Skicka bilagor i Gmail-meddelanden

Du kan lägga till bilagor som filer och foton i e-postmeddelanden. Om du vill skicka filer som är större än storleksgränsen, till exempel videor, kan du använda Google Drive.

Bifoga en fil

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv.
  3. Klicka på Bifoga Bifoga längst ned.
  4. Välj de filer du vill ladda upp.
  5. Klicka på Öppna.
Tips! Du kan lägga till en bild genom att dra den direkt till meddelandefönstret.

Ta bort en bilaga

Du kan ta bort bifogade filer efter att du har lagt till dem. Tryck på Stäng Stäng till höger om bilagans namn.

Skicka bilagor i konfidentiellt läge

Tips! Om du använder Gmail på jobbet eller i skolan kontaktar du administratören och kontrollerar om du kan använda konfidentiellt läge.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv.
  3. Klicka på Bifoga Bifoga.
  4. Välj de filer du vill ladda upp.
  5. Klicka på Aktivera konfidentiellt läge nere till höger i fönstret.
    Tips! Om du redan har aktiverat konfidentiellt läge för ett meddelande klickar du på Redigera längst ned i det.
  6. Ange ett lösenord och sista giltighetsdatum. Inställningarna gäller både själva meddelandet och eventuella bilagor.
    • Om du väljer Lösenord på annat sätt än sms kan mottagare med Gmail-appen öppna meddelandet direkt. Mottagare som inte använder Gmail får ett lösenord via e-post.
    • Om du väljer Sms-lösenord skickas ett lösenord till mottagare via sms. Tänk på att du ska ange mottagarens telefonnummer och inte ditt eget.
  7. Klicka på Spara.

Felsöka problem

Storleksgräns för bilagor

Du kan skicka bilagor på upp till 25 MB. Om du bifogar mer än en fil kan deras sammanlagda storlek inte vara större än 25 MB.

Om filen är större än 25 MB lägger Gmail automatiskt till en Google Drive-länk i meddelandet i stället för att bifoga filen. Läs mer om delningsinställningar för Google Drive-bilagor.

Bilagor laddas inte upp (dator)

1. Kontrollera att du använder en webbläsare som stöds.
  2. Testa att bifoga filen i en annan webbläsare.
  3. Om du har konfigurerat en proxy för webbläsaren kan du testa att inaktivera den.

Bilagorna är kanske inte tillgängliga

Nätverksadministratören eller internetleverantören kan ha blockerat domänen mail-attachment.googleusercontent.com som Google använder till att värdlagra bilagor.

Kontakta internetleverantören om du behöver mer hjälp

Blockerad av säkerhetsskäl

I syfte att förhindra virus kan du inte bifoga körbara filer i Gmail, till exempel filer som slutar på .exe.