Tiedostojen käsitteleminen Google Drive ‑tallennustilassa

Tärkeää: Google Driven roskakoriin tulee muutoksia 13.10.2020 alkaen. Tiedostot alkavat poistua, kun ne ovat olleet Google Driven roskakorissa 30 peräkkäistä päivää. Lue lisää

Jos haluat poistaa tiedostoja Google Drivesta, siirrä ne roskakoriin Voit palauttaa tiedostot roskakorista, ennen kuin 30 päivää on kulunut. Voit myös poistaa ne pysyvästi tyhjentämällä roskakorin. Jos poistat, palautat tai poistat pysyvästi useita tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Haluatko saada Google Drivesta enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan G Suite ‑kokeiluun.

Tallennustilasi jakautuu Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien välillä.

Voit tarkistaa jäljellä olevan tallennustilan määrän tietokoneella osoitteesta google.com/settings/storage.

Tärkeää: Kun tilisi tallennustila on täynnä, et voi lähettää tai vastaanottaa sähköposteja.

Tilan vapauttaminen

Poista sisältöä Google Drivesta, Gmailista ja Google Kuvista, jotta saat tilaa uusille kohteille.

Tiedostojen poistaminen koon mukaan Google Drivesta
  1. Lajittele tiedostot tietokoneella suurimmasta pienimpään.
  2. Siirrä tarpeettomat tiedostot roskakoriin ja poista ne pysyvästi.

Vinkki: 24 tunnin kuluessa Google Drive ‑tilillesi vapautuu tallennustilaa poistamiesi tiedostojen tiedostokoon verran.

Gmail

Isojen sähköpostien poistaminen pysyvästi

1. Kirjoita hakukenttään has:attachment larger:10M.

2. Klikkaa Haku Haku
    Huom. Korvaa "10" suuremmalla luvulla, jos haluat poistaa sitä isompia tiedostoja.

3. Valitse tarpeettomat sähköpostit ja klikkaa Poista Poista.
  4. Klikkaa sivun vasemmasta reunasta Valikko Valikkoja sitten Roskakori.
  5. Klikkaa yläreunasta Tyhjennä roskakori nyt.

Sähköpostien poistaminen roskapostista pysyvästi

1. Valitse vasemmalta Roskaposti. Jos et näe Roskaposti-kohtaa, valitse Lisää.
  2. Valitse yläreunasta Poista kaikki roskapostiviestit nyt. Voit myös valita haluamasi viestit. Klikkaa sitten Poista pysyvästi.

Jos haluat hakea sähköposteista muilla tavoin, lue lisää Gmailin hakuoperaattoreista.

Google Kuvat

Kuvien ja videoiden tallentaminen korkealaatuisina

Muuta kuvat ja videot alkuperäislaatuisista korkealaatuisiksi, jolloin ne eivät vie tallennustilaa. 1.6.2021 jälkeen korkealaatuisina varmuuskopioidut kuvat alkavat kuluttaa Google-tilin tallennustilaa. Tämä tarkoittaa myös niitä kuvia, jotka on ensin varmuuskopioitu alkuperäislaatuisina ja sitten pakattu korkealaatuisiksi 1.6.2021 jälkeen.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa käyttöön. Tämä toiminto ei muuta tulevien latausten laatua.

Kuvien ja videoiden siirtäminen roskakoriin

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Osoita kohdetta, jonka haluat siirtää roskakoriin.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valitse Valitse.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.

Tarpeettomien tiedostojen poistaminen

Poista yksi tai useampi tallennustilaa vievä tiedosto Google Onen tallennustilan ylläpidon avulla. Jos poistat tiedoston vahingossa, lue lisää poistetun tiedoston palauttamisesta.

