Guia per als usuaris de lectors de pantalla que canvien de la visualització bàsica en HTML a la visualització estàndard a Gmail

La visualització estàndard predeterminada de Gmail inclou més funcions i millores d'usabilitat que la visualització bàsica en HTML. En la visualització estàndard, Gmail és una aplicació web amb tecles de drecera que ajuden a dur a terme accions i a navegar per la interfície de manera ràpida. En una aplicació web s'utilitzen les dreceres d'aplicacions per navegar pel lloc web i interaccionar-hi, mentre que en una pàgina web es fan servir dreceres (o ordres) dels lectors de pantalla per navegar per la pàgina i interaccionar-hi.

Si soleu utilitzar Gmail en la visualització bàsica en HTML, consulteu aquesta guia per obtenir informació sobre com podeu fer servir la visualització estàndard a Gmail com una pàgina web amb el lector de pantalla.

Consells:

Actualitzar la configuració

Si feu servir un lector de pantalla amb la visualització bàsica en HTML, actualitzeu la configuració per a la visualització estàndard.

Utilitzar la visualització "Compacta" a Gmail

Si també feu servir una lupa, podeu utilitzar una visualització compacta de la safata d'entrada similar a la visualització bàsica en HTML.

A la capçalera superior, per obrir el menú "Configuració ràpida", premeu el tabulador fins al botó "Configuració" i premeu Retorn. També podeu utilitzar les ordres de navegació del lector de pantalla.

Quan l'opció "Configuració ràpida" estigui oberta, premeu el tabulador fins als botons d'opció i trieu "Compacta".

Actualitzar la configuració de la safata d'entrada

Per trobar altres opcions de configuració de la safata d'entrada:

1. Obriu el menú "Configuració ràpida".
  2. Premeu el tabulador (o Maj+Tab) fins al botó "Mostra tota la configuració".
  3. Premeu Retorn.
    • S'obrirà una pàgina amb més opcions de configuració que la visualització bàsica en HTML.
    • El focus està establert a la pestanya "General".
  4. Des de "General", premeu el tabulador dues vegades per arribar a la pestanya "Safata d'entrada".
  5. Premeu Retorn.

Suprimir categories de la safata d'entrada

A la pestanya "Safata d'entrada":

1. Utilitzeu el cursor virtual del lector de pantalla o el mode de navegació per navegar per les caselles de selecció.
  2. Premeu la barra espaiadora per desmarcar:
    • "Promocions"
    • "Social"
    • "Actualitzacions"
    • "Fòrums"

Després de suprimir les categories de la safata d'entrada, tots els correus electrònics s'agrupen a la safata d'entrada principal.

Consell: si preferiu agrupar els correus electrònics en aquestes categories, obteniu informació sobre com podeu configurar les categories de la safata d'entrada.

Desactivar la subfinestra de lectura

Quan el focus està posat en un missatge de la llista de converses, la subfinestra de lectura en mostra el contingut. Per millorar la capacitat de resposta i simplificar la navegació, heu de desactivar la subfinestra de lectura.

A la pestanya "Safata d'entrada":

1. Premeu el tabulador per anar fins a la casella de selecció "Activa la subfinestra de lectura".
  2. Premeu la barra espaiadora per desmarcar-la.

Desactivar els marcadors d'importància

Si deixeu activats els marcadors d'importància, l'estat d'importància es mostra a la visualització estàndard i s'afegeix una casella de selecció addicional a la llista de converses. Com que els marcadors d'importància no s'anuncien a la visualització bàsica en HTML a causa de la lectura predeterminada del nivell de puntuació, us recomanem que els desactiveu.

A la pestanya "Safata d'entrada":

1. Premeu el tabulador fins al botó d'opció "Mostra els marcadors".
  2. Per seleccionar "Cap marcador", premeu la fletxa avall.

Desar els canvis

Un cop hàgiu actualitzat la configuració de la safata d'entrada, premeu el tabulador per anar fins al botó "Desa els canvis" i premeu Retorn. El focus tornarà a la llista de converses de Gmail.

Ajustar la configuració del lector de pantalla

Els lectors de pantalla moderns s'ajusten automàticament a les aplicacions web com Gmail seguint el focus del teclat quan es mou. Tot i que pot ser útil, també desactiva les tecles de drecera d'una sola lletra del lector de pantalla que s'utilitzen per navegar per Gmail com si fos una pàgina web.

Per evitar que el lector de pantalla s'ajusti automàticament a Gmail:

• JAWS: actualitzeu la configuració per desactivar el mode de formularis automàtics.
  • NVDA: actualitzeu la configuració del mode de navegació per desactivar la capacitat de resposta al focus i al moviment del cursor de text.

Amb aquests canvis, podreu continuar fent servir Gmail com una pàgina web en la visualització estàndard amb JAWS o NVDA.

Per utilitzar Gmail com una aplicació web amb ChromeVox i VoiceOver, consulteu l'article Utilitzar Gmail amb un lector de pantalla.

