Enviar correus electrònics des d'una altra adreça o des d'un altre àlies

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Si teniu una altra adreça electrònica, podeu enviar correus des d'aquesta adreça. Per exemple:

• Yahoo, Outlook o una altra adreça que no sigui de Gmail;
  • el domini o l'àlies de la feina, d'un centre educatiu o de l'empresa, com ara @elvostrecentreeducatiu.edu o elvostreàlies@gmail.com;
  • una altra adreça de Gmail

Consell: com a màxim, podeu enviar correus electrònics des de 99 adreces electròniques diferents.

Pas 1: afegiu una adreça pròpia

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i després Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Envia correu com a", feu clic a Afegeix una altra adreça electrònica.
  5. Introduïu el vostre nom i l'adreça que vulgueu utilitzar com a remitent.
  6. Feu clic a Pas següent i després Envia una verificació.
  7. Si feu servir un compte d'un centre educatiu o de la feina, introduïu el servidor SMTP (per exemple, smtp.gmail.com o smtp.elvostrecentreeducatiu.edu) i el nom d'usuari i la contrasenya del compte.
  8. Feu clic a Afegeix un compte.

Pas 2: confirmeu l'adreça

1. Inicieu la sessió al compte que heu afegit.
  2. Obriu el missatge de confirmació que us ha enviat Gmail.
  3. Feu clic a l'enllaç.

Pas 3: canvieu l'adreça del camp "De"

1. Al missatge, feu clic a la línia "De".
    Si no la veieu, feu clic a l'espai que hi ha al costat de l'adreça electrònica del destinatari.
  2. Seleccioneu des de quina adreça voleu enviar el correu.
No trobo el correu electrònic de confirmació
  • A les carpetes Correu brossa o Correu massiu, cerqueu un missatge enviat per send-as-noreply@google.com.
  • Si voleu afegir el compte de la feina o d'un centre educatiu, demaneu a l'administrador que configuri l'àlies del domini i l'àlies de correu electrònic.
Els destinataris veuen la meva adreça de Gmail

Si els destinataris fan servir Outlook o un altre servei de correu, és possible que vegin "De elvostrenom@gmail.com en nom de unaltrenom@unaltredomini.com" o un missatge semblant.

També és possible que els destinataris vegin la vostra adreça original de @gmail.com en els casos següents:

• Si heu configurat una resposta de fora de l'oficina.
  • Si heu creat un filtre amb una resposta automàtica.
  • Si teniu la bústia de correu plena i el destinatari rep una notificació.
Suprimir una adreça electrònica o un àlies

Si no voleu enviar correus electrònics des d'un àlies o si l'àlies no és vàlid, podeu suprimir l'àlies o l'adreça electrònica corresponent. Si envieu un correu electrònic des d'un àlies que no és vàlid, rebreu un correu electrònic de rebot.

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i després Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Envia com a", feu clic a l'opció Suprimeix, al costat de l'adreça electrònica que voleu suprimir.

Consell: si rebeu un correu electrònic de rebot d'una adreça electrònica vàlida i l'heu de tornar a verificar, heu de suprimir l'adreça electrònica que hi ha a "Envia com a:" i, després, heu de tornar a afegir-la-hi.

Enviar sempre els correus des d'una altra adreça

Si voleu enviar sempre els correus des de l'adreça alternativa, heu de canviar les adreces predeterminades "De" i de resposta. Si només canvieu la primera, les respostes s'enviaran a l'adreça original de Gmail de manera predeterminada.

Canviar l'adreça "De" predeterminada

Per enviar sempre els correus electrònics des d'una altra adreça o des d'un altre àlies:

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i després Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Envia correu com a", feu clic a l'enllaç estableix com a predeterminat que hi ha a la dreta de l'adreça que voleu fer servir.
Canviar l'adreça de resposta predeterminada

Quan envieu un missatge, rebreu les respostes a l'adreça original de Gmail de manera predeterminada. Per triar una altra adreça, seguiu aquests passos:

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Configuració i després Mostra tota la configuració.
  3. Feu clic a la pestanya Comptes i importació o Comptes.
  4. A la secció "Envia correu com a", feu clic a l'opció edita la informació al costat de la vostra adreça electrònica.
  5. Feu clic a Indica una altra adreça de resposta.
  6. Afegiu una adreça de resposta.
  7. Si cal, feu clic a Pas següent.
  8. Feu clic a Desa els canvis.

