Merk eller fjern merking av søppelpost i Gmail

Du kan merke eller fjerne merking av e-post som søppelpost. Gmail identifiserer også automatisk søppelpost og andre mistenkelige e-poster og sender dem til Søppelpost.

Merk eller fjern merking av e-post som søppelpost

Merk e-post som søppelpost

Etter hvert som du rapporterer mer søppelpost, blir Gmail bedre til å automatisk merke lignende e-poster som søppelpost.

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
    Merk: Hvis du ikke har Gmail-appen, kan du laste den ned
  2. Trykk på avsenderens profilbilde ved siden av e-posten du vil merke som søppelpost.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Rapportér søppelpost.
Tips: Når du klikker på Rapportér søppelpost eller flytter en e-post til søppelpostmappen manuelt, mottar Google en kopi av e-posten og kan analysere den for å beskytte brukerne mot søppelpost og misbruk.

Fjern merking av e-post som søppelpost

Du kan fjerne e-poster fra Søppelpost hvis du feilaktig merket dem som søppelpost:

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
    Merk: Hvis du ikke har Gmail-appen, kan du laste den ned
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Søppelpost.
  3. Velg e-posten som ikke er søppelpost.
  4. Trykk på Mer Mer og så Ikke søppelpost.

Tips: Hvis du vil forhindre at en e-post sendes til Søppelpost i fremtiden, kan du gjøre følgende:

Slett e-post i Søppelpost

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
    Merk: Hvis du ikke har Gmail-appen, kan du laste den ned
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Søppelpost.
  3. Trykk på Tøm søppelpost nå.

Hvorfor får e-poster etiketter med advarsel om søppelpost?

Gmail identifiserer automatisk mistenkelige e-poster og merker dem som søppelpost. Når du åpner Søppelpost-etiketten, kan du se alle e-poster som er merket som søppelpost av deg eller Gmail. Hver e-post har en melding øverst som forklarer hvorfor Gmail har sendt den til søppelpost-mappen.

Forfalskede e-postadresser

Hva betyr denne advarselen?

En e-postadresse er til forveksling lik e-postadressen til en kjent avsender. Bokstaven «O» kan for eksempel være erstattet med tallet «0» i e-postadressen.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Ikke svar på e-posten eller klikk på linker i den før du har bekreftet at e-postadressen er korrekt.

Viktig: Hvis du legger merke til en forfalsket e-postadresse, men e-posten ikke har noen advarsel, må du rapportere den som søppelpost.

Nettfisking

Hva betyr denne advarselen?

E-posten kan være lureri som prøver å få deg til å dele personopplysninger, som passord eller kredittkortnumre.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

• Ikke svar på e-posten eller klikk på eventuelle linker i den.
  • Hvis du ikke er sikker på at e-posten er fra en avsender du stoler på, kan du rapportere e-posten som nettfisking.

Viktig: Google ber aldri om personlig informasjon via e-post. Finn ut hvordan du kan unngå svindel og rapportere om det til Google.

E-post fra ubekreftede avsendere

Hva betyr denne advarselen?

Gmail kan ikke bekrefte at e-posten faktisk ble sendt av avsenderen det ser ut til at sendte den.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

• Ikke svar på e-posten eller klikk på eventuelle linker i den.
  • Hvis du ikke er sikker på at e-posten er fra en avsender du stoler på, kan du rapportere e-posten som nettfisking.
Hvis du er sikker på at e-posten kommer fra en avsender du stoler på:
  • Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Ikke søppelpost.
  • For å unngå at e-post fra en avsender du stoler på, ender opp i Søppelpost, kan du følge denne feilsøkingsveiledningen
Retningslinjer angitt av administrator

Hva betyr denne advarselen?

Hvis du bruker Gmail på jobben, på skolen eller i en organisasjon, kan det hende at administratoren angir kontroller som merker enkelte e-poster som søppelpost.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Hvis du ser e-poster som er feilaktig merket som søppelpost, kan du kontakte administratoren.

Du har forsøkt å avslutte abonnementet på e-post fra denne avsenderen

Hva betyr denne advarselen?

Hvis noen sender deg e-poster etter at du har sluttet å abonnere på e-poster fra dem, blir e-postene fra vedkommende sendt direkte til Søppelpost.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Hvis du ikke vil at disse e-postene skal sendes til Søppelpost, kan du fjerne merkingen av e-posten som søppelpost.

E-posten er tom

Hva betyr denne advarselen?

Søppelpostspredere sender ofte e-post uten innhold i teksten eller emnet for å sjekke om e-postadressene er gyldige. Senere sender de søppelpost til disse adressene.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

E-poster du har sendt til Søppelpost

Hva betyr denne advarselen?

Når du merker e-poster som søppelpost eller nettfisking, flyttes de fra innboksen til søppelpostmappen. E-post fra samme avsender kan bli sendt til Søppelpost i fremtiden.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Søppelpostangrep på Gmail-kontoen din

Hva betyr denne advarselen?

Du får mange uønskede e-poster, for eksempel abonnementer og reklametilbud. En hacker prøver å fylle innboksen din slik at du ikke finner viktige sikkerhetsvarsler fra nettsteder eller tjenester du har registrert deg for med Gmail-kontoen din.

For eksempel: Hvis en hacker prøver å ta seg inn på bankkontoen din, kan banken din varsle deg via e-post. Men hvis innboksen din er full av søppelpost, kan det hende du ikke ser varselet fra banken.

Hva gjør jeg hvis jeg ser denne advarselen?

Søppelpost fra en av kontaktene dine

Hvis noen som står på Kontakter-listen din, sender deg søppelpost, kan det hende en hacker har tatt over kontoen til vedkommende.

1. Ikke svar på e-posten.
  2. Du kan rapportere e-posten ved å klikke på Meldingen ser mistenkelig ut i søppelpostvarselet. Da sendes det en rapport til Gmail-teamet, som undersøker saken. Du kommer fortsatt til å få e-post fra denne kontakten i fremtiden.
  3. Meld fra til kontakten din om at vedkommendes e-postkonto kanskje er hacket, og foreslå at vedkommende følger disse sikkerhetstipsene fra Gmail.