Google Drive ‑tallennustilan tyhjentäminen ja lisätilan hankkiminen

Tallennustilasi jakautuu Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien välillä.

Voit tarkistaa jäljellä olevan tallennustilan määrän tietokoneella osoitteesta google.com/settings/storage.

Tärkeää: Kun tilisi tallennustila on täynnä, et voi lähettää tai vastaanottaa sähköposteja.

Tilan tyhjentäminen

Poista sisältöä Google Drivesta, Gmailista ja Google Kuvista saadaksesi tilaa uusille kohteille.

Tiedostojen poistaminen koon mukaan Google Drivesta
  1. Lajittele tiedostot tietokoneella suurimmasta pienimpään.
  2. Siirrä tarpeettomat tiedostot roskakoriin ja poista ne pysyvästi.

Vinkki: 24 tunnin kuluessa Google Drive ‑tilillesi vapautuu tallennustilaa poistamiesi tiedostojen tiedostokoon verran.

Gmail

Isojen sähköpostien poistaminen pysyvästi

1. Kirjoita hakukenttään has:attachment larger:10M.
  2. Klikkaa Haku Haku
    Huom. Korvaa "10" suuremmalla luvulla, jos haluat poistaa sitä isompia tiedostoja.
  3. Valitse tarpeettomat sähköpostit ja klikkaa Poista Poista.
  4. Valitse sivun vasemmasta reunasta Lisää ja sitten Roskakori.
  5. Klikkaa yläreunasta Tyhjennä roskakori nyt.

Sähköpostien poistaminen roskapostista pysyvästi

1. Valitse vasemmalta Roskaposti. Jos et näe Roskaposti-kohtaa, valitse Lisää.
  2. Valitse yläreunasta Poista kaikki roskapostiviestit nyt. Voit myös valita haluamasi viestit. Klikkaa sitten Poista pysyvästi.
Google Kuvat

Kuvien ja videoiden tallentaminen korkealaatuisina

Kuvat ja videot eivät kuluta tallennustilaa, kun muutat ne alkuperäislaatuisista korkealaatuisiksi.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa käyttöön. Tämä toiminto ei muuta tulevien latausten laatua.

Kuvien ja videoiden siirtäminen roskakoriin

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Osoita kohdetta, jonka haluat siirtää roskakoriin.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valitse Valitse.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.

Lisätallennustilan ostaminen

Katso, miten voit ostaa lisää Google-tallennustilaa.

Mikä kuluttaa tallennustilaa?

Tallennustilaa kuluttavat kohteet

Google Drive ‑sovellusten piilotetun datan poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Hallinnoi sovelluksia.
  4. Mahdollisen piilotetun datan määrä näkyy sovelluksen kuvauksesta.
  5. Voit poistaa tämän datan valitsemalla Asetukset ja sitten Poista piilotetut sovellustiedot.
Kohteet, jotka eivät kuluta tallennustilaa
  • Google Drive: ​Google Docs-, Sheets-, Slides-, Forms-, Sites- ja Jaettu minun kanssani ‑tiedostot. Nämä tiedostot kuluttavat tallennustilaa vain omistajan Google Drivessa.
  • Google Kuvat: Korkealaatuisina tallennetut kuvat ja videot.
Toisistaan poikkeavat Google Drive ‑tallennustilan tiedot

Tietokoneen Google Drivessa olevien kohteiden käyttämä tallennustila saattaa poiketa osoitteeseen drive.google.com tallennettujen samojen kohteiden käyttämästä tallennustilasta.

• Roskakorissa olevat kohteet kuluttavat Google Driven tallennustilaa, mutta niitä ei synkronoida tietokoneellesi.
  • Jaetut kohteet kuluttavat tallennustilaa tietokoneellasi, mutta eivät Google Drivessa.
  • Useassa kansiossa olevat kohteet synkronoidaan kaikkiin vastaaviin kansioihin tietokoneellasi, jolloin tallennustilaa kuluu enemmän.
  • Jos synkronoit vain osan kansioista tietokoneellesi, tietokoneella näkyvä käytetty tallennustila on pienempi kuin Google Drivessa.
  • Tietokoneella näkyvä tiedostokoko voi hieman poiketa osoitteessa drive.google.com näkyvästä tiedostokoosta Mac- tai PC-tietokoneiden vaatimusten mukaan.
Jos tallennustila loppuu

Kaikki nykyiset tiedostosi säilyvät tallessa, mutta et voi lisätä uusia tiedostoja. Esimerkki:

• Google Drive: Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja etkä synkronoida tiedostoja tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oma Drive ‑kansion välillä. Voit edelleen luoda Google-dokumentteja, koska ne eivät kuluta tallennustilaa.
  • Google Kuvat: Jos tallennat kuvasi alkuperäislaatuisina ja tallennustilasi loppuu, voit ostaa lisää tallennustilaa, varmuuskopioida kuvat korkealaatuisina (pienempi resoluutio) tai poistaa varmuuskopioinnin käytöstä.
  • Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä.

Tallennustilasi jakautuu Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien välillä.

