De beveiliging van je e-mails checken

Waar mogelijk beschermt Gmail je informatie door je e-mails automatisch te versleutelen. Ze worden dan tijdens de bezorging omgezet in een code. Deze beveiligingstool heet Transport Layer Security (TLS) en voorkomt dat anderen je e-mails kunnen lezen.

Wil je meer uit Google-apps halen op het werk of op school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.

Berichten checken

Je ziet op je computer of Android-apparaat het icoon Geen TLS Geen TLS bij e-mails die niet worden beveiligd met deze beveiligingstool. Het icoon ziet eruit als een geopend rood hangslotje en geeft aan dat iemand anders de e-mail mogelijk kan lezen.

Het open hangslotje voor Geen TLS wordt alleen getoond voor:

• Gmail-consumentenaccounts (gmail.com)
  • Enterprise-abonnementen waarvoor gehoste S/MIME aanstaat

Berichten die je stuurt

1. Open de Gmail-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Opstellen .
  3. Geef het e-mailadres van de ontvanger op in het veld Aan, Cc of Bcc.
  4. Kijk of je Geen TLS Geen TLS ziet rechts van het veld Onderwerp.

Belangrijk: Als je het icoon ziet, wordt het bericht mogelijk niet beveiligd door versleuteling. Stuur geen vertrouwelijke documenten (zoals belastingformulieren of contracten) naar dat adres.

Berichten die je hebt ontvangen

1. Open de Gmail-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een bericht.
  3. Kijk of je Geen TLS Geen TLS ziet onder de naam van de afzender.

Belangrijk: Als je het icoon ziet, wordt het bericht mogelijk niet beveiligd door versleuteling.

Waarom sommige e-mails mogelijk niet zijn versleuteld

Deze beveiligingstool werkt alleen als de e-mailproviders van de afzender en de ontvanger altijd TLS gebruiken. Meer informatie over e-mailbezorging met TLS.

De waarschuwing 'Geen TLS' voor berichten die ik beantwoord

Sommige e-mailproviders sturen berichten naar Gmail-adressen via TLS, maar kunnen geen versleutelde berichten ontvangen.

Als je deze berichten beantwoordt, kan dit icoon worden weergegeven, ook al stuur je de berichten vanuit Gmail.

De waarschuwing 'Geen TLS' is onjuist

Soms ontvang je de waarschuwing 'Geen TLS' zelfs als een bericht wel is beveiligd via versleuteling, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Versleuteling heeft in het verleden niet gewerkt voor een bepaalde e-mailprovider.
  • Gmail stuurt het bericht niet rechtstreeks. Dit icoon kan bijvoorbeeld worden weergegeven als je een aangepaste domeinnaam hebt ingesteld, zoals naam@jedomein.com.