Öppna och ladda ned bilagor i Gmail

När du får ett e-postmeddelande med en bilaga kan du ladda ned bilagan till enheten.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Ladda ned en bilaga

Open & download attachments in Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett meddelande.
  3. Håll muspekaren över bilagan längst ned i meddelandet.
  4. Klicka på Ladda ned .

Tips!

• Om du använder Google Chrome kan du läsa mer om hur du laddar ned en fil i Chrome.
  • Bilagor sparas i en nedladdningsmapp i webbläsaren. Du hittar nedladdningarna i webbläsarens inställningar.
  • Om datorn har stöd för det kan du även dra foton och bilagor till skrivbordet.

Lägga till en bilaga i Google Drive

Viktigt! Vissa bilagor går inte att lägga till på Google Drive. Läs mer om filer som du kan lagra i Drive.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett meddelande.
  3. Håll muspekaren över bilagan längst ned i meddelandet.
  4. Klicka på Lägg till på Drive .

Ladda ned ett foto i ett e-postmeddelande

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett meddelande.
  3. Håll muspekaren över fotot.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ladda ned : Ladda ned fotot till din dator.
    • Lägg till på Drive : Lägg till fotot på Google Drive.
    • Spara en kopia i Foto : Lägg till fotot i Google Foto.

Öppna en Microsoft 365-bilaga (Office)

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett meddelande med en Microsoft 365-bilaga (Office).
  3. Håll muspekaren över bilagan längst ned i meddelandet.
  4. Klicka på Redigera med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer.
    • en kopia av bilagearkiven i Drive. Du kan:
      • Redigera
      • Dela
      • Hämta versionshistorik
      • Samarbeta i realtid

Tips! För andra e-postalternativ klickar du på Arkiv följt av E-post.

Inkludera bilagor när du vidarebefordrar eller svarar

• När du vidarebefordrar ett meddelande inkluderas bilagan automatiskt.
  • När du svarar på ett meddelande inkluderas inte bilagan automatiskt. Så här skickar du med den ursprungliga bilagan i ditt svar:
    1. Klicka på Fler alternativ Mer längst ned i svarsrutan på datorn.
    2. Klicka på Inkludera ursprungliga bilagor.
    3. Om du vill ta bort bilagan i svaret klickar du på Ta bort bilaga Ta bort till höger om bilagan.

Åtgärda nedladdningsproblem med bilagor

Obs! Om avsändaren använder konfidentiellt läge går det inte att kopiera eller ladda ned meddelandet eller bilagorna. Läs mer om konfidentiellt läge.

1. Använd en webbläsare som stöds på datorn.
  2. Inaktivera ett webbläsartillägg i taget.
  3. Rensa cacheminnet och ta bort cookies i webbläsaren.

Läs mer om misstänkta bilagor

Gmail meddelar dig om misstänkta bilagor i e-postmeddelandet för att skydda ditt konto mot eventuella virus och skadlig programvara. En bilaga kan vara misstänkt eftersom

• Bilagan tillåter overifierade skript: Vi kan inte bekräfta att meddelandets bilagor är säkra att öppna. Om du öppnar bilagorna finns det en risk att skadlig programvara körs på datorn eller enheten.
  • Bilagan är krypterad: Vissa bilagor, till exempel dokument som kräver ett lösenord för att öppnas, är krypterade och kan inte genomsökas efter virus.
  • Bilagan innehåller e-post (.eml): Medan vi kontrollerar om meddelandet och .eml-bilagorna innehåller skräppost och virus kan vi inte bekräfta att avsändaren i .eml-filerna faktiskt skickade dessa e-postmeddelanden. Läs mer om autentisering.

Om meddelandet verkar misstänkt ska du inte svara eller ladda ned bilagan. Du kan

Du kan ignorera varningen om meddelandet har skickats av någon du känner och litar på.