Inboxcategorieën en tabbladen toevoegen of verwijderen in Gmail

Sorteer je e-mails op verschillende inboxtabbladen, zoals Sociaal of Reclame. Als je Gmail opent, hoef je niet alle e-mails tegelijk te bekijken.

Tabbladen voor categorieën toevoegen of verwijderen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Inbox.
  4. Selecteer in het gedeelte Inboxtype de optie Standaard. Opmerking: Als je alle tabbladen wilt verbergen, selecteer je een ander inboxtype.
  5. Vink in het gedeelte Categorieën de selectievakjes aan van tabbladen die je wilt weergeven. Opmerking: Je kunt geen nieuwe tabbladen maken; je kunt alleen bestaande tabbladen weergeven of verbergen.
  6. Scroll omlaag en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: Als je meldingen hebt ingeschakeld, ontvang je alleen meldingen over e-mails in de categorie Primair.

Een e-mail verplaatsen

Als je een e-mail naar een nieuwe categorie wilt verplaatsen, sleep je de e-mail naar het betreffende tabblad.

E-mails zoeken in een categorie

Ik kan geen e-mails vinden in een categorie

Gearchiveerde e-mails worden niet weergegeven op de tabbladen van categorieën.

Als je gearchiveerde e-mails wilt zoeken, zoek je naar e-mails in het vak bovenaan de pagina.

In een categorie zoeken

Typ vóór je zoekterm eerst 'category:' en vervolgens de categorienaam.

'category:social feest' geeft e-mails op het tabblad Sociaal weer waarin 'feest' wordt vermeld.

Deze categorieën kunnen worden gebruikt in zoekopdrachten, ook als de categorie momenteel niet is ingeschakeld als tabblad:

• Primair: E-mails van mensen die je kent en berichten die niet voorkomen op andere tabbladen.
  • Sociaal: Berichten van sociale netwerken en sites voor het delen van media.
  • Reclame: Deals, aanbiedingen en andere promotiemails.
  • Updates: Meldingen, bevestigingen, ontvangstbewijzen, rekeningen en afschriften.
  • Forums: Berichten van online groepen, discussieforums en mailinglijsten.
  • Reserveringen: Vluchtbevestigingen, hotelboekingen en restaurantreserveringen.
  • Aankopen: E-mails voor bestellingen, verzending en bezorging.

Tip: Reserveringen en Aankopen kunnen niet worden ingeschakeld als tabbladen, maar kunnen wel worden gebruikt in zoekopdrachten en filters.

Meldingen voor categorieën wijzigen

Je kunt voor elke categorie een andere melding kiezen. Meer informatie over meldingen.

Ik kan geen inboxcategorieën inschakelen

Als je meer dan 250.000 berichten in je inbox hebt, kun je geen inboxcategorieën inschakelen.

Als je onder deze grens wilt komen, kun je berichten archiveren of verwijderen.

Het aantal berichten in je inbox controleren

In Gmail worden antwoorden op berichten gegroepeerd in gesprekken. In je inbox zie je het aantal gesprekken, maar niet het aantal berichten.

Volg deze stappen om te zien hoeveel berichten je in je inbox hebt:

1. Open Gmail op je computer. Je kunt het totale aantal berichten niet vinden in de Gmail-app.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Gespreksweergave.
  4. Selecteer Gespreksweergave uit.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
  6. Ga terug naar je inbox om het aantal berichten te zien. Als je meerdere secties of categorieën in je inbox hebt, tel je de aantallen van alle secties bij elkaar op.
  7. Als je klaar bent, ga je terug naar Instellingen en schakel je Gespreksweergave in.