Merk eller fjern merking av søppelpost i Gmail

Du kan merke eller fjerne merking av e-post som søppelpost. Gmail identifiserer også automatisk søppelpost og andre mistenkelige e-poster og sender dem til Søppelpost.

Merk eller fjern merking av e-post som søppelpost

Merk e-post som søppelpost

Jo mer søppelpost du rapporterer, jo bedre blir Gmail til å merke lignende e-poster som søppelpost automatisk.

1. Sjekk at du har lastet ned Gmail-appen.
  2. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  3. Trykk på avsenderens profilbilde ved siden av e-posten du vil merke som søppelpost.
  4. Klikk på Mer Mer og deretter Rapportér søppelpost øverst til høyre.
Merk: Når du klikker på Rapportér søppelpost eller flytter en e-post til søppelpostmappen manuelt, mottar Google en kopi av e-posten og kan analysere den for å beskytte brukerne mot søppelpost og uriktig bruk.

Slett e-postene i Søppelpost

1. Sjekk at du har lastet ned Gmail-appen.
  2. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  3. Trykk på Meny Meny og deretter Søppelpost øverst til venstre.
  4. Trykk på Tøm søppelpost nå.

Fjern merking av e-post som søppelpost

Hvis du ved en feil har merket en e-post som søppelpost, kan du følge trinnene nedenfor for å fjerne den fra Søppelpost.

1. Sjekk at du har lastet ned Gmail-appen.
  2. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  3. Trykk på Meny Meny og deretter Søppelpost øverst til venstre.
  4. Velg e-posten som ikke er søppelpost.
  5. Trykk på Mer Mer og deretter Ikke søppelpost.

Hvis du vil forhindre at en e-post sendes til Søppelpost i fremtiden, kan du gjøre følgende:

Hvorfor blir e-poster automatisk merket som søppelpost?

Gmail identifiserer automatisk søppelpost og mistenkelige e-poster og markerer disse e-postene som søppelpost. Når du åpner Søppelpost-etiketten, kan du se alle e-poster som er merket som søppelpost av deg eller Gmail. Hver e-post har en etikett øverst som forklarer hvorfor den ble sendt til Søppelpost.

Forfalskede e-postadresser

Hva betyr denne advarselen?

En e-postadresse er til forveksling lik e-postadressen til en kjent avsender. Bokstaven «O» kan for eksempel være erstattet med tallet «0» i e-postadressen.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Ikke svar på e-posten eller åpne noen linker i den før du har bekreftet at e-postadressen er korrekt.

Hvis du ser en forfalsket e-postadresse som ikke er merket med en advarsel, ber vi deg rapportere den som søppelpost.

Nettfisking

Hva betyr denne advarselen?

E-posten kan prøve å lure deg til å dele personlig informasjon, som passord eller kredittkortnumre.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Merk: Google ber aldri om personlig informasjon via e-post. Finn ut hvordan du kan unngå svindel og rapportere om det til Google.

E-post fra ubekreftet avsender

Hva betyr denne advarselen?

Gmail kan ikke bekrefte at e-posten faktisk ble sendt av den personen eller bedriften som ser ut til å ha sendt den.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Hvis du er sikker på at e-posten ikke er skadelig:

• Klikk på Mer Mer og deretter Ikke søppelpost øverst til høyre.
  • For å unngå at e-post fra en klarert avsender ender opp i Søppelpost, kan du følge disse feilsøkingstrinnene.

Retningslinjer angitt av administrator

Hva betyr denne advarselen?

Hvis du bruker Gmail på jobben, på skolen eller i en organisasjon, kan det hende at administratoren angir kontroller som merker enkelte e-poster som søppelpost.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Hvis du ser e-poster som er feilaktig merket som søppelpost, kan du kontakte administratoren.

Du har forsøkt å avslutte abonnementet på e-post fra denne avsenderen

Hva betyr denne advarselen?

Hvis du har avsluttet et abonnement på e-poster fra en person, men vedkommende fortsatt sender e-poster til deg, går e-postene direkte til Søppelpost.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Hvis du ikke vil at disse e-postene skal vises i Søppelpost, kan du fjerne merkingen av e-posten som søppelpost.

E-posten er tom

Hva betyr denne advarselen?

Søppelpostspredere sender ofte e-post uten innhold i teksten eller emnet, for å sjekke om e-postadressene er gyldige. Senere sender de søppelpost til disse adressene.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Ikke svar hvis e-posten ser mistenkelig ut. Du kan rapportere den som søppelpost eller nettfisking.

Hvis e-posten er fra noen du kjenner og du tror den ble sendt ved en feil, kan du fjerne merkingen av e-posten som søppelpost.

E-poster du har sendt til Søppelpost

Hva betyr denne advarselen?

Når du merker en e-post som søppelpost eller nettfisking, fjernes den fra innboksen og sendes til Søppelpost-mappen. E-post fra samme avsender kan bli sendt til Søppelpost i fremtiden.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

• Hvis du ikke vil at e-posten skal være i Søppelpost, fjerner du merkingen av e-posten som søppelpost.
  • Hvis du feilaktig har rapportert meldingen som nettfisking, fjerner du merkingen av meldingen som nettfisking.
  • Hvis du vil forhindre at en e-post sendes til Søppelpost i fremtiden, kan du filtrere slike e-poster.

Gmail-kontoen din er utsatt for et søppelpostangrep

Hva betyr denne advarselen?

Du får mange uønskede e-poster, for eksempel tilbud eller kampanjer fra e-postlister. En hacker fyller innboksen din slik at du ikke finner viktige sikkerhetsvarsler fra nettsteder eller tjenester der du har registrert deg med Gmail-kontoen din.

Hvis hackeren for eksempel prøver å få tilgang til bankkontoen din, kan banken din varsle deg via e-post. Men du kan gå glipp av dette varselet hvis innboksen din er full av søppelpost.

Hva gjør du hvis du ser denne advarselen?

Jeg får søppelpost fra en av kontaktene mine

Hvis noen i kontaktlisten din sender søppelpost til deg, kan det hende at en ondsinnet bruker har fått tilgang til vedkommendes konto.

1. Ikke svar på e-posten.
  2. Rapportér e-posten ved å klikke på Meldingen ser mistenkelig ut i søppelpostvarselet. Da sendes det en rapport til Gmail-teamet, som undersøker saken. Du kommer fortsatt til å få e-post fra denne kontakten i fremtiden.
  3. Gi beskjed til vennen din, og foreslå at vedkommende følger disse sikkerhetstipsene for Gmail.