Informar de contingut brossa a Gmail

A Gmail, podeu informar que els correus electrònics no desitjats són contingut brossa i s'afegiran a la carpeta Correu brossa. A mesura que informeu de més contingut d'aquest tipus, Gmail podrà identificar més eficientment els correus electrònics similars com a brossa.

Informar de correus electrònics que són brossa

Important: quan informeu de contingut brossa o moveu un correu electrònic a la carpeta Correu brossa, Google en rep una còpia per poder analitzar-la a fi de protegir els usuaris contra el correu brossa i l'ús abusiu.

Animació que mostra com podeu informar de contingut brossa des de l'ordinador. Els missatges marcats com a contingut brossa se suprimiran automàticament al cap de 30 dies.

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. Seleccioneu un correu electrònic o més d'un.
  3. A la part superior, feu clic a Informa que és brossa .

Consell: si us heu registrat per rebre missatges d'un remitent concret i ja no en voleu rebre més, feu clic a Cancel·la la subscripció o a Ves al lloc web. Obteniu informació sobre com podeu bloquejar correus electrònics o cancel·lar-ne la subscripció.

Suprimir correus brossa

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. Al menú principal, a l'esquerra, feu clic a Més i, a continuació, Correu brossa.
  3. A la part superior, feu clic a Suprimeix tots els correus brossa ara.
    • També podeu seleccionar correus electrònics concrets que vulgueu suprimir i, a continuació, fer clic a Suprimeix definitivament.

Treure un correu electrònic de la carpeta Correu brossa

Animació que mostra com podeu treure un correu electrònic de la carpeta de correu brossa des de l'ordinador.

Si heu marcat un correu electrònic com a brossa per error, podeu treure'l de la carpeta Correu brossa:

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. Al menú principal, a l'esquerra, feu clic a Més i, a continuació, Correu brossa.
  3. Marqueu la casella que hi ha al costat del correu electrònic que voleu treure.
  4. A la part superior, feu clic a No és correu brossa.

Evitar que els correus electrònics vàlids s'enviïn a la carpeta Correu brossa

Important: quan bloquegeu un remitent, encara que traieu els seus correus electrònics de la carpeta Correu brossa, Gmail continua identificant automàticament els seus correus com a brossa.

Si Gmail envia automàticament correus electrònics de persones que coneixeu a la carpeta Correu brossa, podeu:

Més informació sobre els tipus de contingut brossa de Gmail

A la carpeta Correu brossa, podeu:

• Rebre correus electrònics sospitosos que Gmail ha identificat automàticament com a contingut brossa.
  • Trobar correus electrònics que identifiqueu com a contingut brossa.
  • Trobar un advertiment a la part superior de cada correu electrònic que expliqui per què Gmail l'ha enviat a aquesta carpeta.
Adreces electròniques falses

Què significa aquest advertiment

L'adreça electrònica s'assembla molt a la d'un remitent conegut. Per exemple, es pot haver canviat la lletra "O" de l'adreça pel número "0".

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

No respongueu al correu electrònic ni obriu cap enllaç fins que verifiqueu que l'adreça sigui correcta.

Consell: si detecteu una adreça electrònica falsa, però el missatge no s'ha marcat amb un advertiment, marqueu-lo com a correu brossa.

Estafes de pesca de credencials

Què significa aquest advertiment

És possible que el correu electrònic sigui una trampa perquè compartiu informació personal, com ara contrasenyes o números de targetes de crèdit.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

Consell: Google no demana informació personal per correu electrònic. Obteniu informació sobre com podeu evitar les estafes i informar-ne Google.

Missatges d'un remitent no confirmat

Què significa aquest advertiment

Gmail no pot confirmar qui us ha enviat el correu electrònic. Per obtenir més informació, podeu comprovar si un missatge de Gmail està autenticat.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

Si sabeu del cert que el missatge prové d'un remitent de confiança:

Polítiques definides per l'administrador

Què significa aquest advertiment

Si feu servir Gmail a la feina, en un centre educatiu o en una organització, és possible que l'administrador estableixi controls per marcar determinats correus electrònics com a brossa.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

Si veieu que alguns correus electrònics es marquen com a brossa per error, contacteu amb l'administrador.

Heu provat de cancel·lar la subscripció als missatges d'aquest remitent

Què significa aquest advertiment

Si algú us envia un correu electrònic després d'haver cancel·lat la subscripció, el seu correu anirà directament a Correu brossa.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

Si no voleu que aquests correus electrònics s'enviïn a Correu brossa, traieu-los d'aquesta carpeta.

El contingut del missatge és buit

Què significa aquest advertiment

Per comprovar si les adreces electròniques són vàlides, els emissors de contingut brossa envien sovint correus electrònics sense contingut al cos ni a l'assumpte. Després, hi envien correu brossa.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

• Si el correu electrònic sembla sospitós, no hi respongueu. Podeu denunciar-lo com a correu brossa o com a pesca de credencials.
  • Si el correu electrònic prové d'algú que coneixeu i creieu que algú l'ha enviat per error, informeu que no és correu brossa.
Correus electrònics que heu enviat a la carpeta Correu brossa

Què significa aquest advertiment

Quan marqueu un correu electrònic com a brossa, es mou de la safata d'entrada a la carpeta Correu brossa. Pot ser que, en endavant, els correus electrònics del mateix remitent s'enviïn a aquesta carpeta.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

• Si no voleu que el correu electrònic s'inclogui a Correu brossa, traieu-lo. En endavant, els correus electrònics que us enviï ja no s'enviaran a aquesta carpeta.
  • Si heu informat per error que el missatge és pesca de credencials, informeu que no és pesca de credencials.
Atac de correu brossa al compte de Gmail

Què significa aquest advertiment

Si rebeu molts correus electrònics no desitjats, com ara subscripcions o ofertes promocionals, hi ha un hacker provant d'emplenar la vostra safata d'entrada. No trobareu alertes de seguretat importants de llocs web o serveis en què us heu registrat amb el vostre compte de Gmail.

Per exemple, si un pirata informàtic intenta accedir al vostre compte bancari, el banc pot enviar-vos una notificació per correu electrònic, però si teniu la safata d'entrada plena de correu brossa, és possible que no vegeu aquesta alerta.

Què cal fer si es mostra aquest advertiment

Correu brossa d'un contacte
Si algú us envia correu brossa des de la vostra llista de Contactes de Google, un hacker n'ha vulnerat el compte.
  1. No respongueu al correu electrònic.
  2. Informeu-ne des de l'alerta de correu brossa.
    • S'enviarà un informe a l'equip de Gmail perquè l'investiguin. Tot i així, continuareu rebent correus electrònics d'aquest contacte.
  3. Aviseu el vostre contacte que és possible que el seu compte estigui piratejat i suggeriu-li que segueixi aquests consells de seguretat de Gmail.