaar

Je netwerkbeheerder of internetprovider heeft 'mail-attachment.googleusercontent.com' mogelijk geblokkeerd. Dit is het domein dat Google gebruikt om bijlagen te hosten.

Neem voor meer hulp contact op met je internetprovider.

Geblokkeerd om beveiligingsredenen

Het is om virussen te voorkomen niet mogelijk om uitvoerbare bestanden toe te voegen, zoals bestanden met de extensie .exe.