E-mails groeperen in gesprekken

Je kunt ervoor kiezen antwoorden op e-mails te groeperen in gesprekken of afzonderlijk in je inbox weer te geven.

Opmerking: Ga naar sectie 2 van het Informatiecentrum voor meer informatie over hoe je aanpassingen kunt doorvoeren zodat Gmail eruitziet als Outlook.

Je gespreksinstellingen kiezen

Wanneer mensen een e-mail beantwoorden, groepeert Gmail antwoorden samen in gesprekken met de nieuwste e-mail bovenaan.

Een gesprek wordt gesplitst naar een nieuw gesprek als de onderwerpregel wordt gewijzigd of het gesprek meer dan 100 e-mails bevat.

1. Open Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Gespreksweergave.
  5. Selecteer 'Gespreksweergave aan' (berichten worden gegroepeerd) of 'Gespreksweergave uit' (berichten worden niet gegroepeerd).
  6. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Hoe Gmail geautomatiseerde e-mails groepeert

Belangrijk: E-mails worden gegroepeerd wanneer de instelling voor gespreksweergave is ingeschakeld.

Als je een systeem beheert dat geautomatiseerde e-mailmeldingen verzendt naar een groep mensen, kan Gmail ze automatisch in hetzelfde gesprek groeperen.

E-mails worden gegroepeerd als elk bericht voldoet aan het volgende:

• Dezelfde ontvangers, dezelfde afzenders of hetzelfde onderwerp als een eerder bericht.
  • Een referentiekoptekst met dezelfde ID's als een eerder bericht.
  • Verzonden binnen één week van een eerder bericht.

Gegroepeerde e-mails voorkomen:

• Maak een nieuw onderwerp voor elk bericht dat je niet wilt groeperen.
  • Verzend elk bericht met een unieke waarde voor de referentiekoptekst die niet overeenkomt met een eerder bericht.