Liitteiden avaaminen ja lataaminen Gmailissa

Kun saat liitteen sisältävän sähköpostiviestin, voit ladata liitteen laitteelle.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Liitteen lisääminen Google Driveen

Tärkeää: Tiettyjä liitteitä ei voi lisätä Google Driveen. Katso, millaisia tiedostoja Drivessa voi säilyttää.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa viesti.
  3. Napauta viestin alareunasta liitettä.
  4. Napauta oikeasta yläreunasta Tallenna Driveen .

Liitteen jakaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa viesti.
  3. Napauta viestin alareunasta liitettä.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Jaa Jaa.

Sähköpostissa olevan kuvan lataaminen

Tärkeää: Jos haluat tallentaa kuvia Gmailista laitteelle, anna Gmailille lupa ladata sisältöä laitteen kuvakirjastoon. Lue lisää yksityisyysasetusten muuttamisesta.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa viesti.
  3. Napauta viestin alareunasta kuvaa.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset Lisää.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tallenna kameran rullaan: Kuva tallennetaan laitteelle.
    • Tallenna Google Kuviin: Kuva lisätään Google Kuviin.
    • Tallenna Google Driveen: Kuva lisätään Google Driveen.

Vinkki: Jos kuva sisältyy viestiin eikä ole erillinen liitetiedosto, voit tallentaa sen näin:

1. Kosketa kuvaa pitkään.
  2. Napauta Tallenna Kuviin.

Lisätietoja epäilyttävistä liitteistä

Gmail pyrkii suojelemaan tiliäsi mahdollisilta viruksilta ja haittaohjelmilta ilmoittamalla sinulle sähköpostiviestien epäilyttävistä liitteistä. Liite voidaan merkitä epäilyttäväksi seuraavista syistä:

• Liite sallii vahvistamattomat skriptit: Emme voi tällöin vahvistaa, että viestin liitteet voi avata turvallisesti. Jos avaat liitteen, on mahdollista, että haittaohjelma käynnistyy tietokoneellasi tai laitteellasi.
  • Liite on salattu: Jotkin liitteet, kuten salasanasuojatut dokumentit, ovat salattuja eikä niistä voi etsiä viruksia.
  • Liite sisältää sähköpostitiedostoja (.eml): Tarkistamme, ettei viestissä ja .eml-liitteissä ole roskasisältöä eikä viruksia, mutta emme voi varmistaa, että .eml-tiedostoissa mainittu lähettäjä on todella lähettänyt kyseiset viestit. Lue lisää todennuksesta.

Jos sähköpostiviesti vaikuttaa epäilyttävältä, älä vastaa siihen äläkä lataa liitettä. Voit

Jos tunnet viestin lähettäjän ja luotat häneen, voit sivuuttaa varoituksen.