Send meddelelser med vedhæftede filer i Gmail

Føj vedhæftede filer, f.eks. filer eller billeder, til dine mails. Hvis du vil sende store filer, der overskrider den maksimale størrelse, f.eks. videoer, skal du bruge Google Drev.

Vedhæft en fil

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Klik på Vedhæft Vedhæft nederst.
  4. Vælg de filer, du vil uploade.
  5. Klik på Åbn.
Tip! Du kan tilføje et billede ved at trække det direkte til skrivevinduet.

Fjern en vedhæftet fil

Du kan fjerne en fil igen, efter du har vedhæftet den. Tryk på Luk Luk til højre for navnet på den vedhæftede fil.

Send vedhæftede filer i tystystilstand

Tip! Hvis du bruger Gmail via din arbejds- eller skolekonto, skal du kontakte din administrator for at finde ud af, om du kan bruge tystystilstand.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Klik på Skriv.
  3. Klik på Vedhæft Vedhæft.
  4. Vælg de filer, du vil uploade.
  5. Klik på Aktivér tystystilstand nederst til højre i vinduet.
    Tip! Hvis du allerede har aktiveret tystystilstand for en mail, kan du klikke på Rediger nederst i mailen.
  6. Angiv en udløbsdato og adgangskode. Disse indstillinger gælder for både meddelelsesteksten og eventuelle vedhæftede filer.
    • Hvis du vælger "Ingen sms-adgangskode", kan modtagere, der bruger Gmail-appen, åbne den direkte. Modtagere, der ikke bruger Gmail, får tilsendt en adgangskode.
    • Hvis du vælger "Sms-adgangskode", får modtagere tilsendt en adgangskode via sms. Sørg for at angive modtagerens telefonnummer og ikke dit eget.
  7. Klik på Gem.

Find og ret fejl

Størrelsesgrænse for vedhæftede filer

Du kan sende vedhæftede filer med en størrelse på op til 25 MB. Hvis du vedhæfter mere end én fil, må de ikke fylde mere end 25 MB tilsammen.

Hvis filen er større end 25 MB, føjer Gmail automatisk et Google Drev-link til mailen i stedet for at vedhæfte filen. Få flere oplysninger om delingsindstillingerne for vedhæftede Google Drev-filer.

Vedhæftede filer kan ikke uploades (via en computer)

1. Sørg for, at du bruger en understøttet browser.
  2. Prøv at vedhæfte filen i en anden browser.
  3. Hvis du har konfigureret en webbrowserproxy, kan du prøve at deaktivere den.

Vedhæftede filer er muligvis ikke tilgængelige

Din netværksadministrator eller internetudbyder har muligvis blokeret "mail-attachment.googleusercontent.com", som er det domæne, Google bruger til at hoste vedhæftede filer.

Kontakt din internetudbyder for at få yderligere hjælp.

Blokeret af sikkerhedshensyn

For at beskytte mod virusangreb er det ikke tilladt at vedhæfte eksekverbare filer som f.eks. filer af typen .exe, i Gmail.