Gränser för att skicka och ta emot e-post

I Gmail begränsas hur mycket e-post du får skicka och ta emot varje dag och hur många personer du får lägga till som mottagare. Det gör vi för att förhindra skräppost och skydda konton.

Hur åtgärdar jag problemet?

Läs om orsakerna nedan och hur du kan undvika dessa meddelanden visas igen.

Obs! Läs mer om sändningsgränser för Gmail som används genom arbete eller skola om du använder Gmail-kontot genom arbetet, skolan eller någon annan organisation.

Du har nått en sändningsgräns för e-post

Det här meddelandet visas om du skickar ett e-postmeddelande till fler än 500 mottagare samtidigt eller om du skickar fler än 500 e-postmeddelanden under en dag.

När det här felmeddelandet visas tar det 1–24 timmar innan du kan skicka e-postmeddelanden igen.

Undvik att detta händer igen genom att skapa en Google-grupp med alla e-postmottagare och skicka meddelandet till den gruppens e-postadress.

Det gick inte att skicka dina e-postmeddelanden

Det här felmeddelandet visas när många e-postmeddelanden

• inte skickas på grund av att mottagarens e-postadress är ogiltig
  • avvisas från mottagarens e-postserver.

Det tar 24 timmar innan det går att skicka e-postmeddelanden igen.

Undvik att detta händer igen genom att kontrollera att mottagarnas e-postadresser är uppdaterade innan du skickar e-postmeddelanden till dem.

En kontakt tar emot för mycket e-post

Det här meddelandet visas om någon du skickar e-post till tar emot för många e-postmeddelanden på för kort tid:

”Användaren du försöker kontakta tar emot e-post i en takt som förhindrar ytterligare meddelanden från att levereras.”

Du måste kontakta personen på ett annat sätt.

Läs mer om konton med gränser för hur många e-postmeddelanden en person kan ta emot.

Förhindra att dina e-postmeddelanden blockeras av Gmail

Om du skickar många e-postmeddelanden åt gången eller till stora grupper kan du läsa om hur du förhindrar att e-post till Gmail-användare blockeras.