Sähköpostin lähettämisen ja vastaanottamisen rajoitukset

Gmailissa rajoitetaan vuorokauden aikana lähetettävien ja vastaanotettavien sähköpostien määrää sekä yksittäisen viestin vastaanottajien määrää. Tällä ehkäistään roskapostien lähettämistä ja suojataan tilejä.

Ongelman korjaaminen

Alla kerrotaan, miksi saatat saada näitä virheilmoituksia ja miten voit välttyä niiltä jatkossa.

Huom. Jos käytät Gmail-tiliä työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, tutustu työpaikan tai oppilaitoksen Gmailin lähetysrajoihin.

Olet saavuttanut viestien lähetysrajan

Saatat nähdä tämän virheilmoituksen, jos lähetät saman sähköpostin yli 500 vastaanottajalle tai lähetät yli 500 sähköpostia vuorokaudessa.

Kun olet saanut tämän virheilmoituksen, sähköpostin lähettämisen pitäisi onnistua jälleen 1–24 tunnin kuluttua.

Jotta tämä virhe ei toistu jatkossa, voit luoda Google-ryhmän kaikista sähköpostin vastaanottajista ja lähettää viestisi ryhmän sähköpostiosoitteeseen.

Lähettämiäsi viestejä ei voitu toimittaa

Saatat nähdä tämän virheilmoituksen seuraavissa tapauksissa:

• Suurta osaa lähettämistäsi sähköposteista ei toimitettu, koska vastaanottajan sähköpostiosoite on virheellinen.
  • Suuri osa lähettämistäsi sähköposteista poistetaan välittömästi vastaanottajan sähköpostipalvelimelta.

Voit lähettää sähköpostia jälleen 24 tunnin kuluttua.

Jotta tämä virhe ei toistu jatkossa, varmista ennen sähköpostin lähettämistä, että vastaanottajien sähköpostiosoitteet ovat ajan tasalla.

Yhteystieto saa liikaa postia

Saatat nähdä seuraavan ilmoituksen, jos sähköpostisi vastaanottaja saa liian monta viestiä liian lyhyessä ajassa:

Käyttäjä, jota yrität tavoittaa, saa postia sellaisella tahdilla, että se estää lisäviestien toimittamisen.

Ota yhteys henkilöön toisella tavalla.

Lisätietoja tileistä, jotka rajoittavat sähköpostin vastaanottamisen enimmäismäärää.

Sähköpostiesi Gmailin estämäksi joutumisen ehkäiseminen

Jos lähetät useita sähköposteja kerralla tai sähköposteja suurille ryhmille, lue lisää Gmailin käyttäjille lähetetyn postin estämisen tai roskapostikansioon lähettämisen ehkäisemisestä.