Un cop hàgiu actualitzat aquesta configuració, és possible que el lector de pantalla restableixi el focus virtual o de navegació a la part superior de la pàgina de Gmail. Quan això passi, torneu a la ubicació anterior.

Activar i explorar tecles de drecera noves

Per millorar la vostra experiència en la visualització estàndard, activeu i utilitzeu les tecles de drecera. Assegureu-vos que el cursor virtual del lector de pantalla o el mode de navegació estiguin desactivats i que el focus no estigui posat en un camp d'edició.

Per mostrar el quadre de diàleg de les tecles de drecera a Gmail:

1. Premeu Maj+barra inclinada.
    • És possible que sentiu una alerta sobre les tecles de drecera activades o desactivades.
  2. Per navegar fins a l'enllaç anomenat "Activa" o "Desactiva", premeu el tabulador.
    • Si l'enllaç diu "Desactiva", vol dir que hi ha tecles de drecera disponibles.
    • Si l'enllaç diu "Activa", premeu Retorn per activar les tecles de drecera.

Per obrir la llista de tecles de drecera en una finestra nova:

1. A la mateixa pàgina, premeu el tabulador fins a l'enllaç anomenat "Obre en una finestra nova".
  2. Premeu Retorn.
    • S'obrirà la pàgina d'ajuda titulada Tecles de drecera de Gmail.
    • A la pàgina d'ajuda hi ha diverses seccions que es poden replegar. Per desplegar-ne una, navegueu fins al botó amb el nom de la secció i premeu Retorn.

També podeu explorar el quadre de diàleg de les tecles de drecera amb les ordres de lectura web del lector de pantalla:

• El contingut es presenta en diverses taules, en què la primera columna és la tecla de drecera i la segona, l'acció que duu a terme.
  • Algunes de les dreceres utilitzen caràcters de puntuació. És possible que hàgiu d'ajustar la configuració de puntuació del lector de pantalla.
  • També podeu revisar amb cura cada drecera per caràcter.
  • Després de l'enllaç "Activa" o "Desactiva", trobareu una llista de les dreceres que heu d'activar per utilitzar-les. Moltes d'aquestes dreceres són lletres individuals que entren en conflicte amb la navegació web del lector de pantalla. Per exemple, la lletra "X" commuta una selecció d'una conversa en lloc de l'ordre del lector de pantalla per navegar per casella de selecció.

Navegar per Gmail en la visualització estàndard

Hi ha algunes diferències en la manera de navegar per Gmail entre la visualització estàndard i la visualització bàsica en HTML.

Llistes de converses

Igual que a la safata d'entrada, les llistes de converses es mostren en una taula, amb una casella de selecció a la primera columna de cada conversa. Tanmateix, es mostra la mateixa informació, però en més columnes:

• "Destaca" es troba després de la casella de selecció (abans es combinava amb la casella de selecció). En lloc de navegar fins a "Més accions", podeu commutar el botó "Destaca" directament a la columna.
  • En lloc de mostrar-se com a puntuació al camp del remitent, "Importància" es mostra després de "Destaca". Si no està desactivada, podeu commutar la casella de selecció "Importància" de la columna.
  • En lloc de combinar-se amb "Assumpte", "Fitxer adjunt" va després d'"Assumpte".

Per revisar un altre conjunt de converses, com ara "Enviats", "Esborranys" o "Tot el correu", podeu utilitzar l'ordre del lector de pantalla per navegar per una llista d'enllaços i, a continuació, activar l'enllaç corresponent.

També hi ha tecles de drecera d'aplicacions web per navegar directament a:

• Tot el correu: g i, tot seguit, a
  • Enviats: g i, tot seguit, t
  • Safata d'entrada: g i, tot seguit, i

Per obtenir més informació, consulteu l'article Utilitzar etiquetes per organitzar el correu.

Navegar per les converses

La visualització estàndard continua tenint caselles de selecció per a cada element de conversa de la taula, de manera que la navegació per les caselles de selecció arriba a tots els missatges. La navegació per les caselles de selecció també permet llegir el remitent, l'assumpte, el fragment de missatge i la data en què es va enviar el missatge.

• Per cercar ràpidament els missatges, navegueu per les caselles de selecció en lloc de navegar fins a l'assumpte.
  • Per dur a terme alguna acció, commuteu una o més caselles de selecció.
  • Tingueu en compte que l'estat no llegit d'un missatge també es pot llegir.

Per obrir una conversa:

1. Utilitzeu la navegació "Enllaç següent" del lector de pantalla fins a l'assumpte.
  2. Per activar l'enllaç, premeu Retorn.

Utilitzar els botons d'acció

Tal com passa amb la visualització bàsica en HTML, després de comprovar un o més missatges, apareix un conjunt de botons d'acció abans de la taula de missatges.