Miten tallennustila jakautuu

Tallennustilaa kuluttavat kohteet
  • Google Drive:
    • Oma Drive ‑kansion useimmat tiedostot, kuten PDF-tiedostot, kuvat ja videot.
    • Roskakorissa olevat tiedostot. Näin voit tyhjentää roskakorin.
    • 1.6.2021 alkaen kaikki uudet Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot kuluttavat tallennustilaa. Aiemmin luodut tiedostot eivät kuluta tallennustilaa, ellei niitä muokata 1.6. tai sen jälkeen.
  • Gmail: Viestit ja liitteet, kuten roskapostissa ja roskakorissa olevat kohteet.
  • Google Kuvat:

Google Drive ‑sovellusten piilotetun datan poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Hallinnoi sovelluksia.
  4. Mahdollisen piilotetun datan määrä näkyy sovelluksen kuvauksesta.
  5. Voit poistaa tämän datan valitsemalla Asetukset ja sitten Poista piilotetut sovellustiedot.
Kohteet, jotka eivät kuluta tallennustilaa

Google Drive:

• Jaettu minulle ‑kansiossa olevat tiedostot ja jaetut Drivet: Nämä tiedostot kuluttavat ainoastaan omistajan Google Drive ‑tallennustilaa.
  • Google Sites
  • Ennen 1.6.2021 luodut Google Docs-, Sheets-, Slides-, Forms-, Jamboard- ja Drawings-tiedostot, joita ei ole muokattu kyseisen päivän jälkeen

Google Kuvat: Ennen 1.6.2021 korkealaatuisina tai peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot.

Toisistaan poikkeavat Google Drive ‑tallennustilan tiedot

Tietokoneen Google Drivessa olevien kohteiden käyttämä tallennustila saattaa poiketa osoitteeseen drive.google.com tallennettujen samojen kohteiden käyttämästä tallennustilasta.

• Roskakorissa olevat kohteet kuluttavat Google Driven tallennustilaa, mutta niitä ei synkronoida tietokoneellesi.
  • Jaetut kohteet kuluttavat tallennustilaa tietokoneellasi, mutta eivät Google Drivessa.
  • Useassa kansiossa olevat kohteet synkronoidaan kaikkiin vastaaviin kansioihin tietokoneellasi, jolloin tallennustilaa kuluu enemmän.
  • Jos synkronoit vain osan kansioista tietokoneellesi, tietokoneella näkyvä käytetty tallennustila on pienempi kuin Google Drivessa.
  • Tietokoneella näkyvä tiedostokoko voi hieman poiketa osoitteessa drive.google.com näkyvästä tiedostokoosta Mac- tai PC-tietokoneiden vaatimusten mukaan.
Mitä tapahtuu, jos tallennustila loppuu?
  • Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä. Sinulle lähetetyt viestit palautetaan lähettäjälle.
    • 1.6.2021 alkaen: Jos tilisi on käyttämättä tai ylität tallennustilakiintiösi kahden vuoden ajan tai pidempään, kaikki sähköpostisi saatetaan poistaa.
  • Google Drive: Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja Et voi luoda uusia tiedostoja Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Drawingsissa, Formsissa ja Jamboardeilla. Sinä tai kukaan muu ette myöskään voi muokata tai kopioida tiedostoja, joita tämä käytäntö koskee, ennen kuin vähennät tallennustilan käyttöä. Synkronointi tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oma Drive ‑kansion välillä lopetetaan.
    • 1.6.2021 alkaen: Jos tilisi on käyttämättä tai ylität tallennustilakiintiösi kahden vuoden ajan tai pidempään, sisältösi saatetaan poistaa asiaan liittyvistä tuotteista.
  • Google Kuvat: Et voi ladata alkuperäislaatuisia valokuvia ja videoita. Jos haluat lisätä enemmän kuvia ja videoita, voit joko ladata tai varmuuskopioida ne korkealaatuisina (pienempi resoluutio) tai poistaa varmuuskopioinnin ja synkronoinnin käytöstä.
    • 1.6.2021 alkaen: Et voi ladata korkealaatuisia tai Express-laatuisia kuvia ja videoita, jos tallennustila on loppunut. Jos tilisi on käyttämättä tai ylität tallennustilakiintiösi kahden vuoden ajan tai pidempään, kaikki kuvasi ja videosi saattavat poistua.