Tjek, om din Gmail-meddelelse er godkendt

Hvisder står et spørgsmålstegn ud for afsenderens navn, er meddelelsen ikke godkendt. Når en mail ikke er godkendt, betyder det, at Gmail ikke ved, om meddelelsen stammer fra den angivne afsender. Hvis du ser dette spørgsmålstegn, skal du være forsigtig med at svare på mailen eller downloade vedhæftede filer.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Tjek, om en meddelelse er godkendt

Bemærk! Meddelelser, der ikke er godkendt, er ikke nødvendigvis spam. Godkendelse virker ikke altid for rigtige organisationer, der sender mails til store grupper, f.eks. meddelelser til mailinglister.

Tjek Gmail-meddelelser
  1. Åbn Gmail-appen på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Åbn en mail.
  3. Tryk på Se info og så Se sikkerhedsoplysninger.
  4. Meddelelsen er godkendt, hvis du ser:
  • Headeren "Sendt af" og domænenavnet, f.eks. google.com.
  • Headeren "Signeret af" og domænet, den er sendt fra.

Meddelelsen er ikke godkendt, hvis der vises et spørgsmålstegn ud for afsenderens navn. Hvis du ser dette spørgsmålstegn, skal du være forsigtig med at svare på mailen eller downloade vedhæftede filer.

Tjek meddelelser i en anden mailklient, f.eks. Outlook
Hvis du læser din mail i en anden mailklient, kan du tjekke meddelelsens headere.
Få flere oplysninger om, hvordan godkendelse fungerer (SPF og DKIM)

Mails kan godkendes ved hjælp af SPF eller DKIM.

SPF angiver, hvilke hosts der har tilladelse til at sende meddelelser fra et givet domæne, ved at oprette en SPF-registrering.

Med DKIM kan afsenderen elektronisk signere reelle mails på en måde, der kan verificeres af modtagere ved hjælp af en offentlig nøgle.

ARC tjekker den tidligere godkendelsesstatus for videresendte meddelelser. Hvis en videresendt meddelelse godkendes af SPF eller DKIM, men ARC viser, at den tidligere ikke blev godkendt, behandler Gmail meddelelsen som ikke-godkendt.

Få flere oplysninger om mailgodkendelse.

Ret meddelelser, der ikke er godkendt

Jeg har modtaget en meddelelse, der ikke er godkendt
Hvis en meddelelse, du modtager fra en pålidelig kilde, ikke er godkendt, skal du kontakte den person eller virksomhed, der har sendt dig mailen. Giv dem et link til denne hjælpeside, når du kontakter dem, så de kan se, hvordan de kan godkende deres meddelelser.
En meddelelse, jeg har sendt fra mit domæne, er ikke godkendt

Hvis en meddelelse, du har sendt, ankommer med et spørgsmålstegn "?" ud for din mailadresse, betyder det, at meddelelsen ikke blev godkendt.

Meddelelser skal godkendes for at sikre, at de klassificeres korrekt. Meddelelser, som ikke er godkendt, bliver med stor sandsynlighed afvist. Da spammere også kan godkende mails, er godkendelsen ikke i sig selv nok til at garantere, at dine meddelelser leveres.

Ret meddelelser, der ikke er godkendt

Sørg for, at de meddelelser, du har sendt, er godkendt med DKIM (foretrukket) eller SPF.

Du kan bruge denne vejledning til at undgå, at dine mails blokeres af Gmail:

• Brug RSA-nøgler, der er mindst 1.024 bit lange. Mails, der er signeret med mindre end 1024 bit-nøgler, anses for usignerede og kan nemt forfalskes.
  • Gmail kombinerer brugerrapporter og andre signaler med godkendelsesoplysninger, når meddelelser skal klassificeres. Godkendelse er obligatorisk for alle afsendere af mails, så du kan være sikker på, at dine meddelelser klassificeres korrekt.
  • Se, hvordan du opretter en politik, der kan hjælpe med at tjekke ikke-godkendte mails fra dit domæne.