Liitteiden avaaminen ja lataaminen Gmailissa

Kun saat liitteitä sisältävän sähköpostin, voit ladata kopion liitteestä laitteellesi.

Latausvaihtoehdot

Liitteen lataaminen tietokoneelle
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sähköpostiviesti.
  3. Vie hiiri pikkukuvan päälle ja klikkaa Lataa Lataa.

Selain tallentaa ladatut liitteet latauskansioon. Voit tarkistaa liitteiden latauspaikan selaimen asetuksista. Jos käytät Google Chromea, tutustu tiedoston lataamiseen Chromella.

Lataaminen Google Driveen

Huom. Joitakin liitteitä voi katsella tai jakaa, mutta niitä ei voi tallentaa Google Driveen.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sähköpostiviesti.
  3. Vie hiiri pikkukuvan päälle ja valitse Tallenna Driveen Tallenna Driveen.

Kaikki lataamasi tiedostot näkyvät Google Drivessa.

Sähköpostiviestiin upotetun kuvan lataaminen

Jotkin kuvat on upotettu sähköpostiviestiin, eli ne eivät ole liitetiedostoja.

Voit tallentaa sähköpostiviestiin upotetun kuvan seuraavasti:

• Lataa: Klikkaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse kuvan tallennusvaihtoehto.
  • Tallenna Driveen: Lataa kuva tietokoneelle ja lähetä se Google Driveen.

Liitteiden lisääminen vastaamisen tai edelleenlähettämisen yhteydessä

Liitteet lisätään edelleenlähetettyihin viesteihin, mutta niitä ei lisätä automaattisesti vastausviesteihin.

Alkuperäisten liitteiden lisääminen vastausviestiin:

1. Klikkaa tietokoneella vastauskentän alareunassa olevaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  2. Valitse Liitä alkuperäiset liitetiedostot.

Voit poistaa alkuperäiset liitteet vastausviestistä klikkaamalla liitteen oikealta puolelta Poista.

Liitteiden avaaminen tai lataaminen ei onnistu

Huom. Jos lähettäjä on ottanut luottamuksellisen tilan käyttöön, et voi kopioida tai ladata viestin tekstiä tai liitteitä.

Jos liitteiden lataaminen ei onnistu, kokeile näitä vinkkejä tässä järjestyksessä:

1. Varmista, että tietokoneellasi on käytössä tuettu selain.
  2. Kokeile poistaa selaimessa olevat laajennukset käytöstä yksi kerrallaan.
  3. Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet.
  4. Kokeile avata Gmail ilman Labs-ominaisuuksia tältä sivulta https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0#settings/labs. Jos ongelma poistuu, kokeile ottaa Labs-ominaisuudet käyttöön yksi kerrallaan.

Näen virheilmoituksen

Liitteessä sallitaan vahvistamattomat komentosarjat.

Varoituksen merkitys

Emme voi taata viestin liitteiden turvallista avaamista. Liitteen avaamisen yhteydessä on mahdollista, että haittaohjelma käynnistyy tietokoneellasi tai laitteellasi.

Mitä tehdä, jos näet tämän varoituksen

Jos sähköpostiviesti vaikuttaa epäilyttävältä, älä vastaa siihen äläkä lataa liitettä. Voit ilmoittaa sen roskapostiksi tai tietojenkalasteluksi.

Jos tunnet viestin lähettäjän ja luotat häneen, voit sivuuttaa varoituksen.

Salattua liitettä koskeva varoitus

Varoituksen merkitys

Jotkin liitteet, kuten salasanalla suojatut tiedostot, on salattu eikä niitä voi tarkistaa virusten varalta.

Mitä tehdä, jos näet tämän varoituksen

Jos sähköpostiviesti vaikuttaa epäilyttävältä, älä vastaa siihen äläkä lataa liitettä. Voit ilmoittaa sen roskapostiksi tai tietojenkalasteluksi.

Jos tunnet viestin lähettäjän ja luotat häneen, voit sivuuttaa varoituksen.

Viestin aitoutta ei voi vahvistaa

Varoituksen merkitys

Viestin liitteenä on sähköposteja (.eml). Tarkistimme viestin ja .eml-liitteet roskasisällön ja virusten varalta, mutta emme voi vahvistaa, että .eml-tiedostoissa näkyvä lähettäjä on todella lähettänyt kyseiset sähköpostit. Lue lisää todennuksesta.

Mitä tehdä, jos näet tämän varoituksen

Jos sähköposti vaikuttaa epäilyttävältä, älä avaa liitteenä olevia sähköposteja. Voit ilmoittaa sen roskapostiksi tai tietojenkalasteluksi.

Jos tunnet viestin lähettäjän ja luotat häneen, voit sivuuttaa varoituksen.