Åpne og last ned vedlegg i Gmail

Når du får en e-post med et vedlegg, kan du laste ned vedlegget til enheten din.

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Last ned et vedlegg

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Åpne en e-post.
  3. Trykk på Last ned i vedlegget nederst i e-posten.
    • Du ser et varsel øverst på skjermen til enheten.
  4. Trykk på varselet for å åpne vedlegget.

Tips: Vedlegg lagres i en nedlastingsmappe på enheten din. Finn ut hvordan du finner filer på Android-enheter.

Legg til vedlegg i Google Disk

Viktig: Det er enkelte vedlegg du ikke kan legge til i Google Disk. Finn ut mer om filer du kan lagre i Disk.

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Åpne en e-post.
  3. Trykk på Lagre i Disk Lagre i Disk i vedlegget nederst i meldingen.
  4. Valgfritt: Oppdater navnet og plasseringen for vedlegget i Disk.
  5. Trykk på Lagre øverst til høyre.

Last ned bilder i e-poster

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Åpne en e-post.
  3. Nederst i meldingen trykker du på følgende i bildet:
    • Last ned : Lagre bildet på enheten.
    • Lagre i Disk Lagre i Disk: Legg til bildet i Google Disk.
    • Lagre i Foto : Legg til bildet i Google Foto.

Tips: Hvis det er et bilde i e-posten, men ikke som vedlegg, kan du lagre bildet på følgende måte:

1. Trykk og hold på bildet.
  2. Trykk på Se bilde.
  3. Øverst til høyre trykker du på Flere alternativer Mer.
  4. Velg et alternativ fra menyen for å lagre.

Finn ut mer om mistenkelige vedlegg

Gmail varsler deg om mistenkelige vedlegg i e-poster for å beskytte kontoen mot potensielle virus og skadelig programvare. Et vedlegg kan være mistenkelig fordi

• Vedlegget tillater ubekreftede skript: Vi kan ikke bekrefte at e-postvedleggene er trygge å åpne. Hvis du åpner vedleggene, er det fare for at skadelig programvare kan kjøre på datamaskinen eller enheten din.
  • Vedlegget er kryptert: Noen vedlegg, for eksempel dokumenter som krever passord for å åpnes, er kryptert og kan ikke skannes for virus.
  • Vedlegget inneholder e-poster (.eml): Mens vi sjekker e-posten og .eml-vedleggene for søppelpost og virus, kan vi ikke bekrefte at avsenderen i .eml-filene faktisk sendte e-postene. Finn ut mer om autentisering.

Hvis e-posten ser mistenkelig ut, må du ikke svare og ikke laste ned vedlegget. Du kan

Hvis e-posten er fra noen du kjenner og stoler på, kan du ignorere advarselen.

Relaterte ressurser