Je wachtwoord wijzigen of resetten

Je kunt je wachtwoord wijzigen uit veiligheidsoverwegingen of het resetten als je het bent vergeten. Het wachtwoord van je Google-account wordt gebruikt voor toegang tot allerlei Google-producten, waaronder Gmail en YouTube.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Je wachtwoord wijzigen

1. Open op je Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik onder Inloggen bij Google op Wachtwoord. Mogelijk moet je inloggen.
  4. Vul je nieuwe wachtwoord in en tik dan op Wachtwoord wijzigen.
    • Tip: Als je je wachtwoord invult op een mobiel apparaat, is de eerste letter niet hoofdlettergevoelig.

Je wachtwoord resetten

1. Volg de stappen om je account te herstellen. Er worden een paar vragen gesteld om te checken of dit echt jouw account is. Er wordt ook een e-mail naar je gestuurd.  Doe het volgende als je geen e-mail krijgt:

2. Kies een wachtwoord dat je nog niet voor dit account hebt gebruikt. Meer informatie over hoe je een sterk wachtwoord instelt

Wat er gebeurt nadat je je wachtwoord hebt gewijzigd

Als je je wachtwoord wijzigt of reset, word je overal uitgelogd, behalve op:

Problemen met je wachtwoord oplossen

Als je je wachtwoord niet kunt resetten of niet kunt inloggen op je account, kun je meer hulp krijgen.