Voit tarkistaa jäljellä olevan tallennustilan määrän tietokoneella osoitteesta google.com/settings/storage.

Tärkeää: Kun tilisi tallennustila on täynnä, et voi lähettää tai vastaanottaa sähköposteja.

Tilan tyhjentäminen

Poista sisältöä Google Drivesta, Gmailista ja Google Kuvista saadaksesi tilaa uusille kohteille.

Tiedostojen poistaminen koon mukaan Google Drivesta
  1. Lajittele tiedostot tietokoneella suurimmasta pienimpään.
  2. Siirrä tarpeettomat tiedostot roskakoriin ja poista ne pysyvästi.

Vinkki: 24 tunnin kuluessa Google Drive ‑tilillesi vapautuu tallennustilaa poistamiesi tiedostojen tiedostokoon verran.

Gmail

Isojen sähköpostien poistaminen pysyvästi

1. Kirjoita hakukenttään has:attachment larger:10M.

2. Klikkaa Haku Haku
    Huom. Korvaa "10" suuremmalla luvulla, jos haluat poistaa sitä isompia tiedostoja.

3. Valitse tarpeettomat sähköpostit ja klikkaa Poista Poista.
  4. Valitse sivun vasemmasta reunasta Enemmän ja sitten Roskakori.
  5. Klikkaa yläreunasta Tyhjennä roskakori nyt.

Sähköpostien poistaminen roskapostista pysyvästi

1. Valitse vasemmalta Roskaposti. Jos et näe Roskaposti-kohtaa, valitse Enemmän.
  2. Valitse yläreunasta Poista kaikki roskapostiviestit nyt. Voit myös valita haluamasi viestit. Klikkaa sitten Poista pysyvästi.
Google Kuvat

Kuvien ja videoiden tallentaminen korkealaatuisina

Kuvat ja videot eivät kuluta tallennustilaa, kun muutat ne alkuperäislaatuisista korkealaatuisiksi.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa käyttöön. Tämä toiminto ei muuta tulevien latausten laatua.

Kuvien ja videoiden siirtäminen roskakoriin

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Osoita kohdetta, jonka haluat siirtää roskakoriin.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valitse Valitse.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista Poista ja sitten Siirrä roskakoriin.

Lisätallennustilan ostaminen

Katso, miten voit ostaa lisää Google-tallennustilaa.

Mikä kuluttaa tallennustilaa?

Tallennustilaa kuluttavat kohteet

Google Drive ‑sovellusten piilotetun datan poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Hallinnoi sovelluksia.
  4. Mahdollisen piilotetun datan määrä näkyy sovelluksen kuvauksesta.
  5. Voit poistaa tämän datan valitsemalla Asetukset ja sitten Poista piilotetut sovellustiedot.
Kohteet, jotka eivät kuluta tallennustilaa
  • Google Drive: ​Google Docs-, Sheets-, Slides-, Forms-, Sites- ja Jaettu minun kanssani ‑tiedostot. Nämä tiedostot kuluttavat tallennustilaa vain omistajan Google Drivessa.
  • Google Kuvat: Korkealaatuisina tallennetut kuvat ja videot.
Toisistaan poikkeavat Google Drive ‑tallennustilan tiedot

Tietokoneen Google Drivessa olevien kohteiden käyttämä tallennustila saattaa poiketa osoitteeseen drive.google.com tallennettujen samojen kohteiden käyttämästä tallennustilasta.

• Roskakorissa olevat kohteet kuluttavat Google Driven tallennustilaa, mutta niitä ei synkronoida tietokoneellesi.
  • Jaetut kohteet kuluttavat tallennustilaa tietokoneellasi, mutta eivät Google Drivessa.
  • Useassa kansiossa olevat kohteet synkronoidaan kaikkiin vastaaviin kansioihin tietokoneellasi, jolloin tallennustilaa kuluu enemmän.
  • Jos synkronoit vain osan kansioista tietokoneellesi, tietokoneella näkyvä käytetty tallennustila on pienempi kuin Google Drivessa.
  • Tietokoneella näkyvä tiedostokoko voi hieman poiketa osoitteessa drive.google.com näkyvästä tiedostokoosta Mac- tai PC-tietokoneiden vaatimusten mukaan.
Jos tallennustila loppuu

Kaikki nykyiset tiedostosi säilyvät tallessa, mutta et voi lisätä uusia tiedostoja. Esimerkki:

• Google Drive: Et voi synkronoida tai ladata uusia tiedostoja etkä synkronoida tiedostoja tietokoneen Google Drive ‑kansion ja Oma Drive ‑kansion välillä. Voit edelleen luoda Google-dokumentteja, koska ne eivät kuluta tallennustilaa.
  • Google Kuvat: Jos tallennat kuvasi alkuperäislaatuisina ja tallennustilasi loppuu, voit ostaa lisää tallennustilaa, varmuuskopioida kuvat korkealaatuisina (pienempi resoluutio) tai poistaa varmuuskopioinnin käytöstä.
  • Gmail: Et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä.