Anbefalte fremgangsmåter for videresending av e-post til Gmail

I denne artikkelen finner du anbefalinger for e-postadministratorer og Gmail-brukere som videresender e-post fra andre kontoer eller tjenester til Gmail. Videresending av e-poster kan påvirke e-postautentiseringen. Følg anbefalingene i denne artikkelen for å øke sannsynligheten for at videresendte e-poster består autentiseringen og leveres som forventet.

E-postadministratorer: Hvis du er e-postadministrator og videresender e-post til Gmail fra andre tjenere eller tjenester, bør du ta grep for å sørge for at Gmail merker videresendte e-poster som legitime e-poster eller søppelpost. Følg anbefalingene våre i delen Videresending av e-post for administratorer.

E-postavsendere: Vi anbefaler alltid at avsenderne konfigurerer SPF- og DKIM-autentisering. For videresendte e-poster er DKIM-autentisering spesielt viktig for å sikre at e-posten din leveres som forventet. Finn ut mer

Gmail-brukere: Hvis du videresender e-poster fra en konto som ikke er Gmail, til Gmail-kontoen din, kan du følge anbefalingene i delen Videresending av e-post for Gmail-brukere.

Videresending av e-post for administratorer og avsendere

Hvis du administrerer e-post for organisasjonen din og videresender e-post fra andre tjenere eller tjenester til Gmail, bør du følge anbefalingene i denne delen for å sikre at e-post leveres som forventet.

Bidra til å forhindre at videresendte e-poster blir merket som søppelpost

Denne fremgangsmåten bidrar til å sikre at e-poster som videresendes til Gmail, består SPF-autentiseringen, noe som reduserer sannsynligheten for at Gmail merker e-poster som søppelpost:

• Endre den opprinnelige avsenderen slik at den refererer til videresendingsdomenet ditt.
  • Sørg for at SPF-posten for domenet ditt inneholder IP-adressene eller domenene til alle tjenerne eller tjenestene som videresender e-post for domenet ditt.
  • Bruk tredjepartsprodukter eller -tjenester til å identifisere søppelpost og forhindre at de blir videresendt. Hvis videresendte e-poster fra domenet ditt merkes som søppelpost av mottakere, er det mer sannsynlig at fremtidige e-poster fra domenet ditt blir merket som søppelpost.
  • Vurder å bruke et unikt domene eller en unik IP-adresse til å videresende e-poster. Dette er en av anbefalingene våre for å forhindre at e-post til Gmail-brukere blir blokkert eller sendt til søppelpost.

Bidra til å bestå autentiseringen for videresendte e-poster

• Konfigurer SPF- og DKIM-e-postautentisering: Vi anbefaler at e-postadministratorer alltid konfigurerer SPF- eller DKIM-basert e-postautentisering for domenene sine. Videresending av e-post kan påvirke autentisering av e-poster, og videresendte e-poster består ofte av SPF-autentisering. Derfor anbefaler vi at du alltid konfigurerer DKIM-autentisering sammen med SPF, for å sikre at e-postene dine autentiseres og leveres som forventet.
  • Unngå å bryte DKIM-autentisering: Det er høyere sannsynlighet for at e-poster som ikke består DKIM-autentiseringen, blir sendt til søppelpost. Endringer i meldingsinnholdet kan føre til at e-poster ikke består DKIM-autentiseringen. Unngå å endre brødteksten og meldingshodene som er beskyttet av DKIM. For e-poster som sendes fra domener som ofte er forfalsket, håndhever Gmail strenge autentiseringskrav. Følgende handlinger kan føre til at videresendte e-poster ikke fungerer i DKIM:
    • endring av MIME-grensene
    • endring av emnet i e-posten
    • tredjepartsprogramvare som endrer brødteksten i meldingen (inkludert omkoding av meldingen)
    • utvidelse av e-postmottakere med LDAP
    • endring av Emne- og andre meldingshoder som er beskyttet av DKIM-signeringsdomenet (inkludert Til, Kopi, Dato og Meldings-ID)
  • Legg til ARC-meldingshoder: For å redusere sannsynligheten for at videresendte e-poster blir avvist eller merket som søppelpost, anbefaler vi at du legger til ARC-meldingshoder i videresendte e-poster. ARC bekrefter tidligere autentiseringskontroller for videresendte e-poster og bidrar til å sikre at videresendte e-poster leveres til de endelige mottakerne. Finn ut mer om ARC.
  • Legg til meldingshoder for videresending: For å gi e-posttjenere beskjed om at en e-post er videresendt, legg til et meldingshode som X-Forwarded-For: eller X-Forwarded-To:. Mottakertjenere håndterer videresendte e-poster på en annen måte enn direkte, innkommende e-poster.

Videresending av e-post for Gmail-brukere

Hvis du videresender e-poster fra andre e-postkontoer til den personlige Gmail-kontoen din, bør du følge anbefalingene i denne delen for å sikre at e-postene leveres på riktig måte:

• Konfigurer IMAP eller POP i Gmail-kontoen din: Med IMAP kan du lese e-poster på flere enheter, og e-postene synkroniseres i sanntid. Med POP kan du motta e-poster på én enkelt enhet, og e-postene synkroniseres ikke i sanntid. I stedet blir de lastet ned, og du bestemmer hvor ofte du vil laste ned nye e-poster. Du finner en detaljert veiledning om hvordan du konfigurerer IMAP eller POP med Gmail-kontoen din, på Sjekk e-post fra andre kontoer.
  • Merk eller fjern merking av søppelpost: Når Gmail feilaktig merker en e-post som søppelpost eller nettfisking, kan du fikse feilen ved å følge trinnene i Merk eller fjern merkingen av e-poster som søppelpost. Dette gjør det enklere for Gmail å identifisere søppelpost og legitime e-poster i fremtiden.
  • Oppdater Gmail-innstillingene: Hvis du videresender e-poster fra en annen e-postkonto til Gmail-kontoen din, kan det hende at Gmail feilaktig merker enkelte e-poster som søppelpost eller nettfisking. Du kan unngå dette ved å legge til e-postadressen din som ikke er Gmail, i Send e-post som-innstillingen for Gmail. Du finner en detaljert veiledning i Send e-post fra en annen adresse eller et alias.

Relaterte emner

Forhindre at e-post til Gmail-brukere blir blokkert eller sendt til søppelpost

Forebygg søppelpost, forfalskning og nettfisking med Gmail-autentisering

Videresending, viderekobling og ruting av e-post med Google Workspace