A la visualització estàndard, els botons d'acció no es mostren a la taula i cada conversa té un botó per destacar un missatge. Per utilitzar aquests botons d'acció, navegueu fins a la part superior de la taula i, a continuació, navegueu pels botons anteriors per arribar als botons d'acció.

Una manera més fàcil de dur a terme accions en un o més missatges és la següent:

1. Per seleccionar el missatge, commuteu la casella de selecció.
  2. Per obrir el menú contextual, premeu Maj+F10.
  3. Per seleccionar una acció, al menú, premeu la fletxa avall.
  4. Premeu Retorn.

Consell: en funció de la configuració del lector de pantalla, després de dur a terme l'acció, és possible que hàgiu de commutar al mode virtual o de navegació i tornar a navegar fins a la taula.

Si trieu "Etiqueta com a" o "Mou a" una etiqueta, el focus es mou a un camp d'introducció de text. Escriviu la part de l'etiqueta i després premeu la fletxa avall per trobar les coincidències, o bé continueu escrivint el nom complet d'una etiqueta nova. També podeu prémer la fletxa amunt fins a l'opció "Gestiona les etiquetes" i crear una etiqueta nova.

Llegir un correu electrònic

En lloc de prémer el tabulador i després Retorn per obrir un correu electrònic amb el lector de pantalla, feu servir l'ordre "enllaç següent" i premeu Retorn. L'assumpte del correu electrònic continua sent un enllaç, però se suprimeix de les pestanyes per facilitar la navegació per la pàgina.

Si navegueu per la llista de converses com una aplicació web, premeu la fletxa avall per moure-us per la conversa i premeu Retorn per obrir el correu electrònic.

Per obtenir informació sobre com podeu llegir els missatges nous d'una conversa amb dreceres d'aplicació web, consulteu l'article Llegir un correu electrònic. L'article també descriu com podeu navegar per aquestes converses i llegir-les com una pàgina web.

Respondre a un correu electrònic

Quan llegiu un correu electrònic, a la part superior hi ha el botó "Respon" després de "Remitent". Per reenviar un correu electrònic, suprimir-lo o dur-hi a terme altres accions, premeu el tabulador fins al botó "Més" que hi ha al costat del botó "Respon" i premeu Retorn.

Important: l'opció "Resposta ràpida" ja no està disponible a la visualització estàndard. Ara hi ha dreceres d'una sola lletra definides per l'aplicació per respondre, reenviar i més, i les antigues ja no estan disponibles.

Afegir una adreça electrònica

Quan responeu, reenvieu o redacteu un correu electrònic, hi ha diverses maneres d'afegir un destinatari nou. Quan el focus està posat al camp de cerca, podeu escriure part d'un nom o d'una adreça electrònica i, a continuació, prémer la fletxa avall per anar fins a la persona coincident. La persona pot ser dels vostres contactes, de les adreces recopilades o del directori de l'empresa.

• Per moure el focus al camp "Cc", premeu la drecera Ctrl+Maj+c.
  • Per anar al camp "Cco", premeu la drecera Ctrl+Maj+b.

En l'ordre de les pestanyes, també hi ha els botons "Per a", "Cc" i "Cco" que precedeixen els camps de cerca. Quan activeu aquests botons, es mostra el quadre de diàleg "Selecciona contactes" i el podeu utilitzar per emplenar el camp.

Després d'afegir un contacte al camp de cerca, es transforma en un botó que es pot suprimir o activar per modificar-lo. En lloc de navegar per cada caràcter de l'adreça, les tecles de fletxa esquerra i dreta naveguen fins a cada contacte.

Per emfatitzar que heu afegit un destinatari al cos del missatge:

1. Introduïu un signe més seguit d'una part del nom o de l'adreça electrònica.
  2. Feu servir la fletxa avall per anar fins a la persona coincident.
    • El text que introduïu es convertirà en un enllaç i afegirà el destinatari a la línia "Per a".

Consell: per afegir algú a la línia "Cc", utilitzeu el signe arrova en comptes del signe més.

Redactar un correu electrònic

Per a les dreceres d'aplicació web, consulteu l'article Redactar correus electrònics i respondre-hi.

Si navegueu per Gmail com una pàgina web, l'opció "Redacta" és el primer botó del punt de referència "Navegació" (regió).

Després de redactar un correu electrònic:

• Per enviar-lo, premeu Ctrl+Retorn.
  • Per descartar l'esborrany, premeu Ctrl+Maj+d.

A sota del missatge, les opcions "Envia" i "Descarta" es mostren com a botons. Entre aquests botons, també podeu accedir a botons d'opció de format addicionals.

Fer cerques i filtrar

Per obtenir més consells, visiteu la secció Cercar missatges.

Amb el lector de pantalla, per navegar fins al camp de cerca, utilitzeu l'ordre "camp d'edició anterior".

En lloc d'utilitzar un enllaç a la secció "Filtre" des de "Configuració", a la visualització estàndard podeu convertir una cerca en un filtre.