Åbn og download vedhæftede filer i Gmail

Når du modtager en mail med en vedhæftet fil, kan du downloade den vedhæftede fil på din enhed.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Download en vedhæftet fil

Open & download attachments in Gmail

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Download .

Tip!

• Hvis du bruger Google Chrome, kan du få flere oplysninger om, hvordan du downloader en fil i Chrome.
  • Din browser gemmer vedhæftede filer i en downloadmappe. Tjek din browsers indstillinger for at finde dine downloads.
  • Hvis det understøttes af din computer, kan du også trække billeder og vedhæftede filer til dit skrivebord.

Føj en vedhæftet fil til Google Drev

Vigtigt! Du kan ikke føje visse vedhæftede filer til Google Drev. Få flere oplysninger om, hvad du kan gemme på Drev.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Føj til Drev .

Download et billede i en mail

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over billedet.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Download : Download billedet på din computer.
    • Føj til Drev : Føj billedet til Google Drev.
    • Gem en kopi i Fotos : Føj billedet til Google Fotos.

Åbn en vedhæftet Microsoft 365-fil (Office)

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse med en vedhæftet Microsoft 365-fil (Office)
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Rediger med Google Docs, Sheets, Slides.
    • En kopi af den vedhæftede fil gemmes i Drev. Du kan:
      • Redigere
      • Dele
      • Hente versionshistorik
      • Samarbejde i realtid

Tip! Du kan se andre valgmuligheder for mail ved at klikke på Fil og derefter Mail.

Medtag vedhæftede filer, når du videresender eller besvarer

• Når du videresender en meddelelse, inkluderes den vedhæftede fil automatisk.
  • Når du besvarer en meddelelse, inkluderes den vedhæftede fil ikke automatisk. Sådan inkluderer du den oprindelige vedhæftede fil i dit svar
    1. På din computer skal du klikke på Flere valgmuligheder Mere nederst i svarfeltet.
    2. Klik på Inkluder de oprindelige vedhæftede filer.
    3. Hvis du vil fjerne den vedhæftede fil fra dit svar, skal du klikke på Fjern vedhæftet fil Fjern til højre for den vedhæftede fil.

Løs donwloadproblemer med vedhæftede filer.

Vigtigt! Hvis afsenderen bruger fortrolighedstilstand, kan du ikke kopiere eller downloade meddelelsens tekst og vedhæftede filer. Få flere oplysninger om fortrolighedstilstand.

1. Brug en understøttet browser på din computer.
  2. Deaktiver browserudvidelser én ad gangen.
  3. Ryd cache og cookies i din browser.

Få flere oplysninger om mistænkelige vedhæftede filer

For at beskytte din konto mod potentielle vira og skadelig software underretter Gmail dig om mistænkelige vedhæftede filer i mailen. En vedhæftet fil kan være mistænkelig, fordi:

• Den vedhæftede fil tillader ikke-verificerede scripts: Vi ikke kan bekræfte, at det er sikkert at åbne de vedhæftede filer. Hvis du åbner de vedhæftede filer, risikerer du, at der køres skadelig software på din computer eller enhed.
  • Den vedhæftede fil er krypteret: Visse vedhæftede filer, f.eks. dokumenter, som kræver en adgangskode for at åbne, er krypteret og kan ikke scannes for vira.
  • Den vedhæftede fil inkluderer (.eml): Selvom vi tjekker meddelelsen og vedhæftede .eml-filer for spam og vira, kan vi ikke bekræfte, at afsenderen i .eml-filer rent faktisk har sendt de pågældende mails. Få flere oplysninger om godkendelse.

Hvis mailen ser mistænkelig ud, skal du undlade at svare på den og downloade den vedhæftede fil. Du kan:

Hvis mailen er fra nogen, du kender og stoler på, kan du se bort fra advarslen.