Pràctiques recomanades per reenviar correus electrònics a Gmail

Aquest article conté recomanacions per a administradors de correu electrònic i usuaris de Gmail que reenvien missatges a Gmail des d'altres comptes o serveis. El reenviament de missatges de correu electrònic pot afectar l'autenticació del correu electrònic. Seguiu les recomanacions d'aquest article per augmentar la probabilitat que els missatges reenviats superin l'autenticació i s'entreguin de la manera prevista.

Administradors de correu electrònic: si sou administrador de correu electrònic i envieu correus electrònics a Gmail des d'altres servidors o serveis, preneu mesures per assegurar-vos que Gmail marqui correctament els missatges reenviats com a legítims o com a correu brossa. Seguiu les recomanacions de la secció Reenviament de correu electrònic per a administradors.

Remitents de correu electrònic: sempre recomanem que els remitents configurin l'autenticació SPF i DKIM. Per als missatges reenviats, l'autenticació DKIM és especialment important per garantir que el correu electrònic s'entregui tal com s'espera. Més informació

Usuaris de Gmail: si reenvieu missatges al vostre compte de Gmail des d'un compte que no és de Gmail, seguiu les recomanacions de la secció Reenviament de correu electrònic per a usuaris de Gmail.

Reenviament de correu electrònic per a administradors i remitents

Si gestioneu el correu electrònic de la vostra organització i reenvieu correus electrònics a Gmail des d'altres servidors o serveis, seguiu les recomanacions d'aquesta secció per assegurar-vos que s'entreguin de la manera prevista.

Ajudar a impedir que els missatges reenviats es marquin com correu brossa

Aquestes pràctiques ajuden a garantir que els missatges reenviats a Gmail superin l'autenticació SPF, de manera que es redueix la probabilitat que Gmail els marqui com a correu brossa:

• Canvieu el remitent del sobre perquè faci referència al vostre domini de reenviament.
  • Assegureu-vos que el registre SPF del vostre domini inclogui les adreces IP o els dominis de tots els servidors o serveis que reenvien correus electrònics amb el vostre domini.
  • Utilitzeu productes o serveis de tercers per identificar els missatges brossa i evitar que es reenviïn. Si els destinataris marquen els missatges reenviats des del vostre domini com a correu brossa, és més probable que els futurs missatges procedents del vostre domini es marquin com a correu brossa.
  • Us recomanem que utilitzeu un domini o una adreça IP únics per reenviar missatges. Aquesta és una de les nostres recomanacions per evitar que el correu electrònic enviat als usuaris de Gmail es bloquegi o s'enviï al correu brossa.

Ajudar els missatges reenviats a superar l'autenticació

• Configureu l'autenticació SPF i DKIM de correu electrònic : recomanem als administradors de correu electrònic que configurin sempre l'autenticació SPF i DKIM de correu electrònic al seu domini. El reenviament de correus electrònics pot afectar l'autenticació dels missatges, i els missatges reenviats sovint no superen l'autenticació SPF. Per això us recomanem que configureu sempre l'autenticació DKIM, juntament amb la SPF, per assegurar-vos que els missatges s'autentiquen i s'entreguen tal com espereu.
  • Eviteu trencar l'autenticació DKIM: és més probable que els missatges que no superin l'autenticació DKIM s'enviïn al correu brossa. Els canvis fets al contingut dels missatges poden provocar que els missatges no superin l'autenticació DKIM. Eviteu canviar el cos i les capçaleres dels missatges que estan protegits per DKIM. En el cas dels missatges que sovint s'envien des de dominis falsos, Gmail aplica requisits d'autenticació estrictes. Les accions següents poden provocar que els missatges reenviats no superin l'autenticació DKIM:
    • Modificar els límits MIME.
    • Modificar l'assumpte del missatge.
    • Programari de tercers que modifica el cos del missatge (inclosa la recodificació del missatge).
    • Augmentar els destinataris del missatge amb LDAP.
    • Modificar l'assumpte i altres capçaleres protegides pel domini de signatura DKIM (inclosos Per a, Cc, Data i Identificador de missatge).
  • Afegir capçaleres d'ARC: per reduir la probabilitat que els missatges reenviats es rebutgin o es marquin com a correu brossa, us recomanem que afegiu capçaleres d'ARC als missatges reenviats. ARC verifica les comprovacions d'autenticació anteriors dels missatges reenviats i ajuda a garantir que s'entreguin als destinataris finals. Obteniu més informació sobre ARC.
  • Afegiu capçaleres de reenviament: per informar els servidors de correu electrònic que un missatge es reenvia, afegiu una capçalera de missatge X-reenviat-per: o X-Reenviat-a:. Els servidors de recepció gestionen els missatges reenviats de manera diferent que els missatges entrants directes.

Reenviament de correu electrònic per a usuaris de Gmail

Si reenvieu missatges des d'altres comptes de correu electrònic al vostre compte personal de Gmail, seguiu les recomanacions d'aquesta secció per assegurar-vos que s'entreguin correctament:

• Configureu IMAP o POP al compte de Gmail: IMAP us permet llegir missatges en diversos dispositius i, a més, se sincronitzen en temps real. POP et permet rebre missatges en un sol dispositiu i no se sincronitzen en temps real, sinó que es baixen a l'ordinador. Podeu decidir amb quina freqüència voleu que es baixin els missatges nous. Per veure els passos detallats per configurar IMAP o POP amb el vostre compte de Gmail, consulteu l'article Consultar els correus electrònics d'altres comptes.
  • Marqueu o desmarqueu missatges com a correu brossa : si Gmail marca un missatge com a correu brossa o pesca de credencials per error, corregiu l'error seguint els passos que s'indiquen a marcar o desmarcar missatges com a correu brossa. Això ajudarà Gmail a identificar correctament el correu brossa i els missatges legítims en el futur.
  • Actualitzeu la configuració de Gmail : si reenvieu missatges des d'un altre compte de correu electrònic al vostre compte de Gmail, és possible que Gmail marqui alguns missatges per error com a correu brossa o pesca de credencials. Perquè això no passi, afegiu l'adreça que no és de Gmail a l'opció de configuració Envia correu com a de Gmail. Per veure els passos detallats, aneu a l'article Enviar correus electrònics des d'una altra adreça o des d'un altre àlies.

Temes relacionats

Evitar que el correu enviat als usuaris de Gmail es bloquegi o s'enviï a correu brossa

Evitar el correu brossa, el falsejament d'identitat i la pesca de credencials amb l'autenticació de Gmail

Reenviar, redirigir i encaminar correus electrònics amb Google Workspace