Error "No s'ha pogut connectar amb el servidor" o "La negociació TLS ha fallat"

Si veieu un d'aquests missatges d'error, és possible que hàgiu de seleccionar un altre número de port i un altre tipus d'autenticació. Assegureu-vos d'haver utilitzat el servidor de correu de sortida correcte per al vostre proveïdor. És possible que hàgiu de contactar amb el proveïdor de correu electrònic extern per obtenir la configuració correcta.

Seleccionar una connexió segura

Contacteu amb l'altre servei de correu per preguntar-li quin número de port, quin tipus d'autenticació o quin servidor de correu de sortida us recomana. Assegureu-vos que el proveïdor extern admeti SSL o TLS amb un certificat vàlid.

Aquestes són algunes combinacions habituals:

• SSL amb el port 465
  • TLS amb el port 25 o 587
L'altre servei de correu no admet SSL ni TLS

Us recomanem que envieu el correu electrònic mitjançant una connexió segura (encriptada).

Tanmateix, si l'altre servei de correu no admet aquestes connexions segures o no utilitza un certificat vàlid, podeu triar el port 25 i, tot seguit, seleccionar l'opció Connexió no segura que apareixerà.

Si ho feu, la vostra informació no s'encriptarà per protegir-vos.

Utilitzar àlies de Gmail

Filtrar els correus amb l'àlies de Gmail

Una manera fàcil d'ordenar el correu electrònic és afegir categories després del nom d'usuari.

Per exemple, tots els missatges enviats als àlies següents es dirigiran a júliavila@gmail.com:

• júliavila+centreeducatiu@gmail.com
  • júliavila+notes@gmail.com
  • júliavila+correus.electrònics.importants@gmail.com

Pas 1: trieu els àlies

Penseu com voleu ordenar el correu electrònic i, tot seguit, trieu un àlies per a cada categoria. Per exemple:

• Utilitzeu elvostrenom+feina@gmail.com per als correus electrònics de la feina.
  • Utilitzeu elvostrenom+novetats@gmail.com per registrar-vos a butlletins d'informació.
  • Utilitzeu elvostrenom+compres@gmail.com per crear un compte al lloc web d'una botiga en línia.

Pas 2: filtreu els missatges

Creeu filtres que duguin a terme accions automàtiques, com ara:

• Afegir una etiqueta o destacar els missatges.
  • Reenviar els missatges a un altre compte.
  • Arxivar o suprimir els missatges.
Enviar correu des d'un àlies de grup de la feina o d'un centre educatiu

Si feu servir Gmail amb el vostre compte de la feina o d'un centre educatiu, podeu enviar correu des d'un àlies de grup. Per rebre el correu electrònic de verificació que us permet enviar missatges des d'un àlies de grup, heu de concedir als delegats accés al grup.

Important: els àlies no són privats i de vegades estan visibles per a la resta de persones. Per exemple, si cerqueu missatges de bernat@centreeducatiu.edu a Gmail, és possible que trobeu missatges d'àlies@centreeducatiu.edu.

Si voleu canviar l'accés d'altres membres, cal que disposeu d'accés als permisos del grup.

1. Obriu Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. A sota del nom del grup des del qual vulgueu enviar correus electrònics, feu clic a Gestiona.
  4. A l'esquerra, feu clic a Permisos i després Permisos de publicació.
  5. A la secció "Publica", feu clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  6. Seleccioneu Tothom al web.
  7. Feu clic a Desa.
Consell: si l'opció "Anyone on the web" (Tothom al web) no està disponible als permisos del grup, és possible que l'administrador hagi d'activar "Group owners can allow incoming email from outside the organization" (Els propietaris de grups poden permetre el correu electrònic entrant que vingui de fora de l'organització).