Merk eller fjern merking av søppelpost i Gmail

Du kan merke eller fjerne merking av e-post som søppelpost. Gmail identifiserer også automatisk søppelpost og andre mistenkelige e-poster og sender dem til Søppelpost.

Merk eller fjern merking av e-post som søppelpost

Merk e-post som søppelpost

Jo mer søppelpost du rapporterer, jo bedre blir Gmail til å automatisk merke lignende e-poster som søppelpost.

1. Åpne Gmail-appen Gmail.
  2. Trykk på avsenderens profilbilde ved siden av e-posten du vil merke som søppelpost.
  3. Trykk på Mer Merog deretter Rapportér søppelpost øverst til høyre.

Slett e-postene i Søppelpost

1. Åpne Gmail-appen Gmail.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter Søppelpost øverst til venstre.
  3. Trykk på Tøm søppelposten nå.

Fjern merking av e-post som søppelpost

Hvis en e-post ble feilaktig merket som søppelpost, kan du følge trinnene nedenfor for å fjerne den fra søppelposten.

1. Åpne Gmail-appen Gmail.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter Søppelpost øverst til venstre.
  3. Trykk på avsenderens profilbilde ved siden av e-posten som ikke er søppelpost.
  4. Trykk på Mer Mer og deretter Ikke søppelpost.

Hvis du vil forhindre at en e-post sendes til Søppelpost i fremtiden, kan du gjøre følgende:

Hvorfor blir e-poster automatisk merket som søppelpost?

Gmail identifiserer automatisk søppelpost og mistenkelige e-poster og markerer disse e-postene som søppelpost. Når du åpner Søppelpost-etiketten, kan du se alle e-poster som er merket som søppelpost av deg eller Gmail. Hver e-post har en etikett øverst som forklarer hvorfor den ble sendt til Søppelpost.

Forfalskede e-postadresser

Hva betyr denne advarselen?

En e-postadresse er til forveksling lik e-postadressen til en kjent avsender. Bokstaven «O» kan for eksempel være erstattet med tallet «0» i e-postadressen.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Ikke svar på e-posten eller åpne noen linker før du har bekreftet at e-postadressen er korrekt.

Hvis du ser en forfalsket e-postadresse som ikke er merket med en advarsel, ber vi deg rapportere den som søppelpost.

Nettfisking

Hva betyr denne advarselen?

E-posten kan prøve å lure deg til å dele personlig informasjon, som passord eller kredittkortnumre.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Merk: Google ber aldri om personlig informasjon via e-post. Finn ut hvordan du kan unngå svindel på Google og rapportere om det.

E-post fra ubekreftet avsender

Hva betyr denne advarselen?

Gmail kan ikke bekrefte at e-posten faktisk ble sendt av akkurat den personen eller bedriften som ser ut til å ha sendt den.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Hvis du er sikker på at e-posten ikke er skadelig:

• Trykk på Mer Merog deretterIkke søppelpost øverst til høyre.
  • For å unngå at e-post fra en klarert avsender ender opp i Søppelpost, følger du disse feilsøkingstrinnene.

Retningslinjer angitt av administrator

Hva betyr denne advarselen?

Hvis du bruker Gmail på jobben, på skolen eller i en organisasjon, kan det hende at administratoren angir kontroller som merker enkelte e-poster som søppelpost.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Hvis du ser e-poster som er feilaktig merket som søppelpost, kan du kontakte administratoren.

Du har forsøkt å avslutte abonnementet på e-post fra denne avsenderen

Hva betyr denne advarselen?

Hvis du har avsluttet et abonnement på e-poster fra en person, men vedkommende fortsatt sender e-poster til deg, går e-postene direkte til Søppelpost.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Hvis du ikke vil at disse e-postene skal vises i Søppelpost, må du fjerne merkingen av e-posten som søppelpost.

E-posten er tom

Hva betyr denne advarselen?

Søppelpostspredere sender ofte e-post uten innhold i teksten eller emnet, for å sjekke om e-postadressene er gyldige. Senere sender de søppelpost til disse adressene.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

Ikke svar hvis e-posten ser mistenkelig ut. Du kan rapportere den som nettsøppel eller nettfisking.

Hvis e-posten er fra noen du kjenner, og du tror den ble sendt ved en feil, kan du fjerne merkingen av e-posten som søppelpost.

E-poster du har sendt til Søppelpost

Hva betyr denne advarselen?

Når du merker en e-post som søppelpost eller nettfisking, fjernes den fra innboksen og sendes til Søppelpost-mappen. E-post fra samme avsender kan bli sendt til Søppelpost i fremtiden.

Dette gjør du hvis du ser denne advarselen

• Hvis du ikke vil at e-posten skal være i Søppelpost, fjerner du merkingen av e-posten som søppelpost.
  • Hvis du feilaktig har rapportert meldingen som nettfisking, fjerner du merkingen av meldingen som nettfisking.
  • Hvis du vil unngå at en bestemt type e-post sendes til Søppelpost i fremtiden, kan du filtrere slike e-poster.

Jeg får søppelpost fra en av kontaktene mine

Hvis noen i kontaktlisten din sender søppelpost til deg, kan det hende at en ondsinnet bruker har fått tilgang til vedkommendes konto.

1. Ikke svar på e-posten.
  2. Rapportér e-posten ved å trykke på Meldingen ser mistenkelig ut i søppelpostvarselet. Da sendes det en rapport til Gmail-teamet, som undersøker saken. Du kommer fortsatt til å få e-post fra denne kontakten i fremtiden.
  3. Gi beskjed til vennen din, og foreslå at vedkommende følger disse sikkerhetstipsene for Gmail.