Administrer filer på din Google Drev-lagerplads

Hvis du vil slette dine Google Drev-filer, skal du flytte dem til papirkurven. Filer i papirkurven slettes automatisk efter 30 dage. Du kan gendanne filer fra din papirkurv, inden de 30 dage er gået.Du kan også tømme papirkurven ved at slette filerne permanent. Hvis du sletter, gendanner eller permanent sletter flere filer eller mapper på én gang, kan det tage lidt tid, før du bemærker ændringerne.

Din lagerplads deles mellem Google Drev, Gmail og Google Fotos

Du kan se, hvor meget plads du har tilbage, ved at gå til google.com/settings/storage på en computer.

Vigtigt! Når din konto har opbrugt sin lagerplads, kan du ikke længere sende eller modtage mails.

Frigør plads

Frigør plads i Google Drev, Gmail og Google Fotos, så du kan få plads til nye elementer.

Slet filer efter størrelse i Google Drev
  1. Brug en computer, hvis du vil se dine filer rangeret efter størrelse.
  2. Flyt filer, du ikke vil gemme, til papirkurven, og slet dem derefter permanent.

Tip! Inden for 24 timer bliver pladsen fra de slettede elementer tilgængelig på din Google Drev-konto.

Gmail

Slet store mails permanent

1. Skriv has:attachment larger:10M i søgefeltet.

2. Klik på Søg Søg.
    Bemærk! Erstat "10" med et højere tal for at slette større filer.

3. Vælg de mails, du ikke har brug for, og klik derefter på Slet Slet.
  4. Ude til venstre på siden skal du klikke på Menuog så Papirkurv.
  5. Klik på Tøm papirkurven nu øverst.

Slet mails i Spam permanent

1. Klik på Spam til venstre. Klik på Flere, hvis du ikke kan se Spam.
  2. Klik på Slet alle spammeddelelser nu øverst. Du kan også vælge bestemte mails og derefter klikke på Slet for evigt.

Hvis du vil søge efter mails på andre måder, kan du få flere oplysninger om søgeoperatorer i Gmail.

Google Fotos

Flyt billeder og videoer til papirkurven

1. Gå til photos.google.com på din computer.
  2. Peg på et element, du vil flytte til papirkurven.
  3. Klik på Vælg Vælg øverst til venstre.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Slet Slet efterfulgt af Flyt til papirkurven.

Slet filer, du ikke har brug for

Hvis du vil slette enkelte eller flere filer, der optager lagerplads, kan du bruge Google Ones lageradministrator. Få flere oplysninger om, hvordan du frigør Google-lagerplads.

Hvis du ved en fejl kommer til at slette en fil, kan du se, hvordan du gendanner en slettet fil.

Sådan anvendes din lagerplads

Elementer, der optager plads

Google Drev

• De fleste filer på Mit drev. For eksempel:
    • PDF'er
    • Billeder
    • Videoer
  • Elementer i papirkurven. Få flere oplysninger om, hvordan du tømmer papirkurven.
  • Fra og med den 1. juni 2021 tæller nye filer oprettet i Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse eller Jamboard med i lagerpladsen. Allerede eksisterende filer tæller ikke med i lagerpladsen, medmindre de ændres den 1. juni eller senere.
    Vigtigt! For Google Workspace- og G Suite-udgaverne træder denne ændring i kraft den 1. februar 2022.

Gmail

• Meddelelser og vedhæftede filer, f.eks. elementer i mapperne Spam og Papirkurv.

Google Fotos

• Billeder og videoer er sikkerhedskopieret i original kvalitet.
  • Billeder og videoer, der er sikkerhedskopieret med lagerindstillingen Høj kvalitet (nu kaldet Pladsminimering) eller Ekspreskvalitet efter den 1. juni 2021. Eventuelle billeder eller videoer, som du har sikkerhedskopieret med lagerindstillingen Høj kvalitet eller Ekspreskvalitet før den 1. juni 2021, tæller ikke med i lagerpladsen på din Google-konto. Få flere oplysninger om muligheder for backup med Fotos.

Fjern skjulte data fra apps i Google Drev

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger og så Indstillinger.
  3. Klik på Administrer apps til venstre.
  4. Hvis der er skjulte data, kan du se, hvor mange der er, under appbeskrivelsen.
  5. Du kan slette disse data ved at klikke på Valgmuligheder og så Slet skjulte appdata.
Elementer, der ikke optager plads

Google Drev

• Filer på "Delt med mig" og fællesdrev. Filer optager kun plads på ejerens Google-drev.
  • Google Sites.
  • Filer fra Google Docs, Sheets, Slides, Analyse, Jamboard og Tegninger, som du har oprettet inden den 1. juni 2021, og som du ikke redigerer efter denne dato.

Google Fotos

Billeder og videoer, der er sikkerhedskopieret med lagerindstillingen Pladsminimering eller Ekspreskvalitet inden den 1. juni 2021.

Forskelle på lagerplads i Google Drev

Elementer i Google Drev til din computer fylder ikke det samme som de samme elementer på drive.google.com.

• Elementer i din papirkurv optager plads i Google Drev, men synkroniseres ikke til din computer.
  • Delte elementer optager plads på din computer, men ikke i Google Drev.
  • Elementer, der er i flere mapper, synkroniseres med alle mapper på din computer, hvilket optager mere plads.
  • Hvis du kun synkroniserer nogle mapper til din computer, er lagerpladsen på din computer mindre end det, der vises i Google Drev.
  • Din computer viser muligvis en lidt anden filstørrelse end drive.google.com på grund af Mac- eller pc-krav.
Hvad der sker, hvis du løber tør for lagerplads

Gmail

Du kan ikke sende eller modtage meddelelser. Meddelelser, der sendes til dig, returneres til afsenderen.

Vigtigt! Fra og med den 1. juni 2021 slettes alle dine mails, hvis du forbliver inaktiv eller overskrider din kvote for lagerplads i 2 år eller længere.

Google Drev

Du kan ikke synkronisere eller uploade nye filer. Du kan ikke oprette nye filer i Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse og Jamboard. Indtil du har reduceret din brug af lagerplads, kan hverken du eller andre redigere eller kopiere dine berørte filer. Synkroniseringen stopper mellem Google Drev-mappen på din computer og Mit drev.

Vigtigt! Fra og med den 1. juni 2021 slettes alle dine mails, hvis du forbliver inaktiv eller overskrider din kvote for lagerplads i 2 år eller længere.

Google Fotos

Du kan ikke sikkerhedskopiere nogen billeder eller videoer. Hvis du vil tilføje flere billeder og videoer, kan du frigøre Google-lagerplads eller købe mere Google-lagerplads.

Vigtigt! Fra og med den 1. juni 2021 slettes alle dine mails, hvis du forbliver inaktiv eller overskrider din kvote for lagerplads i 2 år eller længere.