Regels maken om je e-mails te filteren

Je kunt je inkomende e-mails beheren met filters van Gmail die e-mails onder een label plaatsen of je e-mails archiveren, verwijderen, automatisch doorsturen of markeren met ster.

Een filter maken

1. Open Gmail.
  2. Klik in het zoekvak bovenaan op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Voer je zoekcriteria in. Als je wilt controleren of je zoekopdracht goed werkt, kun je kijken welke e-mails worden gevonden door op Zoeken te klikken.
  4. Klik onderaan het zoekvenster op Filter maken
  5. Kies wat het filter moet doen.
  6. Klik op Filter maken.

Opmerking: Als je een filter maakt om berichten door te sturen, heeft dit alleen invloed op nieuwe berichten. Daarnaast geldt dat als iemand reageert op een bericht dat je hebt gefilterd, de reactie alleen wordt gefilterd als deze voldoet aan dezelfde zoekcriteria.

Een specifiek bericht gebruiken om een filter te maken

1. Open Gmail.
  2. Vink het selectievakje naast de e-mail aan.
  3. Klik op Meer Meer.
  4. Klik op Berichten zoals deze filteren.
  5. Voer je filtercriteria in.
  6. Klik op Filter maken.

Filters bewerken of verwijderen

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Filters en geblokkeerde adressen.
  5. Zoek het filter dat je wilt wijzigen.
  6. Klik op Bewerken of Verwijderen om het filter te verwijderen. Als je het filter bewerkt, klik je op Doorgaan wanneer je klaar bent met bewerken.
  7. Klik op Filter updaten of OK.

Filters exporteren of importeren

Als je een filterexpert bent en je een fantastisch filtersysteem hebt opgebouwd dat je in een ander account wilt gebruiken of dat je met een vriend wilt delen, kun je filters exporteren en importeren.

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Filters en geblokkeerde adressen.
  5. Vink het selectievakje naast het filter aan.

Een filter exporteren

1. Klik onderaan de pagina op Exporteren
  2. Er wordt een XML-bestand gemaakt. Dit bestand kun je desgewenst in een teksteditor wijzigen.

Een filter importeren

1. Klik onderaan de pagina op Filters importeren
  2. Kies het bestand met het filter dat je wilt importeren.
  3. Klik op Bestand openen.
  4. Klik op Filters maken