Comprovar si un missatge de Gmail està autenticat

Si veieu un signe d'interrogació al costat del nom d'un remitent, el missatge no està autenticat. Això vol dir que Gmail no sap si el missatge prové de la persona que sembla ser el remitent. En aquest cas, aneu amb compte a l'hora de respondre al missatge o de baixar-ne fitxers adjunts.

Voleu treure més partit de les aplicacions de Google a la feina o al vostre centre educatiu? Registreu-vos per provar Google Workspace sense cost econòmic.

Comprovar si un missatge està autenticat

Important: el fet que un missatge no estigui autenticat no vol dir que sigui correu brossa. De vegades, l'autenticació no funciona amb els correus electrònics que algunes organitzacions envien a grups grans, com ara els missatges enviats a llistes de distribució.

Comprovar els missatges de Gmail
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Gmail .
  2. Obriu un correu electrònic.
  3. Toqueu Mostra els detalls i després Mostra la informació de seguretat.
  4. Si el missatge està autenticat, té les marques següents:
  • La capçalera "Enviat per" amb el nom del domini; per exemple, google.com.
  • La capçalera "Signat per" amb el domini remitent.

Si veieu un signe d'interrogació al costat del nom del remitent, el missatge no està autenticat. En aquest cas, aneu amb compte a l'hora de respondre al missatge o de baixar-ne fitxers adjunts.

Comprovar els missatges en un altre client de correu, com ara Outlook
Si consulteu el correu en un altre client de correu electrònic, podeu fixar-vos en les capçaleres dels missatges.
Més informació sobre com funciona l'autenticació (SPF i DKIM)

Els correus electrònics es poden autenticar amb SPF o DKIM.

SPF especifica quins amfitrions tenen permís per enviar missatges des d'un domini determinat creant un registre SPF.

DKIM permet al remitent signar electrònicament els correus electrònics legítims de manera que els destinataris puguin verificar-ne la signatura amb una clau pública.

ARC comprova l'estat d'autenticació anterior dels missatges reenviats. Si un missatge reenviat supera l'autenticació SPF o DKIM, però ARC mostra que anteriorment ha fallat l'autenticació, Gmail considera que no està autenticat.

Obteniu més informació sobre l'autenticació del correu electrònic.

Corregir els missatges que no estan autenticats

He rebut un missatge que no està autenticat
Si rebeu un missatge no autenticat d'una font de confiança, contacteu amb la persona o empresa remitent. Proporcioneu-los un enllaç a aquesta pàgina d'ajuda perquè sàpiguen com poden autenticar els seus missatges.
He enviat un missatge des del meu domini, però no s'ha autenticat

Si envieu un missatge i arriba amb un signe d'interrogació "?" al costat de la vostra adreça electrònica, vol dir que no s'ha autenticat.

Els missatges s'han d'autenticar per garantir que es classifiquen correctament. A més, és molt probable que els missatges no autenticats es rebutgin. Com que els emissors de contingut brossa també poden autenticar correus, l'autenticació no garanteix que els vostres missatges es puguin entregar.

Corregir els missatges que no estan autenticats

Comproveu que els missatges que heu enviat estan autenticats amb DKIM (opció preferida) o SPF.

Podeu seguir aquests passos per evitar que Gmail bloquegi els vostres correus electrònics:

• Utilitzeu claus RSA que tinguin com a mínim 1.024 bits de longitud. Els correus electrònics signats amb claus més curtes no es consideren signats i són fàcils de falsificar.
  • Gmail combina els informes d'usuaris i altres senyals amb la informació d'autenticació a l'hora de classificar els missatges. L'autenticació és obligatòria per a tots els remitents de correu per poder garantir que els seus missatges es classifiquen correctament.
  • Obteniu informació sobre com podeu crear una política que us ajudi a controlar el correu no autenticat del vostre domini.